اصطلاحاتمافیاهمه اصطلاحات بازی مافیا: فهرست جامع عبارات پرکاربرد مافیا

۱۴۰۰-۰۲-۲۳ ۱۷:۰۲به قلم بازیکوش17
https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2021/03/godfather1.jpg

بازی مافیا از بدو ورود به ایران تحولات و تطورات بسیاری را از سر گذرانده است. پس از آنکه شرکت‌های مختلف این بازی را در نسخه‌های متفاوت اعم از شب‌های مافیا، دیوان و ددان و… تولید کردند و نقش‌های جدید و متنوعی را به این بازی افزودند، مافیاهای گوناگونی علاوه بر مافیای کلاسیک در کافه...

بازی مافیا از بدو ورود به ایران تحولات و تطورات بسیاری را از سر گذرانده است. پس از آنکه شرکت‌های مختلف این بازی را در نسخه‌های متفاوت اعم از شب‌های مافیا، دیوان و ددان و… تولید کردند و نقش‌های جدید و متنوعی را به این بازی افزودند، مافیاهای گوناگونی علاوه بر مافیای کلاسیک در کافه های تهران و شهرستان‌ها رواج یافت و رفته رفته مافیا به یک اصطلاح شناسی خاص و بسیار پردامنه رسید؛ به حدی که افراد غیرحرفه‌ای حین تماشا یا شرکت در این بازی متوجه بسیاری از اتفاقات بازی نمی‌شوند. بنابراین لازم است که همه این اصطلاحات و کلمات پرکاربرد در یک متن جامع در اختیار بازیکنان و تماشاگران مافیا قرار گیرد تا بتوانند به راحتی متوجه جریان و روند بازی بشوند.

به نظر می‌رسد اصطلاحات بازی مافیا آن مقدار که مشترک است و در همه گروه‌ها بازی می‌شود، کمتر از صد اصطلاح باشد؛ ولی اگر قرار به احتساب اصطلاحات خاصی که در بعضی گروه‌ها استفاده می‌شود و هنوز به رواج کامل نرسیده است، باشد شاید تا کنون این تعداد بالغ بر دویست اصطلاح نیز شده باشد. ما در تیم بازیکوش با رصد بازی‌های مافیا در گروه‌های مختلف تلاش می‌کنیم تا بیشترین تعداد اصطلاحات رایج در میان مافیابازان حرفه‌ای را در این مطلب جمع‌آوری کنیم و دائماً این فهرست را به روز کنیم تا اصطلاحات جدیدتر نیز در فهرست موجود باشد.

گفتنی است که با توجه به همه گیری و محبوبیت بسیار بالای بازی مافیا که احتمالاً از متوسط جهانی نیز بالاتر است، همه اصطلاحات مافیا لزوماً ترجمه اصطلاحات روسی یا امریکایی این بازی نیستند و بسیاری از آنها بومی و ساخته و پرداخته بازیکنان ایرانی هستند. هرچند ممکن است همه این اصطلاح ها لزوماً ماندگار نباشند و پس از مدتی برخی از آنها از چرخه استفاده خارج شوند. با این حال حتی فهرست شدن اصطلاحات منسوخ نیز می‌تواند به غنی شدن تاریخ و فرهنگ مکتوب این بازی کمک کند.

اصطلاحات بازی مافیا (به ترتیب حروف الفبا)

 

استدلال خارج از بازی: پفکت خارج بازی به هر استدلالی که مبتنی بر اطلاعات خارج از بازی باشد اطلاق می‌شود. محدوده بازی فقط صحبت‌ها و حالت بدن بازیکنان در طول روز است و استدلال به بازی‌های قبلی، اکت شب یا حتی سخنان خدا، استدلال خارج بازی تلقی می‌شود.

معمولاً استناد به اکت شب خلاف مقررات تلقی می‌شود و خدا جلوی آن را می‌گیرد. ولی در بعضی پلی‌گروپ‌ها این استدلالات نیز شنیده می‌شود؛ چراکه لزوماً چنین استدلالاتی قطعی نیست و ممکن است استراتژی مافیاها باشد. بنابراین نمی‌شود به این اطلاعات، اعتماد کامل داشت بلکه صرفاً باید آنها را در شبکه اطلاعاتی کلی در نظر گرفت و بررسی کرد.

