یکی از قوانین بازی حکم چهارنفره کوت کردن است. قانون کت کردن یا کوت کردن در پاسور حکم کمک میکند که تا اگر دست خود را خیلی خوب بازی کردید، بتوانید روی کل بازی اثر بیشتری بگذارید و بنابراین انگیزه را برای اینکه در خود هر دست نیز بهتر بازی کنید و حداکثر ورقها را...
یکی از قوانین بازی حکم چهارنفره کوت کردن است. قانون کت کردن یا کوت کردن در پاسور حکم کمک میکند که تا اگر دست خود را خیلی خوب بازی کردید، بتوانید روی کل بازی اثر بیشتری بگذارید و بنابراین انگیزه را برای اینکه در خود هر دست نیز بهتر بازی کنید و حداکثر ورقها را برنده شوید، افزایش میدهد.
قانون کوت کردن در حکم
حال بیایید با هم ببینیم کوت کردن یعنی چه و چه پاداشی دارد؟
کوت کردن: هر زمان که در یک دست بازی، بتوانید بدون اینکه هیچ برگی به حریف بدهید، در همه هفت دور اول، کارتها را از آن خود کنید، در آن دست موفق شدهاید حریف را کوت کنید.
جایزه کوت کردن: ۲ دست! هر بار بتوانید حریف را کوت کنید، به جای یک دست، دو دست از حریف جلو میافتید. البته در صورتی که خودتان حاکم نباشید!
قانون حاکم کوت
اما حاکم کت یا حاکم کوتی به چه معناست چگونه است و پاداش آن چیست؟
حاکم کوت کردن: هر زمان که خودتان حاکم نباشید اما بتوانید تیم حریف را که حاکم هستند کوت کنید، اصطلاحا حاکم کت کرده اید.
جایزه حاکم کوت: ۳ دست! در بازی حکم با توجه به اینکه در صورتی که حاکم نباشید، کت کردن حریف بسیار دشوارتر است، بنابراین جایزه بیشتری هم می گیرید و سه دست جلو میافتید.
گفتنی است که حاکم کتی با اینکه بسیار کم اتفاق میافتد و برای تیم برنده بسیار شیرین است، لزوماً به معنای ضعیف بازی کردن تیم حاکم یا قوی بودن شما نیست. بلکه شانس شما در آوردن یک دست خوب میتواند بیشترین تاثیر را در حاکم کوتی داشته باشد. حتی این احتمال وجود دارد که تیم شما هیچ ورق حکمی نداشته باشد اما بتوانید با حاکم کتی بازی را ببرید! به شرط آنکه در ورق های دیگر خوش شانس باشید و بالاترین های هر خال غیرحکم را داشته باشید و حاکم نیز در دست اول چیزی غیر از حکم بازی کند. بنابراین اتفاق نادر حاکم کوت یا حاکم کتی هر لحظه در کمین است و بازیکنان حرفه ای می دانند که باید مراقب باشند که حاکم کوت نشوند یا برعکس بتوانند رقیب را حاکم کت کنند.
خطر! کوتکردنِ منجر به باخت!
با توجه به اینکه کوت کردن باعث میشود که شما دو یا سه دست از حریف جلو بیفتید چنانچه شش دست از حریف گرفته باشید و کوت کنید یا چنانچه پنج دست گرفته باشید و حاکم کوت کنید، آنگاه به یکباره به ۱ برمیگردید و احتمالاً باخت شما در بازی شدیداً افزایش مییابد.
البته این قانون، یک قانون جاافتاده و سراسری نیست و بعضی افراد، کوتِ منفی را اجرا نمیکنند؛ اما با توجه به اینکه این شرایط میتواند جذابیت بازی را افزایش دهد و بازی را طولانیتر کند، این قانون نیز طرفداران خود را دارد. به هر حال بهتر است قبل از بازی در این باره توافق کنید.
گفتنی است که حکمت کوت شدن منفی این است که هر تیم لزوماً باید به ۷ دست برسد و وقتی از ۷ دست بیشتر شود، طبیعتاً به صورت چرخه به ابتدای بازی بر میگردد و یک میشود.
