مافیانقش شهردار در بازی مافیا : همه جزئیات درباره نقش اول شهروندان

۱۴۰۰-۱۰-۲۹ ۲۳:۱۰به قلم بازیکوش1
https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2022/01/IMG_4516-1280x1337.jpg

در ادامه مقاله نقش های بازی مافیا که به یکی از پربازدیدترین مقالات بازیکوش تبدیل شد، بر آن شدیم تا نقش‌های بازی مافیا را به تفکیک نیز در قالب مقالاتی ارائه کنیم. در این نوشتارها تلاش می کنیم تا به طور تحلیلی و با ارائه همه جزئیات، ظرافت‌های مربوط به هر نقش را بیان کنیم...

در ادامه مقاله نقش های بازی مافیا که به یکی از پربازدیدترین مقالات بازیکوش تبدیل شد، بر آن شدیم تا نقش‌های بازی مافیا را به تفکیک نیز در قالب مقالاتی ارائه کنیم. در این نوشتارها تلاش می کنیم تا به طور تحلیلی و با ارائه همه جزئیات، ظرافت‌های مربوط به هر نقش را بیان کنیم و خوشحال می‌شویم که خوانندگان و مخاطبان عزیز نیز نظرات خود را از تجربیات خود درباره اجرای هر یک از این نقش ها با ما در میان بگذارند. مقاله پنجم از این سری را به نقش شهردار در بازی مافیا اختصاص داده‌ایم. در بازی مافیا نقش قاضی که در تیم شهروندان بازی می کند یکی از نقش های حیاتی و تأثیرگذار است و می تواند برنده یا بازنده شدن تیم شهروندان را رقم بزند.

 

قابلیت‌های نقش شهردار

  • وتو کردن رای خروج در شب و بازگرداندن بازیکن به بازی (دور بار)
  • شناسایی جراح و دکتر (در بعضی سناریوها).

 

توضیح کلی نقش شهردار در بازی مافیا

قابلیت اصلی شهردار این است که می‌تواند رأی روز شهروندان را وتو کند و کسی را که به عنوان اعدامی مشخص شده به بازی برگرداند. قاضی نیز در وضعیتی که شهر بین انتخاب دو تن از بازیکنان دچار شک هستند به قضاوت خواهد پرداخت. اما شهردار در اینجا این اختیار را دارد که رأی نهایی قاضی را وتو کند و بنا بر تشخیص خود فردی که درحال خروج از دور بازی است را به بازی برگرداند. به نوعی رأی شهردار بر دیگر بازیکنان (حتی قاضی) ارجح خواهد بود.

همچنین در بعضی سناریوها شهردار در بازی مافیا این توانایی را دارد که یکی از مهم‌مترین و اصلی‌ترین نقش‌های شهر را شناسایی کند. شهردار از نقش‌های شهروندی محسوب می‌شود و در فاز شب و یا در بعضی از سناریوها در فاز نیمروز دارای توانایی یا قابلیت است. به این صورت که در شب گرداننده بازی یا گاد از شهر دار می خواهد تا چشم‌های خود را باز کند سپس از دکتر در گروه شهروندان و جراح در گروه مافیا می خواهد تا دست خود را بالا ببرند. در این صورت شهردار می‌تواند دو نقش مهم از دو گروه را شناسایی کند درصورتی که این دو نقش همچنان یکدیگر را نمی شناسند. تشخیص اینکه کدامیک از آنها جراح است و کدام یک دکتر به عهده شهردار خواهد بود. اما شهر دار این توانایی را در طول بازی در روز دارد که علاوه بر شناسایی دکتر از او دفاع کرده و ظن و گمان ها را از وی کنار بزند.

شهردار دقیقاً پس از قاضی بیدار می‌شود و اگر تمایل داشت می‌تواند از قابلیت خود استفاده کند.

گرداننده اینکه شهردار وتو کند یا نه،  رو گاد به صورت عمومی و در حالی که همه چشماشون بسته‌اس اعلام میکنه

نقش شهردار در سناریوهای متفاوت بازی مافیا

قبل از بازی باید تعداد وتوهای شهردار مشخص شود و سقفی برای این وتو در نظر گرفته شود. در نظر داشته باشید که به میزانی که وتوهای شهردار بیشتر باشد، برای خودش استفاده نخواهد کرد و در جریان بازی از آن استفاده می‌کند.

سناریوی شب‏‌های مافیا: دست هیچ‌کس را مشاهده نمی‌کند و در صورتی که احساس خطر کند که اگر یکی از شهروندان مهم در رای‌گیری باشد می‌تواند کل رای‌گیری را کنسل کند. و یا اگر در بین دونفری که در رای‌گیری هستند، یک مافیای حتمی داشته باشد، کی تواند حکم خروج را به مافیای ذهنی خود بدهد. پس بسیار مهم است که شهروندان یک شهردار آگاه داشته باشد.

