بزرگسالانبیرون از خانهداخل خانهدونفرهفکریکودکانمعرفی بازیدوز بازی: معرفی ۱۰ نوع مختلف دوز همراه با فیلم

۱۴۰۰-۰۲-۱۶ ۱۸:۰۲به قلم ahmad.taba1
https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2021/05/دوز-بازی.jpg

دوز را شاید بتوان مادر همه بازی‌های فکری دانست؛ همانطور که دو میدانی مادر همه ورزش‌هاست. این بازی بین المللی که در انگلیسی امریکن «تیک تک تو» و در انگلیسی بریتیش صفرها و ضربدرها یا XO نامیده می‌شود، ‌بازی‌ای است با ساده‌ترین ابزار، روان‌ترین گیم‌پلی ممکن و سریع‌ترین روند یادگیری. بازی دوز ابتدایی‌ترین بازی استراتژیک...

دوز را شاید بتوان مادر همه بازی‌های فکری دانست؛ همانطور که دو میدانی مادر همه ورزش‌هاست. این بازی بین المللی که در انگلیسی امریکن «تیک تک تو» و در انگلیسی بریتیش صفرها و ضربدرها یا XO نامیده می‌شود، ‌بازی‌ای است با ساده‌ترین ابزار، روان‌ترین گیم‌پلی ممکن و سریع‌ترین روند یادگیری. بازی دوز ابتدایی‌ترین بازی استراتژیک برای کودکان نیز به شمار می‌آید ولی در عین حال می‌تواند بزرگ‌ترها را نیز با خود سرگرم کند.

یکی از ویژگی‌های مهم بازی دوز، این است که می‌توان آن را جزو بازی‌های حل شده یا قابل پیش‌بینی به شمار آورد. یعنی در صورتی که دو بازیکن حرفه‌ای آن را بازی کنند، نتیجه بازی قطعاً تساوی خواهد بود.

با همه اینها این بازی آنقدر محبوب است که ورژن‌های بسیار متنوعی دارد و حتی اخیراً انواع مختلف ورزشی آن نیز انجام می‌شود. مثلاً دوز روپایی، دوز امدادی و دوز نشانه‌گیری. همچنین گوگل ترتیبی داده است که وقتی دوز را جست‌وجو می‌کنید، نسخه آنلاین آن در اولین نتیجه جست‌وجو ظاهر می‌شود و می‌توانید با درجه‌های سختی مختلف با هوش مصنوعی دست و پنجه نرم کنید یا با دوستان خود مشغول بازی آنلاین شوید.

در ادامه این مطلب، انواع و اقسام روش‌های دوز را معرفی می‌کنیم و در پایان به تحلیل آن خواهیم پرداخت.

 

دوز کلاسیک

دوز کلاسیک ( سنتی ) یا همان tic tac toe ساده‌ترین نوع دوز است که اگر هر دو بازیکن آن حرفه‌ای باشند، نتیجه همیشه از پیش مشخص است: مساوی!

این ورژن دوز همان است که وقتی کلمه دوز را به فارسی یا انگلیسی در گوگل سرچ می‌کنید، خود گوگل نسخه آنلاین آن را در لینک اول برای شما می‌آورد و می‌توانید همان‌جا به سادگی در حالت‌های مختلف‌ با هوش مصنوعی یا با دوستان خود به صورت آنلاین، دوز بازی کنید:

 

دوز بازی آنلاین در گوگل!

بنابراین به نظر نمی‌رسد توضیح زیادی برای آموزش این نوع دوز لازم باشد. شما باید بتوانید یک ردیف، ستون یا خط اریب سه تایی بسازید تا ببرید! همین. برای انجام آن با ابزار و وسایل سنتی هم کافی است طرح آن را روی با گچ روی زمین یا با خودکار روی کاغذ بکشید و هر کدام از دو بازیکن، پنج عدد از یک نشانه مخصوص خودش را داشته باشد. مثلاً یک نفر پنج دکمه پیراهن و نفر دیگر پنج عدد سنگ ریزه. اگر خودکار و کاغذ داشته باشید می‌توانید صرفاً از علامت‌های ضربدر و دایره استفاده کنید.

دوز بازی دوز کلاسیک دوز سنتی

 

اما دوز کلاسیک با اینکه بسیار ساده است، به دلیل جهانی شدن و ترند بودن در انواع و اقسام بسیار متنوع و فراوان دیگری نیز انجام می‌شود؛ مثلاً دوز لیوانی، دوز امدادی، دوز روپایی، دوز دیواری، دوزپنگ و … در ادامه برخی از این انواع جذاب و بعضاً پرتحرک دوز سنتی را معرفی می‌کنیم:

 

دوز لیوانی

دوز لیوانی یک پارتی گیم باحال است که با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. برای اینکه بازی جذاب‌تر و طولانی‌تر شود، ابتدا باید با تلنگر لیوان‌ها را سر و ته کنید و بعد همانند ویدیوی زیر با لیوان‌ها دوز بازی کنید. هر کس سریع تر دوز ساخت، برنده بازی است:

 

دوز پنگ

اما روش رایج دیگری از بازی دوز لیوانی این است که لیوان‌ها پر از آب می‌شوند و دو بازیکن سعی می‌کنند با توپ‌هایی از دو رنگ متفاوت، یک ردیف، ستون یا خط اریب را به عنوان دوز خود تشکیل دهند. گفتنی است که دوز پنگ نیز همانند دوز لیوانی یک قاعدۀ دیگر دوز معمولی را نقض می‌کند و آن این است که در اینجا بازی به صورت نوبتی انجام نمی‌شود و هر کس بتواند سریع‌تر دوز کند، برنده بازی است.

