متفرقه

۱۴۰۰-۰۴-۰۲ ۲۱:۰۴به قلم بازیکوش60
https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2021/06/آنگوزمان.jpg

معنی آنگوزمان چیست و چگونه وارد ادبیات سیاسی ایران شد؟ پرسشی که این روزها مرتباً پرسیده می‌شود و کمتر جواب دقیقی به آن می‌دهند. آنگونه که برخی گفته‌اند، ظاهراً ابراهیم رئیسی است که نخستین بار از عبارت آنگوزمان استفاده کرده است. طبیعی است با توجه به حجم بالای اشتباهات لفظی و جمله‌بندی‌های بعضاً نامفهوم ابراهیم...

معنی آنگوزمان چیست و چگونه وارد ادبیات سیاسی ایران شد؟ پرسشی که این روزها مرتباً پرسیده می‌شود و کمتر جواب دقیقی به آن می‌دهند. آنگونه که برخی گفته‌اند، ظاهراً ابراهیم رئیسی است که نخستین بار از عبارت آنگوزمان استفاده کرده است. طبیعی است با توجه به حجم بالای اشتباهات لفظی و جمله‌بندی‌های بعضاً نامفهوم ابراهیم رئیسی که حتی بلاخره منجر به تذکر یکی از نمایندگان مجلس در صحن علنی شد (اینجا)، از پیش همه بر این باور باشیم که کلمه انگوزمان نیز یک اشتباه لفظی بوده است و جای هیچ دفاع یا توجیهی در این باره نیست. با این حال بررسی اصل کلمه، احتمال اندکی را مبنی بر اینکه حساب این یکی با بقیه متفاوت باشد نشان می‌دهد.

آنطور که از بررسی منابع برمی‌آید آنگوزمان با اسپل‌های متفاوت و در زبان‌های انگلیسی و اروپایی ( Unguzman / Angusman/ / Angwzman / Anguzman / Angoozman) هیچ معنای محصلی ندارد و اساساً در هیچ منبعی نیامده است، بلکه صرفاً تلفظ اشتباه کلمه آمبودزمان (ombudsman) است که نخستین بار پس از مناظرات انتخاباتی سال ۱۳۹۶ بر سر زبان‌ها افتاد. در یکی از این مناظرات، سید ابراهیم رئیسی به این واژه اشاره می‌کند، هرچند اگر این سخنان به درستی و با دقت شنیده شود این احتمال را می‌توان داد که چه بسا همان «آمبودزمان» را هرچند شاید نه به صورت کاملا واضح و سلیس تلفظ می‌کند، ولی امروزه دیگر با جا افتادن کلمه آنگوزمان، حتی اگر رئیسی آن را درست تلفظ کرده باشد، برای عموم آنگوزمان شنیده می‌شود:

 

 

 

از فردای آن مناظره، مخالفان و عمدتاً اصلاح‌طلبان (احتمالاً اولین بار محمود فرجامی، طنزپرداز اصلاحطلب یا علیرضا رضایی، طنزپرداز مخالف جمهوری اسلامی* در جریان انتخابات ۱۳۹۶) این کلمه را با تلفظ آنگوزمان دست گرفتند و کلیپ‌های طنزی ساختند. به نظر می‌رسد اگر رئیسی، همان آمبودزمان را تلفظ کرده باشد دست‌کم این یک مورد، بی‌انصافی یا دست‌کم بی‌دقتی منتقدان در حق اوست. البته اگر صرفا نوعی طنزپردازی برای برجسته‌سازی ضعف کلامی رئیسی باشد، ماجرا اندکی متفاوت است و در این صورت خوب است اشاره شود که این صرفا یک مزاح انتقادی است نه انتساب قطعی آنگوزمان به وی. به هر حال در ادامه با این مفهوم بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

گفتنی است که اشاره رئیس دولت سیزدهم به نشست آمبودزمان کشورهای آسیایی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۸ بود که به ریاست ایران و شخص ابراهیم رئیسی برگزار شد. خلاصه ای از این نشست را در فیلم زیر مشاهده می ‌کنید.

 

 

آمبودزمان چیست؟

اما آمبودزمان یا همان آنگوزمان یعنی چه و در اصطلاح به چه معناست ؟ معنی آمبودزمان در عرف سیاسی و اجتماعی چیست؟

آمبودزمان به فرد یا دفتری غیرجانبدار گفته می‌شود که وظیفه دارد به عنوان نماینده عموم مردم، موارد نقض حقوق بشر توسط دولت یا نهادها و شرکت‌های مختلف را بررسی و بازرسی کند. این وظیفه معمولاً توسط دولت یا پارلمان به آمبودزمان محول می‌شود و به وی استقلال عمل زیادی اعطا می‌شود.

