https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2021/04/776504_715-e1619417706842.jpg

بازی شعبان و رمضان، یکی از بازی‌های آذری جالب برای تقویت گوش و حافظه شنیداری است. شاید برای شما هم زیاد پیش آمده باشد که وقتی به خانه یکی از اقوام تلفن می‌زنید، شخص را با خواهر یا برادرش اشتباه می‌گیرید. البته ممکن است بگویید تلفن باعث تغییر دادن صداها می‌شود، ولی اگر در بازی...

بازی شعبان و رمضان، یکی از بازی‌های آذری جالب برای تقویت گوش و حافظه شنیداری است. شاید برای شما هم زیاد پیش آمده باشد که وقتی به خانه یکی از اقوام تلفن می‌زنید، شخص را با خواهر یا برادرش اشتباه می‌گیرید. البته ممکن است بگویید تلفن باعث تغییر دادن صداها می‌شود، ولی اگر در بازی شعبان و رمضان شرکت کنید، متوجه می‌شوید که تشخیص صدا آن هم فقط با یک کلمه، کار چندان راحتی نیست. مخصوصاً اگر کسی که فریاد می‌زند، بتواند صدای خود را کمی تغییر دهد یا آن را با سرعت ادا کند.

بازی شعبون و رمضون یا رمضان و شعبان، همانند بازی‌هایی مثل سلفژ، موزیک ویدیو و اسم آهنگ رو بگو و نت تو نت از جمله بازی‌هایی است که به کار تقویت گوش موسیقایی نیز می‌آید. تشخیص فرکانس‌های دقیق برای کسانی که موسیقی را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنند، بسیار مهم است تا هم در زمان کوک کردن ساز خود و هم موقع گروه نوازی بتوانند نت درست را تشخیص دهند و از فالش زدن یا خواندن جلوگیری کنند.

مشخصات بازی

تعداد بازیکنان: محدودیتی ندارد

رده سنی: ۵ تا ۱۰

مدت زمان بازی: ۳۰ دقیقه

هدف بازی: قدرت تشخیص و تقلید صدا

چطور بازی کنیم؟

برای شروع بازی دو نفر به قید قرعه انتخاب می‌شوند و چشمانشان را در داخل محدوده‌ای دایره‌ای شکل می‌بندند.

بقیه افراد دور محوطه حرکت می‌کنند و به انتخاب خودشان با دست به نفرات وسطی می‌زنند (لمس می‌کنند) و در هنگام زدن می‌گویند «شعبان». کسی که چشمش بسته است، جواب می‌دهد «رمضان». در این هنگام اگر شعبان بتواند صدای بازیکنی را که به او دست زده تشخیص دهد و اسم او را بگوید، می‌تواند چشم خود را باز کند و چشم فرد تشخیص داده شده را می‌بندند و دوباره به همان صورت بازی در آن محوطه ادامه می‌یابد.

بازی شعبان و رمضان
بازی شعبان و رمضان
بازی‌های مشابه:

سلفژ

موزیک ویدیو

اسم آهنگ رو بگو

نت تو نت

 

منبع: کتاب بازی‌های بومی محلی شمال غرب ایران، فصل دوم، ص۶۳.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

نوزده − سیزده =