 

اصل سوزش: این اصطلاح در گروه‌هایی به کار می‌رود که به صورت مداوم با هم بازی کرده‌اند. در این صورت اصل سوزش به این معناست که یک بازیکن، به دلیل تارگتی که در بازی‌های قبل خورده است، به اتهام‌زنندگانش تارگت بزند. در این صورت می‌گویند او بر اساس «اصل سوزش» عمل می‌کند!

 

اصل پوزش: این اصل دقیقاً برخلاف اصل سوزش است! یعنی بازیکنی که در بازی قبل، به هم‌تیمی خود اتهام زده و از آن شرمنده است، در بازی جدید از همان هم‌تیمی دفاع می‌کند. در این صورت می‌گویند این کار او بر اساس اصل پوزش انجام می‌شود. مسئله این است که هم اصل سوزش و هم اصل پوزش، جزو استدلال‌های خارج از بازی به شمار می‌آیند و تا آنجا که ممکن است بهتر است از آنها استفاده نشود.

 

اعلام وضعیت: اعلام وضعیت وظیفه گرداننده یا گاد در ابتدای هر روز است. اعلام وضعیت کامل و جزئی، زمانی انجام می‌شود که در شب تقاضای استعلام شده باشد؛ در غیر این صورت اعلام وضعیت به صورت کلی و ناقص انجام می‌گیرد. به این صورت که مثلاً گفته می‌شود: «در شب گذشته یک نفر از جمع ما جدا شد» یا «در شب گذشته پزشک تونست قربانی رو نجات بده». اما در صورت اعلام وضعیت کامل، گرداننده باید با جزئیات اعلام کند افرادی که از بازی خارج شده‌اند، از چه گروهی بوده‌اند و چه نقشی در بازی داشته‌اند. مثلاً می‌گوید: «تا الان یک مافیای ساده، یک شهروند پزشک و یک شهروند عادی بیرون هستند».

 

اطلاق نقش: اصطلاح «اطلاق نقش» زمانی استفاده می‌شود که یکی از بازیکنان، به نقش ویژه خود اشاره کند و مثلاً بگوید من «کارآگاه» هستم. معمولاً اطلاق‌ نقش در بازی‌های مافیا، ممنوع است. با این حال ازآنجاکه چنین اطلاق‌هایی لزوماً قابل اعتماد نیست و امکان استفاده از چنین کاری برای همه بازیکنان فراهم است، می‌توان بدون ممنوعیت آن نیز بازی کرد.

 

اکت شب: اتفاقات غیرمعمول و ناخواسته‌ای است که در طول شب رخ می‌دهد و می‌تواند نقش یک بازیکن را لو دهد. معمول‌ترین اکت شب، به گوش رسیدن صداهای ناخواسته، اعم از شنیده شدن حرکت اعضای بدن یا صدای بازیکن است.

البته بازیکنان تیم مافیا ممکن است برای گمراه کردن شهروندان، در زمان بیدار شدن نقش‌های ویژۀ شهروند (همچون کارآگاه، پزشک یا شهردار)، به صورت تعمدی از اکت شب استفاده کنند.

 

اورلوک (خطای فاحش): این اصطلاح که برگرفته از بازی شطرنج است، به این معناست که خودت را با حرف یا حرکتی لو بدهی و مشخص شود که مافیا هستی. این کار معمولاً از طرف بازیکن نوب انجام می‌شود یا بازیکن حرفه‌ای که تمرکز لازم برای بازی را ندارد.

 

پشت دست بازی کردن: وقتی یک بازیکن در تأیید شخص دیگری صحبت می‌کند و کامنت‌های تأییدی می‌گذارد، به اصطلاح می‌گوییم پشت دست او بازی می‌کند. این اصطلاح هم برای مافیاها و هم برای شهروندان به کار می‌رود، ولی معمولاً معنای منفی دارد و اگر بازیکنی در طول بازی فقط پشت دست دیگران بازی کند، مورد شک قرار می‌گیرد. چراکه به نظر می‌رسد تمرکز لازم برای نقش خود را ندارد و ذهن‌ها را به سمت خود برمی‌گرداند که نکند این شخص مافیاست که نمی‌داند چگونه جریان بازی را عوض کند و صرفاً در تأیید یاران خود سخن می‌گوید. در عین حال باید توجه داشت که پشت دست بازی کردن، لزوماً یک تاکتیک اشتباه یا به معنای مافیا بودن نیست؛ چراکه ممکن است شهروندان متوجه شوند یک بازیکن استدلالات درستی انجام می‌دهد یا احتمالاً فهمیده‌اند که او کارآگاه است و بنابراین برای تقویت موضع او، پشت دستش بازی می‌کنند.