دوز پنگ هم با اینکه یک پارتی گیم است، ولی چنانکه از اسمش پیداست، ترکیبی است از بازی دوز و پینگ پنگ. بنابراین یک بازی دو طرفه و دو نفره است. پس اگر می‌خواهید آن را به صورت تیمی انجام دهید، هر بازیکن در هر نوبت، با یکی از بازیکنان رقیب مقابله می‌کند و پیروز بازی، یک امتیاز به مجموع امتیازات تیم خود اضافه می کند.

توضیحات کامل‌تر درباره دوز پنگ

 

دوز روپایی

بازی دوز روپایی یکی از بازی‌های چالشی دونفره است که با توپ و به صورت روپایی زدن اجرا می‌شود. برای انجام این بازی باید مهارت خوبی در روپایی زدن داشته باشید؛ هم شما و هم کسی که با او بازی می‌کنید. سپس باید تلاش کنید که جدول دوز را بر روی زمین کامل کنید. این ترکیب در دوز روپایی، به دلیل نیاز به تمرکز بالای فکری و حرکتی، یک بازی بسیار مناسب برای تقویت سیستم  چندپردازشی مغز است و در افزایش دقت و تمرکز حواس بسیار مؤثر است:

توضیحات بیشتر درباره دوز روپایی

 

دوز امدادی

بازی‌های امدادی از بهترین انواع بازی‌های تیمی هستند که در عین رقابتی بودن، همکاری گروهی را به  بهترین شکل تقویت می‌کنند. بازیکن‌های هم‌تیمی باید هر طور هست، ضعف هم‌تیمی‌شان را جبران کنند و فرصت برای گله‌گزاری و سرکوفت زدن نیست. سرعت، هیجان و تلاش جمعی از ویژگی‌های خوب این بازی‌هاست.

بازی دوز امدادی یا دوز ورزشی هم یک بازی گروهی از همین نوع است که در عین تفریحی بودن، ورزشی و رقابتی است. همان‌طور که در فیلم می‌بینید، فقط کافی است بتوانید جدول دوز را روی زمین رسم کنید و بعد به دو تیم تقسیم شوید و با هر وسیله‌ای که برایتان مقدور است، دو شکل مختلف را به عنوان نماد بازی تیمتان انتخاب کنید. اکنون دیگر وقت آن است که بازی معروف دوز را به صورت ورزشی انجام دهید.

 

 

مطلب کامل دوز امدادی

 

دوز دیواری

دوز دیواری با جدول دیجیتال روی دیوار که دارای حسگر لمسی است انجام می‌شود. دوز دیواری برای تقویت هدفگیری و نشانه گیری بازیکنان فوتبال نیز بسیار مفید است.

اما اگر شرایط برای تهیه این بازی ویدیویی برایتان فراهم نیست، می‌توانید با دو توپ مختلف که یکی از آنها گِلی است و دیگری فقط خیس است، آن را با دیوارهای معمولی نیز انجام دهید. فقط یادتان باشد که بعد حتماً دیوار را تمیز کنید!

 

 

 

دوزهای غیر کلاسیک

دوز سه‌تایی

دوز سه تایی از نظر مکانیسم بازی، دقیقاً همان دوز کلاسیک است و تنها تفاوت آنها در طراحی صفحه است. در ایران دوز کلاسیک بیشتر با این طراحی رایج بوده است و به همین دلیل شاید بتوان دوز سه تایی را دوز ایرانی نیز نامید:

 

دوز سه تایی ایرانی
دوز سه تایی

دوز دوازده تایی یا اوچ دوز

برای دوز دوازده‌تایی که در زبان آذری اوچ دوز نامیده می‌شود (اوچ در زبان آذری به معنای عدد ۳ است و اشاره به ردیف سه تایی برای تشکیل دوز دارد)، بعد از اتمام چینش مهره‌ها بازیکنان باید با حرکت مهره‌هایشان روی خانه‌های خالی سعی کنند که دوز بزنند و پس از زدن دوز می‌توانند یکی از مهره‌های حریف را برای باز کردن مسیر مهره‌های خود و زدن دوزهای بیشتر باز کنند. بازی تا زمانی که مهره‌های حریفتان به دو مهره نرسد ادامه دارد.

 

بازی اوچ دوز (دوز بازی)
بازی اوچ دوز: رسم زمین بازی
اسکربل چگونه جهان را فتح کرد؟

 

یک نظر

  • web hosting but

    ۰۶/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۰۶:۳۸

    Good day! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
    Your blog provided us valuable information to work on. You have done a wonderful job!

    پاسخ

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

16 − 5 =