بازی حکم یکی از پرطرفدارترین بازیهای دنیا است که با ورق بازی میشود. بازی حکم محبوبترین بازی ورق در ایرانه و اصالت ایرانی هم داره. آموزش بازی حکم دو نفره
بزرگسالانحکمداخل خانهدونفرهفکریکارتیآموزش حکم ۲ نفره : همه قوانین پاسور دو نفره + لینک دانلود حکم آنلاین
بازی حکم دو نفره : همانطور که میدانید بازی حکم محبوبترین بازی ورق یا همان پاسور در ایران است و اصالت ایرانی هم دارد. ولی شاید مهمترین اشکال آن این باشد که نسخه کلاسیک آن، فقط با تعداد نفرات مشخصی یعنی به صورت چهار نفره انجام میشود و در صورتی که چهار نفر همزمان حاضر نباشند، قابل انجام نیست. به همین دلیل، نسخههای دیگری نیز برای این بازی طراحی شده است؛ مثلاً حکم ۲ نفره و حکم شش نفره. هرچند لذت اصلی بازی حکم، در حالت تیمی و به همان صورت چهار نفره است، ولی کسانی که تجربه این بازی را دارند، معمولاً علاقهمند هستند که بتوانند با تعداد نفرات مختلف نیز این بازی را تجربه کنند. ضمن اینکه همیشه جمع چهارنفره میسر نیست. بنابراین در نوشتار پیش رو به آموزش حکم دو نفری میپردازیم. همچنین در آموزش حکم شش نفره میتوانید با این روش خاص بازی نیز آشنا شوید. اکنون با ما همراه باشید با آموزش جامع بازی حکم دو نفره.
فهرست مطالب
مشخصات بازی
زمان بازی: هر دور پنج الی ده دقیقه
رده سنی: +۱۰
تعداد نفرات: ۲
درصد توزیع شانس: حدود ۷۰ درصد
دستورالعمل بازی حکم دو نفره
برای انجام بازی پاسور دو نفره حکم ابتدا حاکم را با قرعه کشی انتخاب کنید. حالا ورقها را بُر بزنید و پنج ورق به حاکم بدهید.
حاکم پنج ورق هم برای خودش برمیدارد و حکم را انتخاب میکند. فقط دقت کنید که بر خلاف بازی حکم چهارنفره، در اینجا حاکم باید پس از انتخاب حکم دو ورق از ورقهای کم ارزشتر خود را بسوزاند؛ یعنی آنها را به پشت و طوری که دیده نشود، کنار دستش روی زمین بگذارد. حالا حریف هم باید دو ورق از ورقهای خودش را بسوزاند و بازی شروع شود.
نکته مهم: در بازی حکم دو نفره بسیار مهم است که ورقها به خوبی بُر بخورند؛ در غیر این صورت با توجه به گزینشی بودن ورقها امکان اینکه دستها نامتوازن باشند بسیارزیاد است.
مرحله اول: انتخاب ورقها
تفاوت مهم حکم ۲ نفره و چهار نفره در بازی حکم، اضافه شدن همین مرحله اول به بازی است. بر خلاف حکم چهارنفره، بازی حکم دونفره فقط با نیمی از ورقها بازی میشود.
بنابراین نیمی از ورقها باید از بازی خارج شوند. ولی این کار تا حدی به انتخاب خود بازیکنان و تا حدی به شانس آنها واگذار شده است. برای این کار، ابتدا هر بازیکن باید دو کارت را بردارد و یکی از آنها را انتخاب کند و دیگری را بسوزاند. به این روش که اول یک کارت از زمینه برمیدارد، اگر حکم یا خال بالا بود، آن را به سه کارت دست خودش اضافه میکند، اما اگر خال پایین یا غیر حکم بود، کارت را میسوزاند و کارت بعدی زمینه را برمیدارد. در اینجا دیگر حق ندارد کارت دوم را با کارت اول عوض کند یا آن را بسوزاند، بلکه باید حتما آن را به دستش اضافه کند.
حالا نوبت حریف میشود و طرفین این کار را تا تمام شدن کارتهای زمینه ادامه میدهند. نکته مهم این است که دو کارت آخر که روی زمین باقی مانده، فقط توسط بازیکنی که نوبت اوست (حاکم) دیده میشود و هر دو از بازی بیرون گذاشته میشود و هیچکدام انتخاب نمیشود. پس از اینکه کارتها تمام شد، وارد مرحله اصلی بازی میشویم که دقیقاً همانند حکم چهارنفره است.