 

پوش کردن: ای اصطلاح به معنای زیر فشار قرار دادن است، یعنی توافق مافیاها برای اتهام زدن به یک شهروند، و جلب کردن نظر سایر شهروندان درباره اوست. البته ممکن است اتهام اصلی توسط خود شهروندان به او زده شود، ولی سپس توسط مافیاهای بازی پوش شود. همچنین ممکن است یک بازیکن ادعا کند که توسط مافیاها پوش شده است، ولی در واقع خودش نیز جزو مافیاها باشد و این ادعا را فقط برای جلب حمایت سایر شهروندان مطرح کرده باشد.

 

تارگت زدن (هدف گرفتن): وقتی یک بازیکن را به عنوان «مافیا» معرفی و روی او تمرکز می‌کنید و تلاش می‌کنید توجه بقیه را به سمت او جلب کنید، اصطلاحاً روی او «تارگت» زده‌اید.

 

تارگت بک (تلافی): اگر به کسی که به شما تارگت زده، اتهام را به خودش برگردانید، اصطلاحاً تارگت بک زده‌اید. تارگت بک، هم می‌تواند یک استراتژی توسط مافیا باشد تا بتواند تمرکز را از روی خودش بردارد، هم ممکن است اشتباه یک شهروند به دلیل احساسات منفیِ ناشی از تارگت خوردن باشد که در این صورت، شهروندان بیشترین ضرر را می‌کنند؛ چراکه دو یار آنها سرگرم یکدیگر شده‌اند و علاوه بر اینکه تمرکز از روی مافیاها برداشته می‌شود، تیم مافیا می‌تواند از این موقعیت استفاده و به نوبت هر دو نفر آنها را «پوش» کند.

 

تارگت خطی: وقتی که بازیکن، سه یا چهار نفر را که کنار یکدیگر نشسته‌اند، به صورت خطی متهم می‌کند و دلایل خود را علیه آنان می‌گوید. این روش می‌تواند ترفند مافیایی خوبی برای فدا کردن یک یار و برداشتن تمرکز از خود و سایر مافیاها که در جاهای دیگر پراکنده شده‌اند، باشد.

 

تبر زدن: «تبر» به شهروندی اطلاق می‌شود که دارد مسیر را ۱۸۰ درجه اشتباه می‌رود و بیشتر عملکردها و حدس‌هایش اشتباه است. در اینجا اصطلاحاً می‌گویند دارد «تبر» می‌زند. به این معنا که در واقع در حال زدن تیشه به ریشۀ هم‌تیمی‌های خود است. البته گاه یک مافیا در طول بازی لقب تبر می‌گیرد و همه شهروندان فکر می‌کنند که او گیج‌ترین شهروند بازی است؛ ولی در پایان بازی مشخص می‌شود که او مافیا بوده است. در این حالت می‌توان گفت او یکی از بهترین بازیکنان بازی است که به بهترین شکل، همه شهروندان را گمراه کرده است. اگر شهروند هستید و مطمئن شدید که یکی از شهروندان در حال تبر زدن است، بهتر است یا او را متوجه اشتباه خود کنید یا هر چه زودتر او را از بازی بیرون بیندازید تا ضرر بیشتری متوجه شهروندان نشود.

