بازی بی دل برای اولین بار در دهه ۱۸۸۰ در امریکا ثبت شد و دارای انواع مختلفی است که به برخی از آنها «بی دل» (hearts) گفته میشود. دو بازی معروفتر این دسته بازیهای «بانوی سیاه» و (black lady) «ماریای سیاه» (black maria) هستند. اصل بازی بی دل هنوز هم در کشورهای اروپایی و امریکا...
بازی بی دل برای اولین بار در دهه ۱۸۸۰ در امریکا ثبت شد و دارای انواع مختلفی است که به برخی از آنها «بی دل» (hearts) گفته میشود. دو بازی معروفتر این دسته بازیهای «بانوی سیاه» و (black lady) «ماریای سیاه» (black maria) هستند. اصل بازی بی دل هنوز هم در کشورهای اروپایی و امریکا رواج دارد، اما محبوبیت ورژن بانوی سیاه در ایالات متحده و ماریای سیاه در بریتانیا بیشتر شده است.
مشخصات بازی زمان بازی: ۱۰ دقیقه در هر دست رده سنی: +۱۰ تعداد بازیکنان: دو ورژن سه نفره و چهار نفره درصد توزیع شانس: ۷۰% هدف بازی: خلاص شدن از ورقهای دل و بیبی پیک
دستورالعمل بازی بی دل
در بازی بی دل نیز مانند هفت خبیث و ریم هر کسی برای خودش بازی میکند و بازیکنان با هم یار نیستند.
در هر دست بازی هر ۵۲ برگ میان بازیکنان پخش میشود (هر یک ۱۳ برگ) و هر بازیگر میبایست در آغاز هر دست بازی سه برگ را به دیگر بازیگران واگذار کند.
این بازی ۲۶ امتیاز منفی دارد. هر برگ دل یک امتیاز منفی و برگ بی بی پیک ۱۳ امتیاز منفی دارد که در صورت رسیدن امتیازات منفی به ۱۰۰ بازی به پایان میرسد و کسی که امتیازاتش از همه کمتر باشد برنده بازی خواهد بود . همچنین اگر بازیکنی بتواند همه برگهای منفی یک دست را جمع کند، صفر امتیاز منفی و دیگر بازیگران ۲۶ امتیاز منفی میگیرند.
همچنین این بازی به صورت دیگری نیز بازی میشود که در آن بازی دارای چهل امتیاز منفی است؛ به این صورت که تک دل ۱۱ امتیاز منفی و بی بی پیک ۱۷ امتیاز منفی دارد و مابقی کارتهای دل هر کدام یک امتیاز منفی دارند.
نوع دیگر این بازی نیز وجود دارد؛ به این صورت که مانند حالت چهل امتیازی است، با این تفاوت که باید قبل پاس دادن کارتها حکم کرد.
قوانین
۱. در شروع دست اول بازی هر کس باید سه کارت به نفر سمت راست خود بدهد و سه کارت از نفر چپ خود بگیرد.
بعد از اتمام این دست (تمام شدن کارتها و شمارش امتیازات) در شروع دست دوم بازی هرکس باید ۳ کارت به نفر سمت چپ بدهد.
در شروع دست سوم بازی هرکس باید ۳ کارت به نفر رو به رو بدهد و ۳ کارت بگیرد.
دست چهارم دست بدون پاس است و کسی کارتی به دیگری نمیدهد. و بعد از این دست همانند دست اول پاس به راست خواهد بود در واقع بازی هر چهار دست یک بار تکرار میشود.
۲. بازی همیشه با ورق ۲ گیشنیز شروع میشود کسی ۲ گیشنیز دارد بازی را همانند حکم با انداختن ورق ۲ گیشنیز شروع میکند (بعد از پاس دادن کارتها).
۳. تا وقتی کسی کارت دلی رد نکرده باشد کسی اجازه بازی با دل ندارد.
۴. در شروع بازی (منظور همان دستی که با ۲ گیشنیز شروع میشود) کسی اجازه رد دادن کارت دل و بی بی پیک ندارد؛ یعنی کسی امتیاز منفی نمیخورد.
۵. به محض اینکه یک نفر امتیازش از ۱۰۰ عبور کرد، امتیازشماری نهایی انجام میشود و کسی که امتیازش از همه کمتر باشد، برنده بازی خواهد بود.
۶. اگر بعد از رد شدن امتیاز یک بازیکن از ۱۰۰ امتیازات دو نفر یا بیشتر برابر باشد، بازی یک دست دیگر ادامه خواهد یافت.
۷. در حالت ۴۰ امتیازی، پایان بازی میتواند ۱۰۰ یا ۲۰۰ باشد.
۸. در حالت حکمی کسی که در یک دست بی بی پیک بگیرد نفر سمت راستش حاکم میشود.
۹. در صورتی که دل رد نشود و شروعکننده بازی فقط دل داشته باشد، بازی پاد یا به اصطلاح مساوی میشود.
پاسور سه نفره بی دل
تمام قوانین دست دهی و امتیازات در سه نفره هم مانند چهار نفره است با این تفاوت که بازیکنان نفر روبرویی ندارند. در دست اول با بازیکن سمت چپی در دست دوم با بازیکن سمت راستی در دست سوم دو بار ورقها جابجا میشوند یکبار با نفر سمت چپ و یکبار با بازیکن سمت راست و دست چهارم بدون جابجایی بازی آغاز میشود.
در بازی سه نفره باید یک برگ به اختیار از بین ( ۲ ♦️ یا ۲ ♠️ ) بیرون گذاشته شود. توجه کنید که نمیتوانید ۲ ♥️ یا ۲ ♣️ را از بازی خارج کنید چون ۲ ♥️ برای امتیاز دهی و ۲ ♣️ برای شروع بازی در هر دست لازم است.
بازی آنلاین بی دل
برای دانلود بازی آنلاین بی دل اینجا کلیک کنید.
آموزش پاسور بی دل : نسخه آنلاین بی دل