مرحله دوم: بازی حکم
حالا وقت بازی است. حاکم کارت خود را به زمین میاندازد و نفر مقابل باید مطابق ورق او بازی کند. اگر ورق حریف بالاتر باشد، دست را جمع میکند و آن را ادامه میدهد؛ وگرنه حاکم همچنان به انداختن ورقها ادامه میدهد.
نهایتاً کسی برنده است که به هفت دست برسد.
قوانین بازی حکم دونفره
- قانون ده لوی کم: اگر هنگامی که پنج کارت اول به حاکم داده میشود، هیچ کارتی در آن بالاتر از ده (سرباز، بیبی، شاه، آس) نباشد، حاکم میتواند دست خود را نشان دهد و از فردی که دست را پخش میکرده بخواهد تمام کارتها را دوباره بُر بزند. در مواردی اگر دست دو نفر از بازیکنان به صورت ده لو کم باشد و حاکم نباشند میتوانند درخواست تعویض دست دهند که مشروط به قبول کردن حاکم است.
- بر زدن نهایی: دستدهنده پس از بُر زدن دسته ورقها را جلوی حاکم میگیرد تا او بُر نهایی را بزند.
- قانون سَرَس و نَرَس: در بازی سرس و نرس، خال حکم وجود ندارد و به همین دلیل در این بازی برش وجود ندارد. در بازی سرس برگها از تک تا دو ارزش گذاری میشوند همانند حکم عادی، اما در بازی نرس دو لو بالاترین و تک کمترین امتیاز را دارد. در بازی سرس و نرس، کت وجود ندارد.
استراتژیهای بازی حکم ۲نفره
- پس از اتمام دست دادن در حکم دو نفری ورقهایتان را مرتب کنید (هر خال از کم به زیاد) در این صورت به ورقهای دستتان تسلط بیشتری دارید بعضی به صورت طبقهای دستشان را میچینند تا از دید رقیب هم در امان باشد.
- برای برد در بازی حکم ۲ نفری سعی کنید که آمار ورقها را داشته باشید: اینکه چند آس یا چند ورق حکم بازی شده و اگر میخواهید حرفهای بازی کنید، سعی کنید به خاطر بسپارید کدام خالها (شاه، بیبی، سرباز و…) استفاده شده.
- میتوانید نشانههایی قانونی برای معرفی آسهای در دستتان به یکدیگر داشته باشید. مثلا وقتی از خال زمینه ندارید و نمیخواهید با حکم دست را ببرید، اگر از یک خال (از دو خال باقیمانده) بالاترین ورق موجود در بازی را دارید پایینترین خال آن را بازی کنید. با این کار به یارتان نشان میدهید که بالاترین ورق آن خال در دست شماست و او در دست بعدی از همین خال بازی میکند.
تخلفات در بازی حکم ۲ نفره
تخلفات پاسور دونفره و چهارنفره در بازی حکم تفاوتی ندارد، مگر تخلفات مربوط به مرحله اول که در ورق چهارنفره انجام نمیشود. از بین تخلفات زیر سه تخلف اول میان پاسور دونفره و چهارنفره مشترک است و تخلفات بعدی مربوط به حکم دونفره است:
- حرف زدن درباره ورقها
- برداشتن کارت سوخته از زمین
- در زمان دست دادن، کمتر یا بیشتر از ۱۳ ورق به بازیکنان داده شود. اگر این تخلف در وسط بازی مشخص شود آن دور متوقف میشود و باید از نو بازی شود.
- در مرحله اول و هنگام انتخاب ورقها، چنانچه بازیکن ورق اول را انتخاب کرد، به هیچ وجه حق ندارد ورق بعدی (ورق سوخته) را دید بزند.
بازی حکم دو نفره آنلاین
محبوبیت بازی حکم باعث شد تا بازی آنلاین حکم برای گوشیهای همراه نیز ساخته شود. و قابلیت بازی آنلاین با دوستان و خانواده وجود دارد.
مشخصات بازی حکم آنلاین
- بازی حکم دو نفری تا چهار نفری
- بازی با دوستان که آیدی آنها را دارید یا بازی با کاربران دیگر
- امکان ارسال پیام آنلاینشو برای دوستان
10 نظر
سهراب
۲۷/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۲۲:۲۸
توی حکم دو نفره هم میشه سرس نرس بازی کرد؟ بی مزه نمیشه بازی؟
بازیکوش
۲۹/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۰۱:۳۰
درود بر شما سهراب عزیز.