 

ترن (نوبت): این اصطلاح ترجمه واژه انگلیسی turn به معنای نوبت است. با توجه به اینکه در بازی مافیا، بازیکنان حق ندارند در حرف یکدیگر بپرند و باید به نوبت صحبت کنند، نوبت بسیار مهم است و مرتباً توسط گرداننده یا بازیکنان مورد تذکر قرار می‌گیرد که هر کس فقط و فقط در نوبت خود صحبت کند. مسئله رعایت نوبت، برای شکل‌گیری صحیح بازی بسیار مهم است. اگر بازیکنان این مسئله را رعایت نکنند، بازی شکل صحیح خود را پیدا نمی‌کند و به راحتی ممکن است هم مورد سوءاستفاده شدید مافیاها قرار گیرد و یا برعکس، تیم مافیا به صورت بسیار شدید تضعیف شود و پیش از موعد بازی را واگذار کند. در مجموع جدا از وظیفه گرداننده، خود بازیکنان باید مسئله نوبت را بسیار جدی بگیرند.

در همین زمینه بخوانید:

 

 

ادامه اصطلاحات مافیا

توی دیوار بودن (طرف تو دیواره): وقتی بازیکنی کاملاً ساکت باشد یا نظری ندهد و روی کسی تارگت نزند، می‌گویند: «طرف تو دیواره».

 

چلنج (چالش): چلنج یا چالش، از مهم‌ترین اصطلاحات مافیا است که در طول بازی مرتباً مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه هر بازیکن فقط باید در نوبت خود حرف بزند، اگر نوبتش گذشته باشد یا هنوز مدت زیادی به نوبتش مانده باشد، اما بخواهد مطلب مهمی را بیان کند، می‌تواند یک بار در هر روز، خارج از نوبت خود صحبت کند. این صحبت خارج از نوبت، باید با اجازه نفر قبلی یا بعدی باشد. یعنی بازیکن، به شخصی که اکنون نوبت بازی اوست، درخواست چلنج می‌دهد، و اگر آن بازیکن موافقت کرد، نکات مورد نظر خود را در پاسخ به اتهامات دیگران، یا زدن اتهام به یک بازیکن خاص، بیان می‌کند.

 

دوئل: وقتی مطمئن هستید کسی مافیاست ولی نمی‌توانید ثابت کنید و او هم می‌گوید شما مافیا هستید، می‌گویید من دوئل می‌کنم: اول به من رأی بدهید تا بیرون بروم؛ اگر مطمئن شدید من شهروندم، روز بعد او را تارگت کنید.

 

دیل کردن (گردن گرفتن): زمانی که شخصی در بازی به یک نفر اتهام محکم می‎‌زند و می‌گوید: «اگر شهروند بود، من بیرون می‌روم…»، می‌گویند گردن گرفته است.

 

رد خون: اصطلاح رد خون زمانی استفاده می‌شود که یک بازیکن از بازی بیرون رفته است و اعضا به دنبال عامل اصلی قتل او می‌گردند. معمولاً وقتی مشخص می‌شود که اشتباها یک شهروند به جای مافیا بیرون رفته است، رد خون پیگیری می‌شود. همچنین خود بازیکن زمانی که بیرون می‌رود در قالب وصیت، می‌گوید رد خون من از فلان شخص پیگیری شود.

 

روی دست بازی کردن: این اصطلاح به معنای همان پشت دست بازی کردن است که در بالا توضیح داده شد.

 

سفید دانستن: اگر احتمال بدهید کسی شهروند است، می‌گویید من فلانی را سفید می‌دانم: اگر من برای شما شهروندم، به این شخص کاری نداشته باشید سفید است. اصطلاح کاور کردن نیز به همین معنا به کار می‌رود.

 

شیک کردن (هم زدن): زمانی که کسی اتهام‎‌ها را از روی یک نفر دیگر برمی‌دارد و به کس دیگری اتهام می‌زند، اصطلاحاً گفته می‌شود بازی را شیک کرده است.

 

فکت: از پرکاربردترین اصطلاحات بازی مافیا است که اشتقاق‌های مختلفی دارد. فکت یعنی واقعیت‌ها، حقایق یا داده‌هایی که می‌تواند در استدلالات افراد استفاده شود. در عین حال همه فکت‌هایی که در بازی بیان می‌شوند، واقعی نیستند، بلکه از طرف مافیا به عنوان واقعیت جا زده می‌شوند.

 

فکت رأی گیری: حقیقت‌ها و داده‌هایی که به واسطه تعداد رأی‌های هر شخص وارد بازی می‌شود.

