کارتیبازی های پاسور: آموزش تصویری ۱۵ بازی پرطرفدار ورق + لینک دانلود

۱۴۰۰-۱۲-۰۱ ۱۵:۱۲به قلم بازیکوش10
https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2021/10/im-5_12.jpg

بازی های پاسور یا همان ورق دارای بیش از هشتاد نوع مختلف است که با دسته‌های مختلف ۵۲تایی یا ۵۴تایی یا دو دست ورق انجام می شود. البته بازی های معروف ورق در ایران این تعداد نیست و بسیاری از بازی‌های پاسور هنوز در ایران جا نیفتاده اند یا اصلا بازی نمی‌شوند. گفتنی است که...

بازی های پاسور یا همان ورق دارای بیش از هشتاد نوع مختلف است که با دسته‌های مختلف ۵۲تایی یا ۵۴تایی یا دو دست ورق انجام می شود. البته بازی های معروف ورق در ایران این تعداد نیست و بسیاری از بازی‌های پاسور هنوز در ایران جا نیفتاده اند یا اصلا بازی نمی‌شوند. گفتنی است که هرچند پاسوربازی یا ورق بازی از دیرباز عمدتاً با قمار یا صرفاً با تفریح عجین شده است، اما در واقع بسیاری از انواع پاسور بازی به نوعی سرگرمی فکری به شمار می‌آیند و می‌توانند در تقویت توانایی‌های ذهنی از جمله تمرکز، سرعت عمل، محاسبه، احتمالات و تخمین مؤثر باشند. ما در مقاله پیش رو، پانزده بازی از شناخته‌شده‌ترین و بهترین بازی های پاسور در ایران را معرفی می کنیم و به‌تدریج با معرفی بازی‌های بیشتر این لیست را به روز می کنیم. به امید روزی که بتوانیم همه بازی های پاسور را در همین فهرست گردآوری کنیم. با ما همراه باشید.

 


 

بازی های پاسور: خانوادۀ حکم

 


 

۱. بازی حکم چهارنفره: محبوب ترین بازی پاسور ایرانی

بازی حکم چهارنفره محبوب‌ترین بازی‌ ورق در ایران است و اصالت ایرانی دارد. به حدی که در زبان انگلیسی هم به همین نام (Hokm) معروف است و البته جدیداً به court piece ترجمه شده است. ظاهراً بازی حکم شباهت زیادی به بازی ویست دارد که یک بازی کلاسیک کارتی انگلیسی است و در قرن هجدهم و نوزدهم بازی می‌شده است. این بازی که به صورت تیمی و در دو گروه دو نفره انجام می‌شود، در هفت دور انجام می‌گیرد که در هر دور، تیمی که بتواند به هفت دست برسد، برنده است و نهایتاً تیمی که بتواند در هفت دور برنده بازی باشد، برنده نهایی است. برای آشنایی کامل با قوانین و استراتژی‌های بازی پاسور حکم چهارنفره، اینجا را کلیک کنید.

آموزش جامع بازی حکم چهارنفره

۲. بازی شلم: حکم پیشرفته

بازی پاسور شلم یکی از بازی‌های خانواده حکم است که در آن مانند بسیاری از بازی‌های جدی تر ورق، فرایند اعلام (bidding) یا اصطلاحاً مزایده انجام می‌شود. بنابراین می توان گفت ورق شلم نوع جدی‌تر و حرفه‌ای بازی حکم است که بهتر است بازیکنان ابتدا در خود بازی حکم حرفه‌ای شوند و سپس سراغ این بازی بیایند. گفتنی است که حکم شلم از نظر زمانی نیز طولانی‌تر از حکم معمولی است و به دلیل محاسبات معمولاً دو برابر بازی حکم چهار نفره به طول می‌انجامد. ضمناً به یاد داشته باشید که برای انجام بازی شلم، باید یک دفترچه یادداشت و خودکار همراه داشته باشید تا امتیازات هر دور را یادداشت کنید. هرچند می‌توانید این کار را در دفترچه یادداشت تلفن همراه خود نیز انجام دهید. برای آشنایی کامل با قواعد و استراتژی‌های بازی شلم، اینجا را کلیک کنید.

