https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2021/04/Untitled-777-1.jpg

بازی اوستا میندی نیز همانند بازی تنور گرمه یک بازی پرتحرک و پرشور خارج از خانه به‌ویژه برای مناسبت‌هایی مانند سیزده به در است. چابکی، واکنش سریع، استفاده از موقعیت، و دقت داشتن نسبت به اطراف، از مهم‌ترین ویژگی‌های این بازی است. با اینکه شباهت اوستا میندی به عنوان یک بازی آذری (ترکی) با تنور...

بازی اوستا میندی نیز همانند بازی تنور گرمه یک بازی پرتحرک و پرشور خارج از خانه به‌ویژه برای مناسبت‌هایی مانند سیزده به در است. چابکی، واکنش سریع، استفاده از موقعیت، و دقت داشتن نسبت به اطراف، از مهم‌ترین ویژگی‌های این بازی است. با اینکه شباهت اوستا میندی به عنوان یک بازی آذری (ترکی) با تنور گرمه به عنوان یک بازی بختیاری بسیار زیاد است و حتی می‌توان آنها را یک بازی با دو اسم دانست، ولی مشخص نیست کدام یک از دیگری اقتباس شده است. ولی این شباهت، اولاً قرابت فرهنگی اقوام مختلف ایرانی را نشان می‌دهد و ثانیاً نشان‌دهنده محبوبیت بالای بازی است که توانسته در مناطق مختلف طرفداران خاص خود را پیدا کند.

 

مشخصات بازی

تعداد بازیکنان: ۶ تا ۲۰ بازیکن

رده سنی: +۸

مدت زمان بازی: ۳۰-۶۰ دقیقه

هدف بازی: سوار شدن بر پشت حریفان

چطور بازی کنیم؟

اوستا میندی یک نوع بازی محلی است که بدون هیچ گونه وسیله‌ای و تنها در خال یک دایره که تقریبا ۱/۵ متر شعاع دارد، انجام می‌گیرد.

نحوه‌ انجام بازی بدین شکل است که ابتدا بایکنان به دو گروه مساوی تقسیم شده و بر حسب قرعه یکی از گروه‌ها در داخل دایره و گروه دیگر در خارج از آن قرار می‌گیرند. بازیکنان گروه داخل دایره در وسط دایره به صورت دایره می‌ایستند و همدیگر را حلقه‌وار با دست می‌گیرند و خم می‌شوند.

یکی از افراد این گروه که در واقع رئیس گروه است در داخل دایره می‌ایستد و دور افراد گروه خود می‌چرخد تا مانع از ورود افراد گروه دوم به داخل دایره شود. افراد گروه دوم (گروه خارج از دایره) سعی می‌کنند با گول زدن رئیس گروه اول، بر پشت بازیکنان داخل دایره سوار شوند. در حین بازی اگر رئیس گروه قبل از آنکه افراد گروه دوم بر پشت بازیکنانش سوار شوند، بتواند با پای خود پای بازیکنان حریف را از قسمت زانو به پایین بزند، پایان بازی اعلام می‌شود و دو گروه باید جای خود را عوض کنند؛ در غیر این صورت افراد گروه دوم تا می‌توانند بر سر و کول افراد تیم مقابل سوار می‌شوند و زمانی که احساس خستگی می‌کنند، قبل از آنکه رئیس گروه پای او را بزند از دایره بیرون می‌پرد تا دوباره فرصت پیدا کند که سوار گروه اول شود.

معمولاً رئیس گروه در کنار بازیکن گروه دوم که سوار بازیکنش شده است آن‌قدر منتظر می‌ماند که خسته شود پایین بیاید و در آن لحظه پا خود را به او بزند و بازی را پایان دهد.

 

بازی اوستا میندی (سوار شدن بر اوستا)
بازیکنان در حال بازی اوستا میندی

 

بازی‌های مشابه:

 

منبع: کتاب بازی‌های بومی محلی شمال غرب ایران، فصل دوم، ص۳۶.

یک نظر

  • asmr an

    ۰۱/۰۹/۱۴۰۰ در ساعت ۲۱:۱۷

    Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog web site?
    The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

    پاسخ

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

یک × 2 =