 

فکت مافیایی: این اصطلاح که معمولاً در تحلیل‌ها به کار می‌رود، درباره فکت‌هایی به کار می‌رود که مافیا بودن شخص را لو می‌دهند یا احتمال مافیا بودن او را بالا می‌برند. معمولاً مواردی که شامل تناقض، سردرگمی در رأی‌دهی، تارگت‌بک بدون پشتوانه یا هر نوع استدلال هیجانی بدون پشتوانه باشند، به عنوان فکت مافیایی شناخته می‌شوند.

 

قارچ زدن: اگر تیم مافیا بد بازی کند، وقتی یکی از مافیاها شناسایی می‌شود بقیه یاران او نیز مشخص می‌شوند و به اصطلاح می‌گویند مافیاها مثل قارچ از زمین درآمدند.

 

کاور کردن: وقتی یک بازیکن تلاش می‌کند تا از بازیکن دیگری حمایت کند یا به صورت غیرمستقیم، تمرکزها را از او بردارد، اصطلاحاً گفته می‌شود که در حال کاور کردن اوست. معمولاً از این اصطلاح زمانی استفاده می‌شود که دو نفر به صورت متقابل از همدیگر دفاع می‌کنند و در این صورت گفته می‌شود: «همدیگر را کاور می‌کنند».

 

کره‌گیری: وقتی شخصی از صحبت‌های شخص دیگر برداشتی دیگر می‌کند و به نقطه‌ای که خودش می‌خواهد می‌رسد یا شخصی در حکم قاضی بین صحبت‌های دو نفر دیگر نظر می‌دهد، اصطلاحاً کره‌گیری کرده است.

 

کُلَپس (collapse): کلپس به معنای فروپاشی است! وقتی هیچ چیزی از بازی نفهمیده‌اید و گیج و منگ، متعجب از وقایع هستید و هیچ‌یک از یاران و رقبای خود را نمی‌شناسید، به اصطلاح می‌گویند کلپس کرده‌اید!

 

کلیم نقش ( لو دادن ): اگر کسی در بازی نقشش را بگوید و اخراج شود، می‌گویند نقش خود را کلیم کرده است.

 

کنسه دادن (نقش بلند کردن): این اصطلاح یعنی راهنمایی کردن و حرکت گفتن.

 

در همین زمینه بخوانید:

 

سایر اصطلاح های بازی مافیا

کِی آس (chaos): مرحله‌ای از بازی که سه نفر به انتهای بازی رسیده‌اند و باید با یکدیگر دست بدهند.

 

گاد (گرداننده یا خدا): اصطلاح گاد نیز که جزو مهمترین اصطلاحات بازی مافیا است به معنای گردانندۀ بازی، شخصی است که بیرون از بازی است، ولی بر کل روند بازی نظارت دارد و بازی را مدیریت می‌کند. گاد باید همانند یک داور فوتبال، از تمام قوانین بازی مافیا آگاه باشد، در طول بازی با تمرکز بالا به بازیکنان و بازی توجه کند، در صورتی که کسی مرتکب تخلف (مثلاً نایت ویژن یا اشاره مستقیم) شد، تذکر بدهد یا او را از بازی اخراج کند، و همه آمارهای بازی را در دست داشته باشد و در صبح هر روز اعلام کند. وظیفه بیدار کردن نقش‌های مختلف در طول شب، و اعلام نتیجه نهایی نیز از دیگر وظایف اصلی گاد است.

 

گره: وقتی ابهامی در بازی شکل می‌گیرد که نمی‌توان مشخص کرد کدام یک از طرفین راست می‌گوید، اصطلاحاً می‌گویند گره به وجود آمده است. در واقع کار مافیا درست کردن گره و کار شهروند، باز کردن این گره‌هاست.

 

لابی کردن: گر دو نفر نقش خود را به هم بگویند و یا داده‌هایی را که دارند، به یکدیگر منتقل کنند، اصطلاحاً لابی کرده‌اند و اگر خدا متوجه شود، باید آن دو شخص را اخراج انضباطی کند.

 

لایک و دیسلایک: وقتی نوبت کسی است که در روز حرف بزند، کسی به جز او حق حرف زدن ندارد و اعضای بازی می‌توانند حرف‌های او را با نشان دادن لایک و یا دیسلایک، تایید یا تکذیب کنند. برای این کار اگر شست خود را رو به بالا بگیرند، به معنای لایک و اگر رو به پایین بگیرند، به معنای دیسلایک است.