بازی های پاسور ورق

۳. حکم دو نفره: سریع و جذاب

همانطور که گفتیم، بازی حکم محبوب‌ترین بازی‌ در بین بازی های پاستور در ایران است و اصالت ایرانی هم دارد. ولی شاید مهم‌ترین اشکال آن این باشد که نسخه کلاسیک آن، فقط با تعداد نفرات مشخصی یعنی به صورت چهار نفره انجام می‌شود و در صورتی که چهار نفر همزمان حاضر نباشند، قابل انجام نیست. به همین دلیل، نسخه‌های دیگری نیز برای این بازی طراحی شده است؛ مثلاً حکم ۲ نفره. هرچند لذت اصلی بازی حکم، در حالت تیمی و به همان صورت چهار نفره است، ولی کسانی که تجربه این بازی را دارند، معمولاً علاقه‌مند هستند که بتوانند با تعداد نفرات مختلف نیز این بازی را تجربه کنند. ضمن اینکه همیشه جمع چهارنفره فراهم نیست. تفاوت اصلی حکم دو نفره با حکم چهارنفره در تقسیم اولیه کارتهاست که نه صرفاً با بُر زدن، بلکه با انتخاب خود بازیکن‌ها (البته به روشی خاص) انجام می‌شود. برای آشنا شدن با روش انجام این نوع بازی حکم، اینجا را کلیک کنید.

بازی حکم دو نفره آموزش بازی هفت خبیث حکم هفت نفره بی بی سلام

 

۴. اسکاتلندی: محاسبه و دقت

بازی پاسور اسکاتلندی یکی از بازی های چندنفره و قابل انعطاف پاسور است که می‌توان آن را با تعداد نفرات مختلف انجام داد. این بازی را گاهی پاسور روسی ، حکم روسی ، حکم اسکاتلندی یا اشتباهاً حکم سه نفره نیز می‌نامند. پاسور اسکاتلندی را می‌توان از جمله بازی‌های حرفه‌ای و محاسباتی پاسور دانست که همانند بازی شلم به محاسبات نوشتاری نیاز دارد و باید یک قلم و کاغذ کنار دستتان باشد. اگر هم با گوشی راحتید، می‌توانید از دفترچه یادداشت موبایلتان برای ثبت امتیازها استفاده کنید. برای آشنایی با قوانین و استراتژی‌های این بازی، اینجا را کلیک کنید.

آموزش جامع بازی حکم چهارنفره

۵. حکم سه نفره: برای وقتی جفتمان، جور نیست

برای پاسور حکم، نسخه سه نفره نیز طراحی شده است. در این بازی بر خلاف حکم چهارنفره، بازی به صورت تیمی انجام نمی‌شود، بلکه هر بازیکن به صورت انفرادی رقابت می‌کند و در هر دور فقط یک برنده نهایی وجود دارد. البته این امکان نیز هست که دو بازیکن در تعداد دست‌هایی که گرفته‌اند، برابر شوند که در این صورت، بازیکنی برنده است که آس بیشتری داشته باشد و باز در صورت تساوی، بازیکنی که بیشترین شاه و در مرحله بعد بی بی بیشتر داشته باشد.

البته گاهی به اشتباه، از بازی پاسور اسکاتلندی (که با سه نفر نیز قابل انجام است) با عنوان حکم سه نفری یاد می‌شود. درحالیکه اینطور نیست و بازی اسکاتلندی سازوکار متفاوتی با بازی حکم دارد. برای آشنایی بیشتر با همه قوانین و استراتژی‌های بازی ورق حکم سه نفره، اینجا را کلیک کنید.

