اصطلاحاتحکمسرس و نرس در حکم: چهار قانون برای ایجاد تنوع در پاسور حکم

۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۰:۰۲به قلم بازیکوش4
https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2021/05/1857509155-bartarinbet-com.jpg

در بازی پاسور حکم گاهی اوقات حاکم برای حکم کردن ورق مناسبی ندارد؛ چراکه دست او صرفاً ورق‌های پایین یا اصطلاحاً شماره تلفن است. در این زمان می‌توان با توافق بازیکنان، از قانون سرس نرس استفاده کرد. در غیر این صورت، حاکم می‌تواند تقاضا کند که طبق قانون ده لوی کم، برگه‌ها از نو بر...

در بازی پاسور حکم گاهی اوقات حاکم برای حکم کردن ورق مناسبی ندارد؛ چراکه دست او صرفاً ورق‌های پایین یا اصطلاحاً شماره تلفن است. در این زمان می‌توان با توافق بازیکنان، از قانون سرس نرس استفاده کرد. در غیر این صورت، حاکم می‌تواند تقاضا کند که طبق قانون ده لوی کم، برگه‌ها از نو بر زده شود.

گفتنی است که اجرای سرس و نرس در پاسور حکم دو نفره و چهار نفره تفاوتی ندارد؛ ولی اگر این قوانین اجرا شوند، دیگر خال حکم وجود ندارد و بازی بدون حکم و برش انجام می‌شود (که البته از جذابیت بازی کم می‌کند).

 

قانون سَرَس و نَرَس

در بازی سرس و نرس، خال حکم وجود ندارد و به همین دلیل در این بازی برش وجود ندارد. در بازی سرس برگ‌ها از تک تا دو ارزش گذاری می‌شوند همانند حکم عادی، اما در بازی نرس دو لو بالاترین و تک کمترین امتیاز را دارد. در بازی سرس و نرس، کت وجود ندارد. مثلا حاکم کارت ۱۰ خشت را به زمین بازی می‌گذارد شما هم باید خشت بازی کنید و برای گرفتن این دست باید یک برگ خشت بزرگتر از ۱۰ مثل آس شاه بی بی و سرباز به زمین بگذارید وگرنه هر برگی حتی آس یک خال دیگر به شما هیچ کمکی نمی‌کند و آن دست را از رقیب جمع می‌کند.

آموزش جامع بازی حکم چهار نفره سرس نرس آس

سرس

طبق قانون سرس، برگه‌ها از بالا به پایین دارای ارزش خواهند بود. یعنی شاه بالاترین ورق است و تک پایین‌ترین ورق؛ مگر اینکه حاکم حکم را «آس سرس» اعلام کند که در این صورت آس بالاترین ورق است و به ترتیب تا پایین. در بازی سرس هر کس بالاترین برگه از همان خالی که بازی شده را داشته باشد و آن را بازی کند می‌تواند برگه‌ها را جمع کند و هر تیمی که هفت دست جمع کند بازی را برده است. در واقع تنها تفاوت سرس با بازی معمولی، بی‌ارزش بودن «تک» و انجام بازی بدون حکم است.

 

نرس

بازی نرس دقیقاً مانند بازی سرس است، ولی برگه‌ها از کوچک به بزرگ برتری دارند .به این صورت که ورق دو لو از همه بالاتر است و سپس سه، چهار،… تا ورق تک. در این حکم کارت‌های کوچک مهم هستند و تیمی که در هر دست کارت‌های کمتری داشته باشد برنده می‌شود. گفتنی است که در این حکم هم بریدن وجود ندارد و چنانچه برگ کمتر از حکم روی زمین نداشته باشید بازنده‌اید ؛حتی اگر دو لو از یک خال دیگر باشد.

 

آسِ نرس (تک نرس)

تفاوت این حکم با نرس معمولی در ارزش برگ تک است، یعنی در این حکم بالاترین ارزش مربوط به تک است و برگ دولو در جایگاه دوم قرار دارد. در این حکم با ارزش‌ترین برگ‌ها به ترتیب یک (تک)، دو، سه، چهار،… هستند و بی‌ارزش‌ترین برگ شاه است! همچنین در این حکم برش نخواهیم داشت.

 

در همین زمینه بخوانید:
آموزش بازی حکم دو نفره
آموزش پاسور هفت خبیث
آموزش جامع بازی حکم چهارنفره
آموزش بازی شِلِم

با کلیک روی اینجا می‌توانید به صفحه اینستاگرام بازیکوش بپیوندید.

4 نظر

  • میثم

    ۲۷/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۱۴:۲۳

    چه زمانی بهتر که سرس یا نرس حکم کنیم؟ من خیلی وقتا که دست پایین برام میاد، نرس حکم میکنم ولی بازم بیشتر وقتا می‌بازم. یه توضیح بدین اگه میشه🙏🙏🙏

    پاسخ

    • مجتبی

      ۲۵/۰۱/۱۴۰۱ در ساعت ۱۹:۲۶

      وقتی دستت خیلی ضعیف میاد و جورواجوره باید نرس بازی کنی
      سرس هم بگیر نگیر داره و خیلی به درد نمیخوره اگه حکم باز باشی سراغ سرس نمیری خیلی

      پاسخ

  • حسین رضایی

    ۱۴/۰۲/۱۴۰۲ در ساعت ۱۱:۰۲

    سلام خسته نباشید در نرس وقتی که از یک خال ندارم میتونم با یک برگ از یک خال دیگه دست رو جمع کنم به طوری که برگ من کوچکتر از بقیه باشه ولی از یک خال دیگه باشه
    ممکنه؟؟؟؟

    پاسخ

    • بازیکوش

      ۱۵/۰۲/۱۴۰۲ در ساعت ۱۶:۲۹

      سلام حسین عزیز
      نه، ورقی که شما بازی ‌می‌کنید، فقط وقتی می‌تواند دست بگیرد که مطابق ورق زمینه باشد.

      پاسخ

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

پانزده − دو =