این نشانه‌ها در طول روز بسیار در ذهن ناخودآگاه افراد تاثیر می‌گذارند و افراد باهوش به این نشانه‌ها توجه می‌کنند و اگر شما در صحبت و نشانه‌های خود تناقض داشته باشید، مچ شما را خواهند گرفت.

 

مرگ ماسونی: بیدار شدن مافیا در یک گروه ماسونی و مرگ همه اعضای فراماسونی و زنده ماندن مافیا را مرگ ماسونی می‌نامند.

 

معارفه: شب اول بازی که مافیاها پس از تعیین شدن، با یکدیگر آشنا می‌شوند.

 

موج‌سواری: وقتی علیه یک نفر دلایلی ارائه می‌شود و یک متهم برای اخراج در روز انتخاب می‌شود، افراد دیگری که بر روی آن دلایل تکیه می‌کنند، اصطلاحاً روی دلایل نفر قبلی موج‌سواری کرده‌اند. در واقع اگر یک نفر پس از صحبت‌های یک شخص متهم به مافیا بودن شود و تنها دلیل شما صحبت‌های نفر اولی باشد که به او شک کرده، شما موج‌سواری انجام داده‌اید.

 

نایت زدن:  اگر کسی در فاز شب به عمد (تقلب) یا غیرعمد (اشتباه خدا یا خودش) از هویت یک بازیکن خبردار شود، می‌گویند دید شب داشته یا نایت زده است. در این صورت باید از بازی اخراج شود.

 

نقشه (سناریو): تیری که مافیا در فاز شب می‌زند، دلایل خاصی دارد: مثلاً سفید کردن تعدادی از مافیاها یا سیاه شدن یک شهروند ناآگاه. مجموعه این دلایل را نقشه یا سناریو می‌نامند و کسی که به این دلایل پی می‌برد، در روز اعلام می‌کند که زده شدن آن شهروند در شب، سناریوی مافیاست.

 

نوار خالی: وقتی کسی کل زمان خود را حرف می‌زند ولی در اصل هیچ استدلال یا صحبتی که واقعاً به بازی کمک کند نگفته باشد، اصطلاحاً می‌گویند نوار خالی پر کرده است.

 

نوب: نوب به معنای تازه کار است. اگربازی مافیا را به‌تازگی یاد گرفته باشید، همه به شما حق می‌دهند که اشتباه کنید یا کمتر حرف بزنید. در این حالت شما را نوب می‌نامند.

 

نو لینچ (no lynch): اگر در طول روز و هنگام رای‌گیری، کسی برای اعدام مشخص نشود، یا بین دو فردی که برای اعدام انتخاب شده‌اند، رای‌ها به صورت مساوی تقسیم شود، اصطلاحاً می‌گویند نولینچ شده. اگر آرا مساوی شود، کار نهایتاً به قرعه‌کشی می‌رسد.

 

وتو کردن: بازیکن نقش شهردار این قدرت را دارد که تصمیم بازیکنان اعدام یک نفر در فاز روز را لغو کند؛ حتی اگر بیشترین رأی ممکن را به او داده باشند. این کار را به اصطلاح وتو کردن می‌گویند.

 

وصیت: به صحبت‌های نهایی فرد کشته‌شده در بازی، وصیت می‌گویند. هم مافیا و هم شهروند می‌توانند وصیت کنند. معمولاً وصیت‌ها در قالب یک راهنمایی به جمع است که رد خون من را از فلان یا بهمان بازیکن بگیرید.

 

هد شات: وقتی یک نفر در رأی‌گیری از همه افراد داخل بازی رأی می‌گیرد، هدشات شده است و در کلاسیک پیشرفته بدون دفاعیه از بازی خارج می‌شود!

 

هیل (سِیو): شفا یا نجات توسط پزشک. اصطلاح هیل از واژه انگلیسی Healing به معنای درمان کردن است. و اصطلاح سیو نیز از واژه Save به معنای نجات دادن آمده است.