آمبودزمن آنگوزمان رئیسی آمبودزمان

واژه آمبودزمان (ombusman) با تلفظ اصلی «اُمبودس‌مان» واژه‌ای سوئدی است که در اصل معنای «نماینده» می‌داده و عملکرد آمبودزمان نیز ریشه در سنت‌های اسکاندیناوی دارد. در زبان انگلیسی، این کلمه به صورت آمبودزمِن تلفظ می‌شود. در چین و کره نیز در طول تاریخ نهادی با عملکرد مشابه به چشم می‌خورد که بازرس مخفی سلطنتی نامیده می‌شد و نهادی با عملکردی نزدیک به عملکرد آمبودزمان نیز در کشورهای اسلامی تحت عنوان دیوان مظالم وجود داشت.

هدف از تشکیل دفاتر آمبودزمِن، حمایت از حقوق افراد در مقابل سوء جریانات اداری است؛ به عبارتی آمبودزمان یک نوع ضمانت اجرایی غیرقضایی برای نظارت بر حسن جریان قانون در کشور و دستگاه دولت و حمایت از حقوق و آزادی‌ها است.

 

ویژگی این نوع رسیدگی غیرقضایی، عدم تشریفات و افزایش سرعت عمل در به نتیجه رسیدن شکایات است. به همین دلیل، آمبودزمان مورد استقبال کشورهای مختلف دنیا قرار گرفته‌ است.

این نهاد شکایت‌ها را دریافت می‌کند و مورد تحقیق و بررسی قرار می‌دهد و سپس براساس قوانین و مقررات خود رهنمودهای لازم را به مقامات مسئول ارائه می‌دهد.

در برخی کشورها سازمان بازرسی کل کشور یا دیگر دفاتر چون وکیل شهروندی عملکردی مشابه با آمبودزمان را برعهده دارند. در ایران سازمان بازرسی کل کشور، به عنوان نهاد آمبودزمان ایران فعالیت می‌کند.

 

مؤسسه بین‌المللی دادآوری

مؤسسه بین‌المللی دادآوری (IOI) در سال ۱۹۷۸ در وین اتریش بنیاد شد. این مؤسسه تنها سازمان جهانی است که برای همکاری بیش از ۱۵۰ مؤسسه آمبودزمان فعال در دنیا تأسیس شده‌است. مؤسسه آمبودزمانی بین‌المللی دارای ۵ حوزهٔ منطقه‌ای در آفریقا، آسیا، استرالیا، اروپا، آمریکای لاتین و حوزه کارائیب و آمریکای شمالی می‌باشد. زبان‌های اصلی مؤسسه انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی است.

انجمن آمبودزمان آسیایی (AOA) در ۱۶ آوریل ۱۹۹۶ میلادی (۲۸ فروردین ۱۳۷۵) به عنوان یک انجمن غیرحکومتی، غیرسیاسی، مستقل و حرفه‌ای آمبودزمان در آسیا به وجود آمد.

 

 

اهمیت آن جلسه آمبودزمان چه بود و چرا ابراهیم رئیسی به آن اشاره می‌کند؟

آنگونه که در فیلم دیده می‌شود، سید ابراهیم رئیسی از سابقه تشکیل آمبودزمان برای پاسخ به تبحر خود در سیاست خارجی استفاده می‌کند، ولی به نظر می‌رسد پاسخی ضمنی است به منتقدانی که همواره سابقه وی در حوزه مسائل حقوق بشری را مورد نقد قرار می‌دهند. رئیسی با اشاره به اینکه خودش جزو مدعیان حقوق بشر بوده و حتی ریاست یکی از جلسات بین المللی رسیدگی به دعاوی حقوق بشری (تحت عنوان آمبودزمن یا همان آنگوزمان) را به عهده داشته است، اتهامات یادشده را از خودش دور می‌کند.

نهایتاً اینکه حتی اگر رئیسی کلمه آمبودزمان را به درستی تلفظ کرده باشد، اما موارد دیگری از اشتباهات لپی (مثل پروپکانی و بعدها لوکوموتیر)، سبب شده تا به این کلمه نیز با بدبینی نگاه شود و آن را نیز یک خطای لفظی تلقی کنند.