دقت کنید که حتی اگر دست خیلی مناسبی نیز نداشته باشید، ازآنجاکه تیم حریف از این قانون آگاه است، ممکن است تصمیم بگیرد که به هر قیمت ممکن در دست ششم کت شود تا شما به عدد یک بازگردید. بنابراین اگر شش دست گرفته اید، در حکم کردن و بازی کردن ورقهای خود دقت کنید.
23 نظر
محمد
۲۸/۰۹/۱۴۰۰ در ساعت ۰۱:۰۰
اگه یه تیم سه بار پشت سر هم کوت کنه بازی نباید تکرار بشه؟ به این خاطر میگم که ممکنه تقلب شده باشه؟
بازیکوش
۲۸/۰۹/۱۴۰۰ در ساعت ۱۵:۰۰
چنین قانونی درباره کوت کردن وجود نداره؛ مگر اینکه از طریقی بشه ثابت کرد واقعاً تقلب شده (چون به لحاظ ریاضی، امکان همچین مسئله ای که گفتید، صفر نیست؛ هرچند خیلی بعیده).
ICTMAN
۲۸/۰۹/۱۴۰۰ در ساعت ۱۴:۳۶
اگه حاکم تمام حکم ها رو داشته باشه و فقط آس حکم دست حریفان باشه چطوری میتونه حریف ها رو کوت کنه؟
بازیکوش
۲۸/۰۹/۱۴۰۰ در ساعت ۱۴:۵۸
اگر طوری بازی کنه که بقیه بازیکنان مجبور بشن فقط تا دور هفتم فقط با برگ های دیگه شون بازی کنند، امکان کوت کردن وجود داره.
برای مثال در حالتی که شما میگید، اگر حکم، پیک باشه؛ حاکم سه دست اول رو با آس های دیگه بازی میکنه و سه دست میگیره. اگر شاه هر کدوم از این سه خال رو هم داشته باشه، باز سه دست دیگه میگیره. حالا اگر یکی از همین سه خال رو بازی کنه و یارش بی بی رو بندازه یا اینکه خودش بی بی اش رو داشته باشه، می تونه کوت کنه (به شرط اینکه خوش شانس باشه و حریف نبره).
به هر حال اگر دست خوب اومده باشه، امکان کوت کردن هست.
رضا
۲۴/۱۰/۱۴۰۰ در ساعت ۰۰:۴۶
سلام..اگه حریف دست ششم باشد و کوت کند امتیازش به چند برمیگردد و اگر حاکم کوت کند به چند برمیگردد؟
بازیکوش
۲۴/۱۰/۱۴۰۰ در ساعت ۱۹:۲۷
سلام بر شما
طبق یک قانون نانوشته که ظاهراً مقبولیت دارد، اگر تیمی شش دست گرفته باشد و کوت کند، به یک برمیگردد و اگر حاکم کوت کند به دو برمیگردد.
با آرزوی شادترینها
بازیکوش
آرش
۲۸/۰۱/۱۴۰۱ در ساعت ۱۹:۲۱
سلام بام تو بازی حکم چیه؟میشه در مورد بام بگید
بازیکوش
۲۸/۰۱/۱۴۰۱ در ساعت ۲۱:۲۶
سلام آرش عزیز
بام مربوط به زمانی است که تیمی بتواند در یک دور، همه ۱۳ دست را برنده شود.
در واقع معمولا پس از اینکه تیمی ۷ دست میشود، اعلام کوت یا حاکمکوت میکند و بازی متوقف میشود. ولی اگر تیمی که کوت
میکند، آنقدر به دست خودش مطمئن باشد که میتواند بقیه دستها را هم بگیرد، اعلام آمادگی برای بام میکند و اگر بتواند بام کند، یعنی همه ۱۳ دست را بگیرد کل بازی را برنده شده است.
این نوع بُرد و بالاتر از آن حاکمبام یا پربام، کوبندهترین نوع پیروزی در بازی حکم است.
با آرزوی شادترینها.
علیرضا
۲۱/۰۳/۱۴۰۱ در ساعت ۱۸:۰۵
سلام
در بام اگر تیم حریف نخواهد ادامه بدهد تکلیف چیست
بازیکوش
۲۱/۰۳/۱۴۰۱ در ساعت ۲۰:۱۳
سلام علیرضای عزیز!