بله، امکانش هست و اگر هر دو طرف بتونند از قابلیتهای سرس و نرس استفاده کنند، قاعدتاً تفاوتی با حالت چهار نفره نداره. ولی در کل میشه گفت کمی بازی رو از بالانس خارج میکنه.
با آرزوی شادترینها.
Arezoo
۱۹/۱۰/۱۴۰۰ در ساعت ۱۶:۰۴
سلام آیا تو بازی دونفره هیچ برگی باید قبل از بازی بیرون انداخته بشه؟
بازیکوش
۲۲/۱۰/۱۴۰۰ در ساعت ۰۹:۵۲
سلام بر شما دوست عزیز
قبل از بازی نه، ولی بعد از اینکه پنج کارت دست اول پخش شد، هر بازیکن دو کارت کمارزشتر خود را بیرون میگذارد یا به اصطلاح میسوزاند.
با آرزوی شادترینها.
کیان
۳۱/۰۲/۱۴۰۲ در ساعت ۰۰:۱۱
دوست عزیز اگه قبل بازی دوتا از دولو هارو نندازن بیرون که بعدا دست هر بازیکن ۱۴ تا کارت میمونه🙂🙂یا از یجایی شنیدی روش بازی رو یا کپی پیست کردی🤣🤣
بازیکوش
۰۱/۰۳/۱۴۰۲ در ساعت ۱۳:۰۸
سلام دوست عزیز
اینطور نیست. اگر دقت کنید، در دستورالعمل بازی هم نوشته شده که آخرین دو کارت باقیمانده موقع تقسیم، فقط توسط بازیکن دیده میشود و بیرون قرار داده میشود. بنابراین هر بازیکن فقط ۱۳ کارت دارد.
البته روشی که شما میگویید هم انجام میشود، ولی روشی که ما معرفی کردیم مرسومتر و در عین حال جذابتر است، چراکه دو کارت رندوم از بازی خارج میشود و اطلاعاتی به بازیکن رقیب نمیرسد.
با آرزوی شادترینها
سعید
۱۶/۰۲/۱۴۰۱ در ساعت ۱۳:۰۴
سلام. همون اول بازی ک حاکم ۵تا کارت دستشه، باید یا دوتا کارت بندازه بیرون ک در این حالت دوتا کارت باقیمانده آخر رو همزمان نگاه میکنه و جفتشو میذاره کنار و اونا رو نمیتونه برداره چون اگه یکیش هم برداره تعداد کارتهاش میشه ۱۴تا
و یا اینکه حاکم همون اول بازی ک ۵تا کارت دستشه ، باید سه تا کارت بندازه بیرون ک در این صورت میتونه از اون دو کارت آخر همزمان که به جفتش نگاه میکنه ، یکی رو برداره و یکی رو بندازه بیرون
شما میفرمایی حاکم و اون طرف باید جفتشون اول بازی دو کارت بسوزانند ک بنظرم اشتباهه.
دایی
۱۳/۰۲/۱۴۰۲ در ساعت ۰۳:۲۰
سلام
ایول درست گفتی 👍
یا باید اول بازی دوتا دو لو بزارن بیرون یا اول بازی که پنج کارت دارن باید سه کارت بسوزونن یا به قول شما هر دو بازیکن هردو برگ آخرشون رو فقط نگاه کنن و بسوزونن چون اینطوری دست هر بازیکن سیزده برگ می مونه
و یک مورد دیگه هم بود که میگفتن اگه برگ اول رو برداری برگ دوم رو نباید ببینی و همینطوری نگاه نکرده بسوزونی که بنظرم درست نیست باید ببینیم که چه برگی رو سوزوندم و بر اساس اون بازی رو برنامه ریزی کنم البته دقیق نمیدونم🫱🫲 شاید اگر نبینی و بسوزونی درست تر و بهتر باشه 🤗
ولی در شهر ما دست اول رو شش تایی میدن و سه کارت اول بازی میسوزونن ☺️
ارشیا
۰۴/۰۹/۱۴۰۱ در ساعت ۱۵:۴۷
در بازی حکم دونفره اگه حریف من یه کارت مثلا شاه خشت ◇ بندازه ، اگه من هیچ کارتی از اون خال خشت ◇ یا هیچ کارتی از حکم هم تو دستم نداشته باشم باید چه کار کرد.
سپیده
۰۹/۱۱/۱۴۰۱ در ساعت ۲۳:۳۳
سلام باید با یه برگ بی ارزش دست رو رد بدین.مثل دولو از هر زمینه ای.