 

 

60 نظر

  • پروپکانگر

    ۱۰/۰۴/۱۴۰۰ در ساعت ۰۹:۳۶

    عجب! حالا دیگه شد گوش غیرمتخصص 🙂

    پاسخ

  • Arash

    ۱۰/۰۴/۱۴۰۰ در ساعت ۱۱:۲۰

    باشه گوش ما غیر متخصص برای پرپکانی به جای پروپاگاندا توجیهتون چی هست؟ اصلا اینها کلمات سختی است. بفرمائید نظرتان درباره لوکوموتیر چی هست؟ اون رو هم هشتاد میلیون گوش غیر متخصص شنیده؟؟

    پاسخ

    • بازیکوش

      ۱۰/۰۴/۱۴۰۰ در ساعت ۱۳:۱۰

      سلام دوست عزیز.
      قصد این مقاله، توجیه نیست. بررسی بدون پیش‌داوری و ذهنیته. قطعاً لوکوموتیر اشتباهه و پروپکانی هم چنانکه در مقاله جداگانه گفتیم، معنای خاصی نداره و احتمال ۹۹ درصد، اشتباه لفظی بوده (به اصل مقاله مراجعه کنید: https://bazikoosh.com/propakani ).
      ولی درباره آمبودزمان احتمال کمی هم هست که درست گفته باشه. معمولاً وقتی شخصی در چند مورد متعدد اشتباه می کنه، ذهن ها برای گرفتن ایرادهای بیشتر و بیشتر، حساس میشه .
      ضمن اینکه کل این مباحث هیچ‌کدام به معنا یا منظور دفاع از عملکرد و منش فرد خاصی نیست و انتقادات مربوط به عملکرد، در جای خودشون متین و قابل بررسی هستند.
      با آرزوی شادترین لحظه ها.

      پاسخ

      • علی

        ۰۱/۰۹/۱۴۰۰ در ساعت ۰۷:۳۱

        شما اگر تلفظ ombudsman رو در گوگل ترنسلبت یا هر دیکشنری در دسترس گوش کنید می‌بینید هیچ تشابهی به آنگوزمان ندارد.
        البته شاید نیاز به حمایت دولتی از سایت تو ساختن تشابه کلامی تاثیر گذار باشه.

        پاسخ

      • حسن

        ۲۷/۰۷/۱۴۰۱ در ساعت ۰۸:۵۶

        جناب بازیکوش ۵۰ بار گوش دادم همون آنگوزمان رو میگه یا گوش اینهمه ملت مشکل داره یا گوش شما!!!؟؟؟ توجیه نکنید.

        پاسخ

    • سید

      ۱۸/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۱۶:۲۹

      پرفکان یا پرپکان در زبان خیابانی یا اصطلاحاً زبان مخفیِ مشهدی و اغلب در حالت شوخی بین برخی از جوانان به معنای “شلوغ و در بوق و کرنا کردن” به کار می‌رود.

      پاسخ

      • علی

        ۱۴/۰۸/۱۴۰۰ در ساعت ۱۳:۰۶

        بر همگان مشخصه این آقا نصف حرفاش مفهومی نداره و جمله بندی درست بلد نیست دیگه این سفسطه کردنها چیه!

        پاسخ

        • A

          ۱۸/۰۳/۱۴۰۱ در ساعت ۰۰:۰۵

          نمیدونم چرا بعضیا همون طور که فکرشون کجه گوشاشون هم تاب داره. اینو یه بچه هم گوش کنه می‌فهمه رئیسی گفت آمبودزمان. منتهاش مغز های گوزیده بعضیا دوست دارن اینجوری بشنون. خداشفابده

          پاسخ

          • بیتر

            ۱۵/۰۵/۱۴۰۱ در ساعت ۱۰:۱۳

            خدا تو رو شفا بده که در دفاع از اون جانی آدمکش خودتو جر ندی

          • Amin

            ۲۳/۰۷/۱۴۰۱ در ساعت ۱۲:۵۹

            خدا شما رو شفا بده که سعی میکنی از بی سوادی محض رییس جمهور مملکت دفاع کنی، بر فرض که منظورش ombudsman باشه!! خب چرا مشاوراش که از خودش البته بیسوادترن تلفظ درستش رو براش نمینویسن که کل ایران آنگوززمان نشنونش؟؟
            جهت تنویر افکار شما تلفظش آمبِدزمِن هستش

  • محمدرضا فراهانی

    ۱۰/۰۴/۱۴۰۰ در ساعت ۱۶:۲۵

    حق با شماست منم فکر میکردم میگه آنگوزمان ولی دقت بشه همون آمبودزمان تلفظ میکنه. حالا خود آمبودزمان هم انگار تلفظ درستی نیست تلفظ انگلیسی رو چک کردم آمبودزمِن اومده.