درباره سوال شما، باید گفت در چنین مواقعی اختیار با تیم حریف نیست، و اگر تیم برنده بخواهد ادامه دهد، تیم حریف باید بپذیرد.
با آرزوی شادترینها.
محمد
۱۸/۰۵/۱۴۰۱ در ساعت ۰۳:۱۶
سلام وقت بخیر
در تصمیم به بام کردن آیا حاکم و یارش هر دو میتوانند دست یکدیگر را ببینند یا فقط حاکم باید دست یارش را ببیند؟
ممنون
ممدوف
۰۳/۱۲/۱۴۰۱ در ساعت ۰۰:۴۴
اصلا کسی نمیتونه دس اون یکی رو ببینه
هادی
۲۳/۰۵/۱۴۰۱ در ساعت ۰۰:۰۳
علی ظفری و حامد خدادادی برای اولین بار در ایران افتخار دوبار حاکم کوتی را دارند
احمد
۱۵/۰۸/۱۴۰۱ در ساعت ۱۲:۵۱
اگر در بازی حکم حریف یک خال برگ را که در دستش دارد را ببرد و در همان دست مشخص شود که تقلب شده قانون چیست؟
رضا
۲۷/۰۹/۱۴۰۱ در ساعت ۰۹:۲۲
در این صورت تمام ورق ها رو پرت میکنی توی صورتش که دیگه از این دزدی ها نکنه. خخخ
رهام
۱۷/۱۰/۱۴۰۱ در ساعت ۲۲:۵۶
ببخشید اگر کت کنیم بعد بگیم میخوایم بام کنیم بعد نتونستم بام کنیم امتیاز کت رو میگیریم؟
بازیکوش
۱۷/۱۰/۱۴۰۱ در ساعت ۲۳:۵۶
سلام رهام عزیز
نه، در این صورت اون دست رو به حریف واگذار می کنید.
با آرزوی شادترینها
مهران
۱۳/۱۱/۱۴۰۱ در ساعت ۲۱:۱۳
سلام در حکم دو نفره اگر حاکم ۵ باشد و طرف مقابل را کت کند نتیجه بازی چی میشه ؟
حسین
۱۸/۱۲/۱۴۰۱ در ساعت ۱۶:۰۱
سلام
اگر دست اخر باشد و حاکم در دست اخر قراره کوت کنه و برگرده به دست یک و با اطلاع از این موضوع ورق ها رو بریزه پایین و بازی ادامه نده و بگه یک امتیاز شما و حاکم هم شما این مورد قبول هست
یه توضیحی مختصر لطفا
بازیکوش
۱۸/۱۲/۱۴۰۱ در ساعت ۱۷:۴۹
سلام بر شما
خیر، چنین کاری پذیرفته نیست و ریختن دست قبل از شروع بازی، خودش به منزله کوت شدن به حساب میاد و چون حاکم هست، سه دست عقب میافته.
با آرزوی شادترینها.
شهرام
۰۱/۰۳/۱۴۰۲ در ساعت ۰۲:۰۶
اگر تیمی ۶ به ۳ جلو باشه وبرای دست اخر اماده بشه اونوقت تیم که عقب افتاده به هر بهونه ای برن باهم بیرون از جمع بازی صحبت کنن و به قول گفتنی باهم تبانی کنن که کت بشن حکم اون بازی چیه؟؟؟
بازیکوش
۰۱/۰۳/۱۴۰۲ در ساعت ۱۳:۰۳
سلام شهرام عزیز
درباره این سوال، اصلا نیازی به تبانی نیست و معمولا این اتفاق میافته و اگر تیمی خیلی عقب باشه، احتمال زیاد برای کوت شدن اقدام میکنه، ولی در این وضعیت، حاکم ابتکار عمل رو در دست داره و میتونه با کارت پایین بازی کنه تا بازی کوت نشه.
با آرزوی شادترینها
ششش
۱۴/۰۳/۱۴۰۲ در ساعت ۰۱:۲۲
آیا اگر تیمی خواست بام کنه و نتونست بام کنه علاوه بر دست حاکمی هم به حریف میرسد یا نه