 

در پایان لازم به ذکر است که دانستن اصطلاحات بازی مافیا لزوماً برای انجام بازی مافیا ضرورت ندارد و بیشتر در تحلیل بازی به کار می‌رود؛ ولی اگر با حرفه‌ای‌ها بازی کنید، احتمالاً این اصطلاحات را در حین بازی، بیشتر می‌شنوید و این فهرست کمک می‌کند تا متوجه منظور آنها بشوید.

 

تهیه و گردآوری: گروه تحقیق و مطالعات بازی تیم بازیکوش

 

بیشتر بخوانید:
معرفی همه نقش‌های بازی مافیا: آشنایی با ۷۰ نقش مختلف در تیم‌های مافیا، شهروند و مستقل
چگونه بدون گرداننده، مافیا بازی کنیم؟
روش‌های تشخیص مافیا

17 نظر

  • kasra

    ۰۸/۰۳/۱۴۰۰ در ساعت ۱۳:۳۶

    اصطلاح چلنج روسی هم توضیح بدین

    پاسخ

    • بازیکوش

      ۰۹/۰۳/۱۴۰۰ در ساعت ۲۱:۳۸

      سلام دوست عزیز. ممنون از توجهی که به سایت خودتون دارید.

      چلنج روسی برای زمانیه که دو نفر به همدیگه اتهام مستقیم می‌زنند و با اجازه گاد، بهشون فرصت داده میشه تا بدون نیاز به درخواست چالش و به صورت مناظره مانند وارد دیالوگ بشن. اینجا دیگه می‌تونن توی همدیگه بپرن.
      این چلنج می‌تونه هم برای طرفین و هم برای سایر شهروندها خیلی مفید باشه.
      توی چلنج روسی سه حالت امکان داره پیش بیاد:
      ۱. یا هر دو نفر شهروند هستند که به اشتباه دارند به همدیگه تارگت می‌زنند.
      ۲. یا یکی از دو نفر مافیاست و یکی دیگه شهروند
      ۳. یا در حالتی که کمتر ممکنه پیش بیاد، هر دو نفر مافیا هستند و می‌خوان برای رد گم کردن وارد چلنج بشن تا با یک بازی دقیق، ذهن بقیه رو خراب کنند.
      بنابراین هم طرفین باید خیلی دقیق به حرف طرف مقابل گوش کنند تا اگر حالت یک بود، دچار تبرزنی نشند، و هم شهروندها خیلی باید خوب گوش کنند تا اگر سناریوی سوم در حال اجراست، فریب نخورند.

      با آرزوی شادترین لحظه‌ها.

      پاسخ

      • محمد

        ۲۵/۰۴/۱۴۰۰ در ساعت ۰۲:۳۱

        سلام
        چلنج روسی همینه؟
        آیا قانونی نداره که اون دو نفری که به چلنج میاین، اتفاقی براشون بیوفته؟
        مثلاً اون شب رای گیری فقط بین اون دو نفر باشه
        یا اینکه حتماً یکی از اون دوتا باید از بازی خارج بشه؟

        پاسخ

        • pouria

          ۱۴/۱۱/۱۴۰۱ در ساعت ۱۳:۲۲

          na dadash on male naghshe baz porse k ray giri be ejbar beyne do nafar mishe

          پاسخ

  • الی

    ۲۰/۰۳/۱۴۰۰ در ساعت ۱۱:۵۳

    سلام، روز بخیر
    میشه در مورد کنسه بیشتر توضیح بدید. دقیقا یعنی چی؟ چطور تلفظ میشه؟ ریشه کلمه از کجاست؟
    و لطفا تفاوت بین اطلاق نقش و کلیم کردن رو هم بگید.
    ممنونم

    پاسخ

    • بازیکوش

      ۲۰/۰۳/۱۴۰۰ در ساعت ۱۲:۴۱

      سلام، وقت شما هم به خیر.
      عبارت کنسه، از کلمه consultant در فرانسوی گرفته شده که به معنای مشاوره دادنه . تلفظش به صورت کَنسِه است (در زبان انگلیسی هم کلمه کانسالت (consult) به همین معنا استفاده میشه).