    پاسخ

  • ناشناس

    ۲۲/۰۴/۱۴۰۰ در ساعت ۰۰:۱۳

    مادربزرگ من که سبزواری هستند از کلمه پروپاکان استفاده می کنن، به معنی تبلیغات الکی، مثلاً فردی دختر دم بخت داره و برای دخترش خیلی تبلیغ میکنه و از هنرهای اون تعریف میکنه، در این مورد میگن فلانی خیلی برای دخترش پروپاکان میده

    پاسخ

    • قزمیت

      ۲۲/۰۴/۱۴۰۰ در ساعت ۱۳:۳۸

      آره اتفاقا ننجون من هم توی دوقوزآباد به لوکوموتیو میگه لوکوموتیر. میگه قدیما قطار که میومد سمت دهات، اهالی ده نمی دونستن این چیه، ازش می ترسیدن. رو همین حساب مردای دهات با تفنگ هاشون میرفتن لب خط آهن، قطار رو می گرفتن به تیر. برای همین هم ما دیگه به لوکوموتیو میگفتیم لوکوموتیر

      پاسخ

    • mahdi

      ۲۳/۰۷/۱۴۰۱ در ساعت ۰۸:۲۸

      چ ربطی داره پروپاگاندا رو برای دروغ های وقیحانه و حشتناک بزرگ جهان ک چندمیلیارد انسان رو فریب داده و دچاره گمراهیشون کرده بکار میره ان هم توسط بزرگ ترین قدرت جهان گفته میشه نه اینکه همسایتون سکینه خانم واسه دخترش عذرا میخواد شوهر بگیره از پروپاگاندا استفاده کنه شل مغز

      پاسخ

  • عطا

    ۱۲/۰۵/۱۴۰۰ در ساعت ۲۰:۰۱

    تلفظ این واژه‌ هیچ ربطی به چیزی که شما خواستید درست کنید. نداره. این فونتیکشه
    ämbədzmən. اُمبِدزمِن
    بخون ببینم. چطور می خونی که عین آنگوزمان بشه و گوش غیر متخصص ما اینجور بشنوه

    پاسخ

  • ناشناس

    ۲۵/۰۵/۱۴۰۰ در ساعت ۱۵:۳۲

    بعضی وقتا به خاطر استرس هیجان یا عدم تمرکز یا اینکه در حین حرف زدن حواسمون به کلمات بعدی هست که میخوایم بگیم ناخودآگاه اشتباه لفظی یا حتی غیر لفظی پیش میاد
    گاهی برا منم پیش میاد حتی در تدریسم

    پاسخ

    • ن

      ۰۶/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۲۲:۳۱

      چقدر خوبه آدم نون بازوش رو بخوره

      پاسخ

  • کمال

    ۲۷/۰۵/۱۴۰۰ در ساعت ۲۰:۳۰

    این کلمه خبلی کم مورد استفاده قرار گرفته متاسفانه، یه نوع سازمان تقریبا شبیه سازمان بازرسی ایران
    تلفظش هم مطابق تلفظ اصلیش درست باشه، که ز توش ساکن میشه، که تلفظش در زبان فارسی یه مقدار مشکله
    به هر صورت این جور موارد فقط برای طنز و سرگرمی ارزش بررسی داره تا موارد مهم دیگر

    پاسخ

  • زارت

    ۲۸/۰۵/۱۴۰۰ در ساعت ۰۶:۵۸

    انگوزمان لکومتیر پرفکانی شده است قبول دارید عایا؟؟؟

    پاسخ

  • تخیلی

    ۲۹/۰۵/۱۴۰۰ در ساعت ۲۲:۰۹

    آنچسمان رو تحلیل نمیکنید؟

    پاسخ

    • هوشمند

      ۰۱/۰۳/۱۴۰۱ در ساعت ۲۰:۳۳

      😂😂
      نه این یکی رو خود رائفی‌پور باید تحلیل کنه😂😂

      پاسخ

  • میرزایی

    ۰۶/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۰۸:۱۲

    چند بار گوش کردیم با بچه ها واقعا نمیشه تشخیص داد دقیقا کدام کلمه رو تلفظ می کنه ولی منم شک کردم احتمالش هست که درست تلفظ کرده باشه. خوشبینانه ش این هست که درست ادا شده. باید فایل کیفیت بالاش رو با سرعت پایین گوش کرد.

    پاسخ

    • Amin

      ۲۳/۰۷/۱۴۰۱ در ساعت ۱۳:۰۴

      دوست من تلفظ صحیحش آمبِدزمِن هستش که هیچ ربطی به آنگوزمان یا آمبودزمان نداره اگه دقت کنی!!!!
      بگو ما مردم ایران فکر کردیم به این رأی بدیم ممکنه وضع مملکت بهتر شه ولی اشتباه میکردیم

      پاسخ

  • مجتبوی

    ۰۶/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۲۲:۵۸

    خوبه که سعی میکنید انصاف رو رعایت کنید ولی وقتی بقیه اشتباه ها رو در نظر بگیرید میفهمید که دفاعتون بیجاست.