سناریوی شب مافیا: نقش شهردار در سناریوی شب مافیا از نقش‌هایی است که در فاز شب قابلیت و توانایی دارد و در ابتدای بازی دست دکترها و جراح های بازی را مشاهده می‌کند، اما نکته مهم این است که، شهردار لایک یا تایید تمام دکترها و جراح را با هم می بیند و گرداننده به شهردار نخواهد گفت که کدام دکتر و کدام جراح است؟! بنابراین در طول مسیر بازی، شهردار باید با توجه به رفتار و حرکت‌های این دو گروه تشخیص دهد که هر کس چه نقشی را برعهده دارد.

 

جزئیات نقش و تعاملات شهردار با دیگر نقش ها

  • شهردار در ترتیب بیدار شدن، نفر دوم و بلافاصله پس از قاضی بیدار می‌شود.
  •  شهردار می‌تواند خودش را هم وتو کند. یعنی اگر در روز به او رأی خروج بدهند، به گاد اعلام می کند که خودش در بازی بماند.
  • اسنایپر اجازه ندارد به فرد وتوشده شلیک کند.
  • وقتی دادستان علیه کسی اعلام جرم می کند، پس از آن شهردار و سپس قاضی برای امضای پرونده بیدار می‎شوند و سپس ادامه ماجرا.

 

پرسش و پاسخ

 

تقسیم وظایف شهردار و قاضی چگونه است و چطور از تداخل کار آنها جلوگیری می‌شود؟

تعامل شهردار و قاضی: کار قاضی و شهردار ربطی به هم ندارد. ممکن است قاضی جای اعدامی را با شخص دیگر عوض نکند، ولی شهردار به دادش برسد و از اعدام نجاتش دهد. یا ممکن است قاضی جای آنها را عوض کند ولی شهردار کاری نکند. یا ممکن است قاضی جای این دو نفر را عوض کند و شهردار هم با اعدام مخالفت کند. در این حالت نه کسی که رای بیشتری آورده بود می‌میرد و (چون قاضی جایش را با دیگری عوض کرده) نه کسی که رای کمتری آورده می‌میرد (چون شهردار با اعدامش مخالفت کرده است).

 

آیا مافیا یا دکتر (هر نقش دیگه) می توانند شخصی را که در فاز روز در رای گیری حذف شده و هنوز معلوم نیست شهردار او را وتو می‌کند یا نه مورد هدف قرار دهند؟

وتوی شهردار (و همینطور کار قاضی) باید اعلام عمومی شود. گرداننده بازی اعلام می‌کند که شهردار وتو کرد یا نه. وقتی شهردار کسی را وتو کند، مافیا اجازه ندارد او را در شب بزند. دلیلش فلسفه‌ی کار شهردار است. شهردار این حق را دارد که نظر شهر (که شامل همه‌ی شهروندها و مافیاها میشه) را ملغا کند. ملغا کردن نظر شهر به این معناست که اهالی شهر اجازه ندارند آن بازیکن را از بازی حذف کنند. اگه قرار باشد شهردار از حذف آن بازیکن جلوگیری کند، پس باید آن بازیکن، روز بعد را ببیند. به همین دلیل مافیاها حق ندارند او را حذف کنند. اسنایپر هم اجازه ندارد آن شب به فرد وتوشده شلیک کند (اینطور در نظر بگیرید که شهردار می‌گوید دست نگه دارید و آن کسی را که پای‌ دار رفته، پایین می‌کشد و با خود به ساختمان شهرداری می‌برد. بدین شکل هیچ‌کس در آن شب نمی‌تواند او را حذف کند).

آیا این امکان وجود دارد که قاضی، شهردار یا دادستان توسط همدیگر یا توسط مافیا به عنوان اعضای هیئت منصفه انتخاب شوند؟

بله، این اتفاق ممکن و مجاز است و به جذاب تر شدن بازی کمک می کند.

 

بیشتر بخوانید:

 

 

یک نظر

  • احمد

    ۰۳/۱۱/۱۴۰۰ در ساعت ۱۳:۰۱

    ممنون بابت مطلب خوبتون. در سناریو شب مافیا قابلیت شناسایی دکتر و جراح علاوه بر قابلیت وتو هست یا فقط همین قابلیت رو داره؟ اینطوری بیش از حد قوی نمیشه تیم شهروندها؟

    پاسخ

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

3 + 15 =