آموزش حکم سه نفره 3 نفره سه نفری سه تایی سه

 

۶. حکم‌های چندنفره: همچنان جذاب

همانطور که گفته شد، بهینه‌ترین تعداد برای بازی حکم، ۴ نفر است، ولی محبوبیت بالای این بازی، موجب شده که نسخه‌های مختلف دیگری نیز برای بازی طراحی شود. بازی‌های ورق حکم ۵ نفره و نیز حکم ۶ نفره و همچنین حکم ۷ نفره نیز از جمله روش‌های دیگر برای انجام پاسور حکم هستند.

آموزش حکم شش نفره حکم شش نفری پاسور ورق

 

 

 


 

سایر بازی‌های حرفه‌ای پاسور

 


 

۷. چهاربرگ یا یازده : بازی اصیل ایرانی

پاسور چهار برگ یا یازده پس از حکم، ایرانی‌ترین نوع بازی ورق است. هرچند مشابه این بازی که به هفت خاج یا هفت و چهار نیز معروف است در مصر و ایتالیا نیز بازی می‌شود، ولی گستردگی آن در هیچ کشوری به اندازه ایران نیست. شاید بتوان گفت محبوب‌ترین بازی ورق پس از حکم و شلم نیز همین نوع بازی است. انعطاف در بازی دو نفره ، سه نفره یا چهار نفره، هیجان برای رسیدن به امتیاز ۱۰۵ و نیز قاعده متفاوت و خاص سور زدن از ویژگی‌های جالب این بازی است که در محبوبیت آن تأثیر بسزایی داشته است. در آموزش پاسور چهاربرگ ابتدا دستورالعمل این بازی را توضیح می‌دهیم و سپس به طور جزئی به قوانین، اصطلاحات و تخلفات این بازی می‌پردازیم. در نهایت می‌توانید از لینک دانلود بازی آنلاین ورق چهاربرگ را نیز برای بازی به صورت مجازی استفاده کنید. برای ورود به صفحه آموزش بازی چهاربرگ، اینجا را کلیک کنید.

آموزش جامع بازی حکم چهار نفره سرس نرس آس

 

۸. بازی جذاب بلک جک

محبوب‌ترین بازی ورق قمارخانه‌ای در سراسر جهان، بازی بلک جک یا ۲۱ است. در واقع بلک‌جک یک نوع ورق مقایسه‌ای بین بازیکن و کارت‌پخش‌کن است که با استفاده از یک تا هشت دسته کارت ۵۲ تایی انجام می‌شود. این بازی با تفاوت‌هایی در ایران نیز بازی می شود، هرچند هنوز به محبوبیت بازی‌هایی همچون حکم یا شلم نباشد. از دههٔ ۱۹۶۰ تاکنون پاسور بلک‌جک توجه بازیکنان حرفه‌ای فراوانی را به خود جلب کرده‌ است. این خانواده از بازی‌های ورق شامل بازی بریتانیایی Pontoon و بازی اروپایی Vingt-et-Un نیز می‌شود. در این خانواده از بازی ها، بازیکنان با یکدیگر رقابت نمی‌کنند بلکه این بازی یک بازی با ورق مقایسه است که در آن هر بازیکن با دست دهنده رقابت می کند.

در مقاله آموزش بازی بلک جک یا ۲۱ با ما همراه باشید تا در اینجا بیشتر با این بازی هیجان‌انگیز آشنا شویم. همچنین در فیلم این بازی می‌توانید پاسور بیست و یک را به صورت تصویری یاد بگیرید.

