در بازی ریم (رامی) هدف کلی این اسـت کـه کارتهای خودتان را مرتب کنید. این یعنی کارتهایی کـه در دست دارید را بـه بهترین شکل ودر یک دنباله بچینید. بـه نظر کار سهولت میآید اما بـه همین سادگیها هم نیست پس با ما همراه باشید. بازی ریم فکری و با درصدی شانس است. ریم به معنی نظم دادن است پس شما باید نظمی به کارتهای در دستتان بدهید و سعی کنید هرچه زودتر از شر کارتهایی که به کارتان نمیآید خلاص شوید. اصطلاحا آنها را کتاب یا رشتهای دستهبندی کنید.
ریم یا رامی به مجموعهای از بازیهای تطبیقی پاسور گفته میشود که با گیم پلی همسان و بر اساس کارتهای مطابق از همان شماره یا خال انجام میشوند. هدف اساسی در همه انواع ریم یا رامی، ساختن چندین مجموعه شامل سه یا چهار برگ از یک نوع است. اگر یک بازیکن یک کارت را دور بیندازد، برای گرفتن یک دنبال، باید همه کارتهای زیر آن کارت را جمع کند. دیوید پارلت، پژوهشگر بازی، بازی مکزیکی کونکویان را پدر همه بازیهای ریم میداند، که خودش از بازی چینی به نام کانهو گرفته شده است. اصلِ جمعآوری ریم و دور انداختن بر اساس ترتیب آنها، حداقل در اوایل قرن نوزدهم و شاید اوایل قرن ۱۸ در بازی های ورق چینی ظاهر شده است.
بازیهای رامی در هند محبوب هستند. این احتمال وجود دارد که رامی هندی، نسخه توسعه یافته رامی گین و ریم ۵۰۰ باشد که از ایالات متحده ریشه گرفته است.
مشخصات بازی منشأ بازی: ایالات متحده تعداد بازیکنان: ۲ تا ۶ نفر رده سنی: ۱۰ سال به بالا مدت زمان بازی: حداقل ۴۵ دقیقه درصد شانس: زیاد هدف: مرتب کردن کارتها به صورت متوالی برای کسب امتیاز بیشتر
فهرست مطالب
اصطلاحات بازی پاسور ریم
- کارتهای انبار: کارتهایی که بعد از پخش کردن ورق بین بازیکنان روی زمین قرار داده میشود
- مجموعه کتاب: دستهای متشکل از سه یا چهار کارت همسان از نظر شماره یا خال (مثلاً هر چهار آس، یا سه کارت هشت لو)
- رشته کارت یا استرینگ: حداقل سه کارت همخال که پشتسر هم باشند (مثلاً از دولوی پیک تا چهار پیک)
- سوزاندن کارت: زمین گذاشتن کارتی که نمیخواهیم از آن استفاده کنیم
دستورالعمل بازی ورق ریم
پخش کردن کارت بین بازیکنان
تعداد بازیکنان | تعداد کارت به هر بازیکن |
---|---|
۲ بازیکن |
۱۰ کارت |
۳ یا ۴ بازیکن |
۷ کارت |
۵ یا ۶ بازیکن |
۶ کارت |
برای شروع بازی رامی باید بـه هر بازیکن ۱۰ کارت داده شود. «این کاری اسـت کـه دیلر در بازی انجام می دهد». اگر قرار باشد با دو بازیکن بازی کنید ۱۰ کارت میگیرید، اگر تعداد بازیکنان ۳ تا ۴ نفر باشد هر بازیکن ۷ کارت میگیرد. تعداد نفرات ۵ تا ۶ بازیکن بازی کنید هر نفر ۶ کارت میگیرد. بعد از این کـه هر بازیکن کارتهای خودش را گرفت دیلر بقیه کارتها را روی زمین میگذارد.
شروع بازی پاسور رامی
برای شروع بازی پاسور ریم مقابل یکدیگر بنشنید و با آسکشی شروع کننده بازی را انتخاب کنید. پس از این کار، دیلر ورقها را پس از بُر زدن پخش میکند یا اصطلاحاً دست میدهد. دست دادن به این صورت است که ورقها یکی یکی داده میشود. یک ورق به بازیکنی که آس آورده و یکی به دیلر. بقیه کارتها به عنوان کارت انبار به پشت روی زمین گذاشته میشود و آخرین کارت انبار، رو میشود و کنار سایر کارتها قرار میگیرد.