    پاسخ

  • ایرانی

    ۰۷/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۱۰:۳۳

    حتما گوشهای ما مردم با مال شما فرق داره دقیق میگه آنگوزمان. در ثانی لوکوموتیر را چی میگید پروپکانی را چه جور توجیه میکنیدـ شش کلاس سواد داره دیگه

    پاسخ

    • سید

      ۱۸/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۱۶:۳۰

      پرفکان یا پرپکان در زبان خیابانی یا اصطلاحاً زبان مخفیِ مشهدی و اغلب در حالت شوخی بین برخی از جوانان به معنای “شلوغ و در بوق و کرنا کردن” به کار می‌رود.

      پاسخ

      • لکوموتیر ران

        ۰۱/۰۳/۱۴۰۱ در ساعت ۰۱:۵۴

        به دست آهن افته کردن خمیر،
        به از دست بر سینه نزد امیر

        حالا شما هی ماله بکش!

        پاسخ

  • مسعود

    ۱۵/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۱۴:۰۲

    آنگوزمان چیست؟
    گردهمآیی برای انتخاب مسئولین آینده کشور.
    در این گردهمآیی … پست ریاست جمهوری به رکورد دار داده میشود

    نتیجه آنگوزمان انتخاب فردی اصلح که بیش از هر کس
    توانایی … … را دارد

    پاسخ

  • خرزوخان

    ۱۷/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۰۶:۳۲

    داداش آمبودزمان شما گیریم درست به لکوموتیر و پرپکانی و … میخوای چه کنی،
    پرپکانی رو بجای پروپاگاندا
    لوکوموتیر به جای لوکوموتیو
    و جدید وزیر بهداشتشون پروتکل رو پروکتل گفتن اونم چندین بار….

    پاسخ

    • Amin

      ۲۳/۰۷/۱۴۰۱ در ساعت ۱۳:۰۷

      عاخه همون آمبودزمان هم اشتباهه!! ببین با کیا شدیم هشتاد میلیون؟ یارو میخاد از رییس جمهوری که از بچه خودش کم سوادتره دفاع کنه غافل از اینکه خودشم داره اشتباه میکنه و تلفظش رو بلد نیست….
      تلفظش آمبِدزمِن هست

      پاسخ

  • یوسف

    ۲۷/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۱۶:۱۴

    یه بنا گچبر آورده بودم شرکت اتاق مدیریت گچبری کنه این بنده خدا هرازگاهی باید خودش میساخت چندباری براش تریاک خریدم یه ماله داشت که میزاشت لای پارچه میزاشت تو یه جعبه یه روزی که مشغول کشیدن بود از روی کنجکاوی جعبه ماله را باز کردم پارچه را باز نکرده بنده خدا از روی پیک‌نیک خودش پرت کرد فریاد کشید مهندس دست نزن من ترسیدم گفتم میخوام ماله را ببینم گفت میدونم آن ماله را سال ۶۰ خریدم ۶۰ هزار تومان ۸۰ ساله داره کار میکنه رو دست نداره تحلیل آنگوزمانی شما من یاد اوستا گچبر انداخت لامصب ۸۰ سال کار کرده عجیبن غریبا

    پاسخ

  • میثم

    ۳۱/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۱۲:۰۴

    آنگوزمان (۱) و تو چه دانی آنگوزمان چیست (۲) آن از اسرار الهی است بین ما و نماینده مان (۳) هر گاه ندای آن را شنیدید ماله های خود را پرپکانید (۴) لوکوموتیر اسرار ما در حال نزدیک شدن است و جهاد سختی پیش روی شماست (۵) و آنانی که دست از ماله کشیدند ماله کشی های قبلی شان تباه شد و از دنیا و آخرت طرفی برنبستند (۶)