      درباره پرسش دوم، اطلاق نقش، ترجمه دیگه ای از همون کلیم کردن نقشه. البته بعضی‌ها معتقدند که ممنوع بودن اطلاق نقش، نشون دهنده یک نقطه ضعف در بازیه، چون دست بازیکن رو برای راحت صحبت کردن می بنده، و از طرف دیگه، اگه یکی از بازیکنان به اشتباه، نقش رو لو بده، بازی کاملاً لوث میشه. بنابراین احتمالاً در بلندمدت بازی مافیا به سمتی بره که اطلاق نقش رو کاملاً مجاز اعلام کنه تا بشه به صورت شمشیر دولبه ازش استفاده کرد و مثل بقیه صحبت ها، کاملاً غیرقابل اعتماد بشه. منظور اینه که اگر همه بازیکنها اجازه داشته باشند اطلاق نقش کنند، مافیاها هم مجاز هستند برای گمراه کردن دیگران، خودشون رو کارآگاه یا پزشک اعلام کنند و از این حربه برای جذابیت بیشتر بازی استفاده بشه.
      اطلاعات بیشتر در این زمینه رو می تونید در این لینک مطالعه بفرمایید:
      https://wiki.mafiascum.net/index.php?title=A_Beginner%27s_Guide_to_Claiming#Claiming:_The_Big_Red_Button_of_Day_Play

      با آرزوی شادترین لحظات

      پاسخ

  • آرام

    ۲۹/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۱۸:۴۶

    سلام. توی مافیا برای زمانی که سه نفر آخر بازی باقی می‌مونه که دو نفرش باید با هم دست بدن چه اصطلاحی به کار میره؟

    پاسخ

    • حسین

      ۱۸/۱۰/۱۴۰۰ در ساعت ۲۱:۲۹

      کی آس

      پاسخ

  • رهام

    ۳۰/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۰۳:۵۰

    من مافیا زیاد بازی کردم و زیاد هم دیدم ولی این اصل سوزش و پوزش رو هیچ جا نشنیدم. اصطلاح به چیزی میگن که باب شده باشه نه اینکه فقط یه جای خاص استفاده کنند.

    پاسخ

  • سعید

    ۰۱/۰۹/۱۴۰۰ در ساعت ۰۱:۳۱

    آقا این آجز یا آقز یا آدز شهروندی که میگن درستش چیه؟
    مثلا میگن فلانی آجز یا آدز یا آقز شهروندی براش میزاریم
    اینو هیچ سایتی ننوشته
    لطفا یکی بگه درستش چیه و معنیش چیه؟

    پاسخ

  • هادی

    ۰۵/۰۹/۱۴۰۰ در ساعت ۰۳:۲۷

    نه خیر رای گیری نداره فقط بعد از اتمام صحبت ها در روز این کار انجام میشه،و ممکن است با ترکیب چند ثانیه رو در روی هم دیگر صحبت کنند، مثلا ۱۵ ، ۲۰ ،۲۵ ، ۲۰ ثانیه ، مثلا در دور اول آقای ایکس ۱۵ ثانیه حرف میزنه ، آقای ایگرگ ۲۰ ثانیه ،دوباره ایکس ۲۵ ثانیه ، ایگرگ ۲۰ ثانیه ، یا اصلا با دستور گاد بازی میتونه این زمان‌ها در هر دور بصورت مساوی بین دو نفر تقسیم بشه.

    پاسخ

  • NEGIWX

    ۰۴/۰۲/۱۴۰۲ در ساعت ۰۰:۳۰

    کلمه ساید یعنی چی ؟!

    پاسخ

    • بازیکوش

      ۰۴/۰۲/۱۴۰۲ در ساعت ۱۲:۲۶

      سلام بر شما.
      ساید یعنی طرف.
      وقتی گفته میشه سایدت کدوم طرفه، یعنی طرف مافیا هستی یا طرف شهر؟

      پاسخ

  • کامران

    ۱۴/۰۲/۱۴۰۲ در ساعت ۱۲:۲۷

    ممنون زیبا بود اطلاعاتم افزون شد🙏

    پاسخ

    • بازیکوش

      ۱۵/۰۲/۱۴۰۲ در ساعت ۱۶:۳۱

      لطف داری کامران عزیز
      چشمانتون زیبا می‌بینه
      خوشحالیم که رضایت داشتید🌸

      پاسخ

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

هجده − شش =