شیچیدامتد شیچیدا چیست؟ نکات کلیدی برای شروع کار

۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۱:۱۰به قلم بازیکوش0
https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2020/12/shichida-2.jpg

متد شیچیدا به عنوان یک روش آموزشی و پرورشی، مستلزم پیش‌زمینه‌هایی است که غفلت از آنها یا حتی کم‌توجهی به آنها موجب می‌شود یا به نتیجه مطلوب از این متد نرسیم و یا حتی آسیب‌های جبران‌ناپذیر به روحیه آموزش‌پذیر کودک وارد کنیم. در واقع همانطور که قبل از نشستن پشت فرمان یک خودرو و یادگیری...

متد شیچیدا به عنوان یک روش آموزشی و پرورشی، مستلزم پیش‌زمینه‌هایی است که غفلت از آنها یا حتی کم‌توجهی به آنها موجب می‌شود یا به نتیجه مطلوب از این متد نرسیم و یا حتی آسیب‌های جبران‌ناپذیر به روحیه آموزش‌پذیر کودک وارد کنیم. در واقع همانطور که قبل از نشستن پشت فرمان یک خودرو و یادگیری رانندگی، باید آیین‌نامه رانندگی را مطالعه کرد و شرایط کلی راندن خودرو را یاد گرفت، به دست گرفتن فرمان ترتیب یک کودک نیز نیازمند دانستنی‌های بسیار مهمی است. ازآنجاکه متد شیچیدا به جز مربیان کودک، بعضاً توسط مادران نیز به کار گرفته می‌شود، به‌ویژه مادرانی که هنوز تجربه زیادی برای فرزندپروری ندارند، آگاهی‌های لازم در این زمینه بسیار مهم است و باید با دقت بیشتری مطالعه شود. اما نکات کلیدی متد شیچیدا چیست؟ در ادامه به ترتیب این نکات را مرور می‌کنیم:

 

  1. ما بازی می کنیم!

به یاد داشته باشیم که ما در حال پیاده کردن یک آزمایش علمی برای نابغه کردن فرزندمان نیستیم. ما صرفاً در حال بازی کردن و ورود به دنیای او هستیم تا ذهنش را هر چه بیشتر فعال کنیم. شیچیدا تأکید دارد که این تغییر ذهنیت از «پرورش نابغه» به «همبازی شدن با کودک» مهمترین لازمه ورود به دنیای کودکانۀ بچه‌هاست و اگر این قاعده رعایت نشود، اساساً لذت انجام این تمرینات برای کودک، تبدیل به تنفر انجام تکالیف بسیار دشوار می‌شود و همین مسئله موجب وازنش و عدم توفیق این روش می‌شود.

شیچیدا چیست؟
نکات کلیدی متد شیچیدا چیست؟
  1. نیازهای کودک در اولویت است!

برای بازی کردن به طور طبیعی زمانی را انتخاب می‌کنیم که کودکمان سرحال است. درباره فعالیت‌های شیچیدا و نیمکره راست نیز همین موضوع باید در نظر گرفته شود. اگر کودک گرسنه است و یا خواب‌آلود، نباید به سراغ این فعالیت‌ها برویم. درست است که انجام منظم این فعالیت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما زمانی که کودک بیمار، خسته یا بی‌حوصله است، باید موقتاً برنامه را حذف کنیم.

فعالیت شماره یک شیچیدا

  1. مکان ثابت، زمان ثابت

برای داشتن حس امنیت، کودک از بدو تولد و به خصوص در سال های اول زندگی خود نیازمند ثبات در زندگی خود است. این ثبات شامل ثبات مکانی و زمانی فعالیت‌ها نیز می‌شود. بنابراین پیش از شروع فعالیت‌ها مکانی ثابت را در نطر بگیرید که هر روز در زمانی خاص فعالیت ها و یا بازی‌ها را در آنجا داشته باشید.

 

فعالیت شماره دو شیچیدا، اسباب‌بازی کمشده

  1. کودک رها و آرام

برای هر چه بهتر فعال کردن نیمکره راست مغز، کودک باید احساس آرامش داشته باشد. بنابراین هر روز بازی‌ها و یا فعالیت‌های شیچیدا را با تنفس عمیق شروع می‌کنیم.

دقت کنید که این آرامش اولیه باید در طول زمان بازی نیز برای کودک حفظ شود. بنابراین سعی کنید از قبل هر چیزی که شما و کودک را به استرس یا عجله می‌اندازد یا حواستان را پرت می‌کند و تمرکزتان را به هم می‌ریزد، برطرف کنید. برای مثال تلفن خانه را از برق بکشید، گوشی خود را در حالت سکوت قرار دهید، اگر کار نیمه‌تمام دارید آن را تمام یا متوقف کنید و نهایتاً فکر خود را از کارهای روزمره خالی کنید.

 

شیچیدا چیست؟

 

 

  1. زمان کوتاه

فعایت ها یا به عبارتی بازیهای شیچیدا به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در طول روز در نهایت از مادر و کودک ۱۵ دقیقه وقت می‌گیرد. بنابراین سعی کنید شما هم همین زمان‌بندی را رعایت کنید و هرگز دنبال این نباشید که مثلاً کم‌کاری یا فراموشی برنامه دیروز را با پرکاری در روز فعلی جبران کنید.

 

در نهایت توجه داشته باشید به نکات کلیدی متد شیچیدا و به خاطر داشته باشید که یادگیری کودکان بسیار متفاوت از بزرگسالان است. پس به دنبال داشتن توجه او به صورت کامل نباشید. آنها با سرعت بسیار بیشتری از ما مطالب را فرا میگیرند، گاهی با یک نگاه گذرا تصاویر در دست شما را در کمتر ثانیه ای به خاطر می سپارند.

 

 

با کلیک بر روی اینجا به کنال بازیکوش بپیوندید و مطالب ما را در کانال دنبال کنید.

مطالب مرتبط:

فعالیت شماره یک شیچیدا

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

دو × 5 =