    پاسخ

    • علی

      ۱۴/۰۸/۱۴۰۰ در ساعت ۱۳:۱۵

      😂😂😂😂😂😂

      پاسخ

  • محمود

    ۰۱/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۰۲:۳۷

    متاسفانه مردم ما بجای پشتیبانی یک نفر دنبال مسخره کردن هستند. حالا سید اولاد پیغمبر یک اشتباه لفظی کرده این همه طنز سازی نداره. هنوز نیامده شمشیر از رو بسته اند. حداقل چندین ماه به این فرد فرصت دهید عرقش در دفتر ریاست جمهوری خشک بشه بعد او را قضاوت کنید. متاسفانه ما مردم بجای مثبت بودن و مثبت فکر کردن دنبال منفی بازی هستیم. در یکی از مصاحبه های ایشان خبرنگار او را آقای آیت الله رئیسی خطاب کرد. ایشان با لحنی مهربانانه فرمودند مرا رئیسی صدا بزنید. این نشان چی است؟ نشان انسان بودن اوست. نشان خاکی بودن اوست. من احساس می کنم ایشان واقعا آمده اند به مردم خدمت کنند و امیدوارم همه پشتیبان او باشند تا شاید بتواند اقتصاد نابود شده مملکت را احیا کنند. من شخصا برای این شخص ارزش خاصی قائل هستم و حتی روز رای گیری کتک مفصلی از ضد انقلاب در امریکا خوردم (چون به حضرت آقا فحاشی کردند و من نتوانستم تحمل کنم). در هر صورت بجای رای دادن با دنده ترک برداشته و بدنی کبود به شهر محل سکونتم که ۳ ساعت رانندگی داشت برگشتم. منظورم این است ایرانیانی که در خارج زندگی می کنند، آنهم در امریکا که بعبارتی مهد آزادی و دموکراسی است بویی از دموکراسی نبرده اند و اصولی ترین حق شهروندی یعنی رای دادن را نه تنها از من گرفتند بلکه اگر پلیس نیامده بود زیر مشت و لگد بیش از ده نفر از بین رفته بودم. بیایید قبل از اینکه فردی را مسخره کنیم یا برایش جوک بسازیم اجازه زمان دهیم تا ببینیم او برای راحتی ما چه قدم هایی بر خواهد داشت. من واقعا خیلی امید به آقای رئیسی دارم بخصوص که حضرت آقا پشتیبان ایشان هستند و با درایت و روحیات عرفانی که دارند به ایشان کمک خواهند کرد.

    پاسخ

    • 🙄🙄

      ۱۵/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۱۹:۵۷

      😐😐😐😐پای دین و پیغمبر رو چرا میکشین وسط ماجرا😑😑😑

      پاسخ

    • 🙄🙄

      ۱۵/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۲۰:۰۰

      😐😐😐😐پای دین و پیغمبر رو چرا میکشین وسط ماجرا😑😑😑
      خوشبحالتون که توی آمریکا هستین ولی خوب وضعیت کشور رو درک میکنید😊🌹

      پاسخ

    • مردم ايران

      ۲۳/۰۸/۱۴۰۰ در ساعت ۱۶:۱۴

      هنوز نیامده؟؟؟؟؟؟؟
      ایشون سالهاست اومدن و خیلی وقته صاحب جان و مال ملت هستند.
      ….
      تف به وجدانتون

      پاسخ

    • الهه

      ۳۰/۰۸/۱۴۰۰ در ساعت ۱۷:۲۲

      به نظرم کاملا منصفانه ست اینکه اگر اینجا داخل ایران همفکران شما لگد میزنند به پهلوی کسی که متفاوت فکر میکند و حکومت متفاوتی می طلبد در عوضش شما اونجا لگد و کتک بخوری که مملکت به این نازنینی و رییس جمهور به این باسوادی رو ول کردی و رفتی در دامن آمریکای جنایتکار زندگی می‌کنی! خداییش حقت نیست؟؟

      پاسخ

    • لکوموتیر ران

      ۰۱/۰۳/۱۴۰۱ در ساعت ۰۱:۵۷

      ای شکم خیره به نانی بساز
      تا نکنی پشت به مالش دوتا!

      با پوزش از سعدی علیه الرحمن
      حداقل اونقدر خوشبخت بود که هفتصدساله قبل مرد و این روزها رو ندید….

      پاسخ

      • لکوموتیر ران

        ۰۱/۰۳/۱۴۰۱ در ساعت ۰۱:۵۸

        تصحیح: علیه الرحمه

        پاسخ

    • فرزاد

      ۱۴/۰۸/۱۴۰۱ در ساعت ۱۳:۵۲

      حالا درایتشو دیدی یا معتقدی به سید خدا بازم فرصت داده بشه دوست ساده لوح من؟

      پاسخ

  • مهدی

    ۰۷/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۱۲:۰۲

    من رفتم چندتا کلمه دیگه که توش گ داره را با پیش فرض اینکه اصلش ب هست گوش کردم و واقعا به شنیدم…..ایکه شما گ را ب می شنوی یک خطای شناختی و ریشه در فریب ذهن شما برای یک تعصب ریشه دوانده در عمق وجودتان هست و این خود روشیست برای شناخت خود و اینکه من در مسیر درست یا اشتباهی هستم…مسیر درست و اشتباه در کل به این معنی نیست که لزوما آن جبهه مسیر اشتباه باشد بلکه به معنی آن است که شما ذهن شما دوست دارد تمام چیزها و کسان و هر چیز منتسب به آن مسیر را بی عیب و بی نقص ببیند

