https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2020/12/تازادان-انزلى-1.jpg

بازی تازادان انزلی در مناطق مختلف داراى قواعد و ادبیات متفاوتى شده و به شکل‌های مختلفی بازی می‌شود. این بازی معمولا در میان پسران طرفداران بیشتری دارد؛ ولی مکانیزم‌های آن اختصاصی به جنس مذکر ندارد و دختران نیز می‌توانند به‌راحتی این بازی را انجام دهند. این بازی را می‌توانید به صورت تک خرک و چند خرک...

بازی تازادان انزلی در مناطق مختلف داراى قواعد و ادبیات متفاوتى شده و به شکل‌های مختلفی بازی می‌شود. این بازی معمولا در میان پسران طرفداران بیشتری دارد؛ ولی مکانیزم‌های آن اختصاصی به جنس مذکر ندارد و دختران نیز می‌توانند به‌راحتی این بازی را انجام دهند.

این بازی را می‌توانید به صورت تک خرک و چند خرک نیز انجام دهید و حتی به عنوان مسابقه‌ای میان دو گروه برگزار کرد.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ملزومات

  • در این بازی نیاز به وسیله خاصی ندارید

دستورالعمل

یک بازیکن به قید قرعه  انتخاب و خم می‌شود تا بقیه بازیکنان از روى او بپرند. بازى دوازده مرحله دارد که در هر مرحله بازیکنی که می‌پرد باید در زمان پریدن جمله مشخصى را بگوید وعملى طنزگونه و یا مهارتى انجام دهد.

بازیکنان اول تا سوم فقط جملات را می‌گویند، بازیکن چهارم با گفتن جمله خود یک ضربه نیز می‌زند. پنجمى یک سنگ روى کمر بازیکن می‌گذارد؛ ششمى یک دست می‌پرد و سنگ را بر می‌دارد. نفرات هفتم، هشتم و نهم هنگام پریدن حرکاتى مانند فشار آوردن، ایستادن و تکان دادن را انجام می‌دهند.

 

 

تازادان انزلى
تازادان انزلى

نفر دهم هنگام پریدن یک کلاه روى کمر فرد می‌گذارد؛ یازدهمى باید طورى بپرد که کلاه نیفتد. نفر دوازدهم بعد از پرش، کلاه را برداشته، پرتاب می کند و همگی فرار می‌کنند. بازیکن خم‌شده به دنبال کلاه می‌رود، آن را برداشته و سه بار دور خود می‌چرخد. سپس به دنبال بازیکنان دیگر که فرار کرده‌اند می‌رود و کلاه را به سمت آنها پرتاب می‌کند. به هر کس خورد خم می‌شود و مراحل را تکرار می‌کند.

این بازى در مناطق مختلف قواعد و ادبیات متفاوتى یافته است وغیر از شکل تک‌خرک، در شکل چندخرک نیز انجام مى‌شود.

تقویت مهارت‌‌ها

  • آمادگی جسمانی
  • پرش
  • تعامل گروهی
  • هماهنگی

 

* دستورالعمل بازی، برگرفته از کتاب «بازی‌های بومی و محلی ایران»، نوشته مرتضی رضوانفر است.

تجربه و خاطرات خودتان را درباره بازی الک و دولک با ما به اشتراک بگذارید😉

با کلیک بر روی اینجا این پست را در کانال تلگرام بازیکوش نیز ببینید.

 

سفارش بازی اسکربل

 

 

 

بازی‌های مشابه:
آسیاب بچرخ
سه پشتک

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

14 + 18 =