بعد از پخش کارتها هر بازیکن دست خود را به صورت رشتهای یا کتابی منظم میکند و باقی کارتهایی که به کارش نمیآید را در سمت دیگر دستش قرار میدهد.
حالا هر بازیکن در نوبت خود دو کار اجباری انجام میدهد:
- یک کارت از انبار برمیدارد و آن را در جای مناسب میان کارتهای دست خودش قرار میدهد (نفر اول میتواند به جای انبار، از کارت روشده کنار انبار استفاده کند).
- یک کارت از دستش میسوزاند؛ یعنی کارتی را که مطمئن است به کارش نمیآید، به صورت رو، روی کارت وسط کنار انبار میگذارد.
همچنین میتواند دو کار به صورت اختیاری انجام دهد:
- چنانچه در دستش تعدادی از کارتها به صورت کتابی یا رشتهای ریم شده باشد (حداقل سه کارت)، آنها را روی زمین جلوی چشم همه میگذارد.
- چنانچه رقبا نیز دستهای ریمشده خود را روی زمین گذاشته باشند، به دست آنها نگاه میکند و کارتهایی را که ریم آنها را تکمیل میکند، به آنها میدهد (با این کار شانس خود را برای برنده شدن افزایش میدهد، چون از شر کارتهای اضافی راحت شده است).
هر بازیکن در نوبت خود این چهار کار را انجام میدهد و بازی به صورت ساعتگرد میچرخد تا بلاخره یکی از بازیکنان، کارتهای داخل دستش تمام شود و تمام کارتهایش ریم شده باشد.
نکته: اگر بازی ( پاسور رامی ) آنقدر ادامه یافت که کارتهای انبار تمام شد، دیلر کارتهای سوخته را بُر میزند و به عنوان کارتهای انبار از آن استفاده میکند.
حالا وقت امتیازشماری است:
شمارش امتیاز در بازی رامی
امتیاز ورقهای آس تا ده لو: به اندازه شمارههای روی کارت
امتیاز ورقهای سرباز، بی بی و شاه: هر کدام ده امتیاز (در بعضی روشهای ایرانی، سرباز ۱۱، بی بی ۱۲، شاه ۱۳ و آس، ۱۴ امتیاز دارد؛ ولی این با روش اصلی بازی مغایرت دارد).
حالا امتیازشماری به این صورت انجام میشود: کسی که دستش را ریم کرده، امتیاز کارتهای ریمنشده بقیه بازیکنان را دریافت میکند.
به مثال زیر توجه کنید:
بازیکن شماره یک با ورقهای «هشت لو تا سرباز پیک»، «چهار لو تا شش لوی دل» و «سه شاهِ خاج، خشت و دل» ریم شده.
بازیکن شماره دو با ورقهای چهار لو تا شش لوی خاج (گشنیز)، نه لو تا سرباز خشت و پنج لو تا هفت لوی خشت ریم شده؛ ولی سه کارت هشت لوی خاج و سه لو و چهار لوی پیک در دستش ریم نشده است که به همین دلیل، پانزده امتیاز به برنده اضافه میشود.
بازیکن شماره سه: آس تا سه لوی خشت، سه آس پیک، دل و خاج را ریم کرده است، ولی دو و سه دل با هفت و هشت دل و یک بیبی خشت در دستش باقی مانده که در مجموع ۳۰ امتیاز میشود.
بنابراین بازیکن شماره یک با ۴۵ امتیاز (پانزده امتیاز از شماره دو و سی امتیاز از شماره سه) برنده این دست است.
امتیاز نهایی برای مشخص کردن برنده کل، بازیکنی است که زودتر بتواند به امتیاز ۱۶۵ برسد. البته با توافق همه بازیکنان میتوان این عدد را تغییر داد.
بیشتر بخوانید:
پرطرفدارترین بازیهای پاسور: معرفی و آموزش ۱۵ بازی جذاب ورق
2 نظر
م. جعفری
۰۲/۰۸/۱۴۰۰ در ساعت ۲۰:۰۳
آموزش خیلی خوب بود این بازی ریم خوبیش اینه که با تعداد مختلف میشه بازیش کرد
مهدیه
۰۱/۱۲/۱۴۰۱ در ساعت ۱۹:۳۰
چه خوب من نمیدونستم میشه چند نفری هم بازی کرد ما همیشه دو نفری بازی میکردیم