    پاسخ

  • لوکوموتیر

    ۱۲/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۱۰:۵۰

    فازتو دوس دارم که از یه بی سواد که تو کل جمله هاش حتما یه غلطو داره دفاع میکنی

    پاسخ

  • محمد

    ۱۵/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۰۵:۴۳

    عجب از اون سر دنیا از عاغاتون هم پشتیبانی میکنی آره؟؟؟؟ راستی این آیت الله تون در دهه شصت هم با همین لحن مهربانانه دستور قتل و عام و اعدام مردم مظلوم رو صادر میفرمودند؟؟؟ حقا که معلوم نیست ننه بابای امثال شما …ای ضد میهنی کیا هستن که اینطور شرفتون رو تاخت میزنین با چند صباحی زندگی مرفه. ضمناً کتکی هم که خوردی نوش جان … ات، بنظر من کم زدنت، تورو باید کاری میکردن که … بالا میاوردی …

    پاسخ

  • سجاد

    ۱۸/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۱۶:۲۳

    واقعا تاسف داره که لوکوموتیری از انتقادات رو که قابل بررسی در آنگوزمان‌های بین‌المللی هست رو بصورت پرپکانی در رسانه‌ها میبینیم! انشالله با یک حرکت سریع انقلابی فوری . . . (بقیه‌ش یادم رفت)

    پاسخ

    • علی

      ۱۴/۰۸/۱۴۰۰ در ساعت ۱۳:۱۲

      بر همگان مشخصه این آقا نصف حرفاش مفهومی نداره و جمله بندی درست بلد نیست دیگه این سفسطه کردنها چیه!

      پاسخ

    • علی

      ۱۴/۰۸/۱۴۰۰ در ساعت ۱۳:۱۲

      😂😂😂😂😂😂😂

      پاسخ

  • الهه

    ۳۰/۰۸/۱۴۰۰ در ساعت ۱۷:۱۱

    داداش! آبجی! هر کی هستی بد مسیری انتخاب کردی واسه ماست مالی بی سوادی آقای رئیسی! از کوزه همان تراود که در اوست! ما بی خیالش شدیم شمام لطفاً بی خیال شو!! اما نمی‌خواد بخاطر رییس جمهور جونتون خودتونو بشکافین! و واژه ها رو دستمالی! و دستکاری کنین و یه جوری مطلب بنیویسین انگار اینم درسته!! و این واژه من درآوردی رو وارد دنیای لغات کنید! خلاصه دوستان اندیشمند واژه بدترکیب و بی تربیتِ! انگوزمان وجود خارجی ندارد و خود آن آقایی که گفته هم خودش میدونه.

    پاسخ

    • امیر

      ۰۲/۰۲/۱۴۰۲ در ساعت ۱۹:۳۵

      سلام
      تنها کسی که تونست موقعی که توی قوه قضاییه بود زالو هارو قلع و قمع کنه همین جنابیه که شما بهش میگین بی سواد!

      پاسخ

  • رضا

    ۳۰/۰۹/۱۴۰۰ در ساعت ۱۰:۳۷

    سلام
    ممنون از مقاله جالب تون ، تعجب من بیشتر از نظرات بود تا مقاله ! ظاهراً بعضی ها دوست دارن فقط حرف های موافق تصورات و ذهنیات شون رو بشنون و اگه غیر این باشه شروع میکنن به …
    به هرحال من چند بار اون تیکه مناظره رو سعی کردم گوش بدم و بشنوم آنگوزمان و همین رو شنیدم و چند بار هم گوش کردم و سعی کردم بشنوم آمبودزمان و همین رو شنیدم ، البته من کارشناس زبان نیستم ولی به نظرم این به خاطر نزدیک بودن صدای م به ن هست ، مثل انبه و امبه و …
    ول در کل حقیقت رو ولش کن ، مهم اینه که من دوست داشته باشم چی بشنوم !

    پاسخ

  • اصغر

    ۱۱/۱۱/۱۴۰۰ در ساعت ۰۹:۰۱

    اون چیزی که شما انگلیسیش رو نوشتی آمبِدزمَن تلفظ میشه نه آمبودزمان!!!