آموزش جامع بازی حکم چهار نفره

۹. بازی ریم یا رامی: دقت در مرتب‌سازی

در بازی ریم (رامی) هدف کلی این اسـت کـه کارت‌های خودتان را مرتب کنید. این یعنی کارت‌هایی کـه در دست دارید را بـه بهترین شکل و در یک دنباله بچینید. بـه نظر کار راحتی می‌آید اما به همین سادگی‌ها هم نیست پس با ما همراه باشید. بازی ریم فکری و با درصدی شانس است. ریم به معنی نظم دادن است پس شما باید نظمی به کارت‌های در دستتان بدهید و سعی کنید هرچه زودتر از شر کارت‌هایی که به کارتان نمی‌آید خلاص شوید. اصطلاحا آنها را کتاب یا رشته‌ای دسته‌بندی کنید. ریم یا رامی به مجموعه‌ای از بازی‌های تطبیقی پاسور گفته می‌شود که با روش بازی همسان و بر اساس کارت‌های مطابق از همان شماره یا خال انجام می‌شوند. هدف اساسی در همه انواع ریم یا رامی، ساختن چندین مجموعه شامل سه یا چهار برگ از یک نوع است. اگر یک بازیکن یک کارت را دور بیندازد، برای گرفتن یک دنباله، باید همه کارت‌های زیر آن کارت را جمع کند. اصلِ جمع‌آوری ریم و دور انداختن بر اساس ترتیب آنها، حداقل در اوایل قرن نوزدهم و شاید اوایل قرن ۱۸ در بازی‌های ورق چینی ظاهر شده است. بازی‌های رامی در هند محبوب هستند.

برای آموزش تصویری بازی ریم، اینجا را کلیک کنید. 

آموزش بازی ریم یا رامی: امتیاز خوانی
آموزش بازی ریم یا رامی: امتیاز خوانی

 

۱۰. پاسور بی دل

بازی ورق دل (hearts) از آن دسته بازی های پاسور است که برای اولین بار در دهه ۱۸۸۰ در امریکا ثبت شد و دارای انواع مختلفی است که به برخی از آنها «بی دل» گفته می‌شود. دو بازی معروف‌تر این دسته بازی‌های «بانوی سیاه» و (black lady) «ماریای سیاه» (black maria) هستند. اصل بازی بی دل هنوز هم در کشورهای اروپایی و امریکا رواج دارد، اما محبوبیت ورژن بانوی سیاه در ایالات متحده و ماریای سیاه در بریتانیا بیشتر شده است. برای آشنایی بیشتر با این بازی زیبا و جذاب و نیز قوانین و استراتژی‌های آن، اینجا را کلیک کنید.

آموزش بازی حکم پنج نفره

در همین زمینه بخوانید:

 

 


 

بازی های پاسور تفریحی و خانوادگی

 


 

۱۱. بازی شاد و مفرح بلوف

بازی پاسور بلوف یکی از بازی های تفریحی پاسور است که می‌توانید در جمع‌های پرتعداد دوستانه و خانوادگی استفاده کنید. مزیت بسیار مهم این بازی انعطاف در تعداد بازیکن‌هاست؛ چراکه بسیاری از بازی‌های محبوب ورق فقط با تعداد نفرات خاصی قابل انجام است و انعطاف‌پذیر نیستند؛ اما برای پاسور بلوف دیگر نگران نیستید که تعداد مهمان‌های شما چند نفرند. در پایان این بازی بازیکنی که بتواند زودتر از دیگران کارت خود را تمام کند پیروز میدان خواهد بود. برای آموزش بازی پاسور بلوف به اضافه فیلم آموزشی بازی اینجا را کلیک کنید.

تحلیل فنی بازی ورق اصطلاحات ورق بریدن در بازی حکم بازی پاسور اسکاتلندی فریب

۱۲. بازی جذاب و پر از خنده هفت خبیث

در میان همه بازی های پاسور یا همان بازی های ورق، هفت خبیث جایگاهی یگانه دارد. این بازی خانوادگی و پرنشاط به قدری محبوب و مفرح است که یک بازی کارتی مستقل به نام اونو از روی آن ساخته شده است که پرفروشترین بازی کارتی جهان بعد از بازی‌ ورق است. در این بازی جریمه می‌شوید و همینطور بازیکنان را جریمه می‌کنید، دور بازی را برمی‌گردانید، از روی بازیکن بعدی می‌پرید و نیز می‌توانید جایزه بگیرید و نهایتاً اینکه وقتی به تک برگ می‌رسید، باید سریعاً بگویید تک برگ، بدون اینکه بخندید! برای آموزش این بازی جذاب و مفرح، اینجا را کلیک کنید.

 

 

۱۳. بازی بامزه و سرعتی بی بی سلام

همانند هفت خبیث و اسکاتلندی، یکی از بازی های چندنفره پاسور است که هدف از آن به دست آوردن کارت‌های بیشتر است؛ ولی تفاوت اصلی این بازی با بسیاری از بازی های دیگر ورق این است که در این بازی باید حرکات بعضاً بامزه و خنده داری نیز حین بازی انجام شود و هر کس سریع تر عمل کند به کارت های بیشتری دست پیدا می‌کند. این بازی در زبان انگلیسی با عنوان «های جک» (Hi Jack) یا «اسلَپ جک» (Slap Jack) شناخته می شود. در اینجا با ما همراه باشید تا با قوانین کامل بازی جذاب و سرعتی بی‌بی سلام آشنا شویم.

بازی های پاسور

 

۱۴. پاسور هیجان‌انگیز غارت

بازی پاسور غارت همانطور که از اسمش پیداست بازی‌ای است که باید در آن تلاش کنید تا کارت‌های رقبای خود را بقاپید یا اصطلاحاً غارت کنید. هر چقدر بازی جلوتر می‌رود، تعداد کارتهایی که از رقبا می‌دزدید بیشتر می‌شود و امکان اینکه رقیب بتواند آنها را از شما پس بگیرد، کمتر می‌شود. بنابراین باید تلاش کنید تا بتوانید کارتهایی را که امتیاز بالاتری دارند، دیرتر بازی کنید تا رقیب نتواند آنها را از شما برباید و در عین حال خودتان بتوانید با آنها، کارتهای رقبا را صید کنید. برای آموزش کامل بازی غارت، اینجا را کلیک کنید.

بازی های پاسور بازی ورق

 

۱۵. بازی پاسور فریب

بازی ورق فریب در جامعه ایرانی امریکایی ایالات متحده محبوبیت بالایی دارد و اصالتاً از بازی یوکر (euchre) گرفته شده است. در واقع بازی فریب یا همان یوکر، همانند پاسور بلوف یک نوع ورق با ترفند حقه‌بازی است که معمولاً در استرالیا، کانادا، نیوزیلند، بریتانیا و ایالات متحده انجام می‌شود. این بازی با دسته‌های ۲۴، ۲۸ یا ۳۲ کارتی استاندارد انجام می‌شود و به طور معمول چهار بازیکن دارد که هر تیم دارای دو بازیکن است؛ اگرچه با تغییراتی می‌توان آن را تا نُه بازیکن نیز گسترش داد. برای آشنایی بیشتر با بازی جذاب پاسور فریب اینجا را کلیک کنید

 

۱۶. بازی پاسور جوکر

جوکر یا بازی شیطان، بسیار ساده و یادگیری‌اش نیز بسیار آسان است و محدودیتی از نظر تعداد نفرات ندارد. با این حال بازی کردن با شمار کمتر از سه و نیز شمار بسیار زیاد از جذابیتش آن می‌کاهد.