    پاسخ

  • میترا افشاری

    ۲۲/۱۲/۱۴۰۰ در ساعت ۱۳:۴۰

    در پس آینه، طوطی صفتت داشته اند
    آنچه ارباب به تو گفت بگو؛ می گویی؟!
    👌👏
    راستی، درباره لوکوموتیر نظر ماست مالیزاسیون شده ای برای جهاد فاکتوری ندارید تا دستمزد بیشتری به حسابتان واریز شود؟!
    😉😂😎

    پاسخ

  • فرهاد راد

    ۲۲/۱۲/۱۴۰۰ در ساعت ۱۳:۴۶

    برخیز و “لوکوموتیر” را روشن کن *
    ویرانه ی میهن مرا گلشن کن
    دور از سخنان “پرپکانیّ” ِ رقیب
    گورستان را برایِ ما “مسکن” کن!
    🤔
    آن کس که نظرکرده ی درگاه شود
    در اوج سپهر چاکران، ماه شود
    شب، “حجّتُ الاسلام” رَوَد در خُمِ رنگ
    “دکتر” که بمانَد، “آیت الله” شود
    👌
    زان روز حذر کن که ورق برگردد
    اسبت به طویله یِ زمان، “خر” گردد
    هرچند که با تقلّب و رانت و دروغ
    صدپُست خفن، تو را میسّر گردد
    ✊️
    بر “لاحیه”ات، قلبِ من آویزان بود
    “طَحر”ِ خفنت، پُکیده و داغان بود
    ناگاه طناب پاره شد در مَلجِس
    ای کاش سواتِ تو، کمی میزان بود!
    🤔
    گفتید زِ اِم پی تی و اِف اَف اِت اِف
    یا “مُؤزه یِ لُووُر و لوبِر” با تِف تِف
    از “ارزشِ ارزِ ملّی و وان دیقه
    هَنگید “رونالد ترانب” و گردید خِرِف
    😉
    دکتر که لوکوموتیر را روشن کرد
    با آنگوزمان، عراق را گلشن کرد
    بی پرفکانیّ و دَدمنشیّانه
    گورستان را برایِ ما مسکن کرد
    😎
    عِی دوصت، لَبَط مَلَص چنان شاطوت اصت
    َوَذ حِجرِ طو، جِصمِ ذارِ من مخروت اصت
    گور پدر سوات و عِملا و لُقات
    کاین حا حمه، در عقشِ طو نامربوت اصت
    👌🤣
    #مولانا_بدپیله

    پاسخ

  • دشمیر

    ۲۲/۰۳/۱۴۰۱ در ساعت ۱۷:۳۳

    معادل نهاد های آمبودزمانی در ایران، سازمان بازرسی کل کشور است. یعنی دقیقا همان نهاد اما با اسمی دیگر، سید ابراهیم رئیسی به مدت ۱۰ سال از سال ۷۳ تا ۸۳، ریاست سازمان بازرسی کل کشور را بر عهده داشته است. آیا ممکن است چنین فردی تلفظ درست واژه ی آمبودزمان را نداند؟؟

    پاسخ

  • Amin

    ۲۳/۰۷/۱۴۰۱ در ساعت ۱۳:۴۴

    بنده شخصا در لوکوموتیر نظام نشسته بودم که رعد و برقی به قدرت هزاران مگاماواتا با ما برخورد کرد و در دم آنگوزمان شدیم ولی بحول قوه الهی و پرپکان نظام به سلامت به ساحل آرامش «بشوه» و الان آمریکا خیلی از ما «ترسناکه».
    با تشکر

    پاسخ

  • زر

    ۲۵/۰۷/۱۴۰۱ در ساعت ۱۳:۳۳

    پرا پکنی نکنین😂

    پاسخ

  • مهسا

    ۲۳/۰۹/۱۴۰۱ در ساعت ۲۳:۱۴

    من خیلی از فرار خوشم میاد خیلی دوس دارم یکی دنبالم کنه و منم جیغ بزنم فرار کنم خیلی باحاله خیلی خوش میگذره یه وقتهایی هم قیمه میخورم یه وقتهایی هم عدسی تند فلفل خیلی خوشم میاد یاد اونروزا افتادم که میدویدم سمت اتوبوس توی جاده هیچکی نبود بیابون پر سگ وحشی شده و فرار میکنم بهم نرسن خیلی خوش میگذره خدا شفام میده مطمنم

    پاسخ

  • طوسی

    ۱۵/۱۰/۱۴۰۱ در ساعت ۱۹:۳۵

    مادربزرگ تو هم مثل رئیس بیسواده

    پاسخ

  • ماهان

    ۲۴/۰۱/۱۴۰۲ در ساعت ۲۲:۵۴

    آگراندیسمان رو خلاصه کرده نتونسته کامل بگه مفهوم جمله اش هم به این میخوره

    پاسخ

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

چهارده − 12 =