به مجموعه ورق‌ها یک جوکر افزوده می‌شود و بازیکنان تلاش می‌کنند با تبادل نوبتی و شانسی کارت‌ها، هر چه زودتر کارت‌های خود را به صورت دو به دو و از یک شماره از دست خود خارج کنند. در پایان کسی که دارنده جوکر است بازنده بازی است و اصطلاحاً شیطان یا دزد نامیده می‌شود. نفر اول شروع می‌کند و یکی از ورق‌های نفر سمت راست خود را از پشت می‌کشد اگر ورق جوری با آن داشت هر ۲ را زمین می‌اندازد و یک ورق دیگر می‌کشد و همین‌طور ادامه می‌دهد و اگر ورق همخوان (از نظر عددی یا مثلاً شاه یا بی بی و…) نداشت نوبت او تمام می‌شود و نفر سمت راست همین کار را با نفر سمت راست خود می‌کند و دور تکرار می‌شود. جوکر با هیچ ورقی پایین انداخته نمی‌شود و کسی که در آخر جوکر در دستش باقی می‌ماند بازنده است و با نظر جمع جریمه‌ می‌دهد. برای آشنایی با قوانین کامل بازی ورق جوکر، اینجا را کلیک کنید.

 

بیشتر بخوانید:
آموزش بازی اونو: محبوب‌ترین بازی کارتی جهان با الهام از بازی هفت خبیث

10 نظر

  • رحیمی

    ۰۳/۰۱/۱۴۰۱ در ساعت ۲۰:۵۱

    عالی بود اگه میشه آموزش پاسور پوکر رو هم بذارید.

    پاسخ

    • بازیکوش

      ۰۳/۰۱/۱۴۰۱ در ساعت ۲۰:۵۲

      سلام دوست عزیز.
      ممنون از توجهتون.
      حتما در اسرع وقت برای آموزش کامل بازی پوکر هم اقدام می کنیم.
      با آرزوی شادترین ها.

      پاسخ

  • پیمان

    ۰۴/۰۱/۱۴۰۱ در ساعت ۱۵:۳۷

    بازی غارت رو تیمی هم میشه بازی کرد؟ انفرادیش حال نداد ولی همه خیلی تعریفش رو میکنند.

    پاسخ

    • بازیکوش

      ۱۶/۰۱/۱۴۰۱ در ساعت ۱۷:۱۴

      سلام دوست عزیز.
      خیر، مکانیسم بازی غارت همانند بازی هفت خبیث، به صورتی است که هر نفر فقط باید برای خودش بازی کند.
      البته شاید بتوان با تغییر مکانیسم بازی، به فرمول جدیدی رسید، ولی اصل بازی، انفرادی است.
      با آرزوی شادترین ها.

      پاسخ

  • نازنین

    ۱۴/۰۱/۱۴۰۱ در ساعت ۲۱:۴۵

    آموزش پاسور ۱۰۰۰ رو هم بذارید لطفا.

    پاسخ

    • بازیکوش

      ۱۶/۰۱/۱۴۰۱ در ساعت ۱۷:۱۲

      سلام دوست عزیز.
      بازی ۱۰۰۰ جزو بازی های پاسور مرسوم و رایج در جامعه ایرانیان نیست و فهرست فعلی، ویژه بازی های مرسوم در ایران است. با این حال در آینده برخی بازی های محبوب ورق در کشورهای اروپایی و امریکایی را نیز تهیه خواهیم کرد که در آنجا این بازی را نیز معرفی می کنیم.
      با آرزوی شادترین‌ها.

      پاسخ

  • street_dress

    ۲۳/۱۰/۱۴۰۱ در ساعت ۱۳:۲۸

    توی این لیست فقط ۵ مدل بود باقیش حکم بود پس جوکر های بازی به چه درد میخوره؟

    پاسخ

  • .

    ۲۴/۱۰/۱۴۰۱ در ساعت ۱۵:۳۱

    سلام بازی دویست رو هم قرار بدید خیلی باحاله

    پاسخ

  • سعید

    ۰۴/۰۱/۱۴۰۲ در ساعت ۰۹:۲۰

    شعبده بازی با پاسور رو هم آموزششو بذارید

    پاسخ

  • کسری

    ۲۵/۰۱/۱۴۰۲ در ساعت ۲۱:۲۴

    سلام میشه توضیحش بدین

    پاسخ

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

پنج − پنج =