https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2021/04/Zoo-e1624517928478.jpg

بازی چو زر یا چوب طلایی از بازی‌های بومی و محلی ایلام است که به صورت گروهی بازی می‌شود و برخلاف بسیاری از بازی‌های محلی دیگر، منحصراً شب‌ها انجام می‌شود. در بازی چو زر مثل بازی کِلاورِوان (کلاه پران)، افراد هر دو گروه، تلاش می‌کنند تا چوب را به محل نشانه ببرند یا آن را...

بازی چو زر یا چوب طلایی از بازی‌های بومی و محلی ایلام است که به صورت گروهی بازی می‌شود و برخلاف بسیاری از بازی‌های محلی دیگر، منحصراً شب‌ها انجام می‌شود.

در بازی چو زر مثل بازی کِلاورِوان (کلاه پران)، افراد هر دو گروه، تلاش می‌کنند تا چوب را به محل نشانه ببرند یا آن را پس بگیرند. امتیازدهی این بازی نیز شبیه بازی کلاوروان است.

 


مشخصات بازی

تعداد بازیکنان:

رده سنی: ۶-۱۲

مدت زمان: هر دور بازی ۱۰ – ۱۵ دقیقه

وسایل مورد نیاز: تکه چوب کوچک

اصالت: ایلام

هدف: پیدا کردن چوب طلایی


 

 

بازی اوستا منه چوُرک چوُرک

۱. در بازی چو زر بازیکنان به دو گروه تقسیم می‌شوند و سپس قطعه چوبی کوچک را که نشانه مشخصی داشته باشد و یا آن را مثلاً با بستن پارچه‌ای مشخص کرده باشند، تهیه می‌کنند. بهتر است این چوب با یک پارچه طلایی رنگ پیچیده شود تا در شب، به خوبی دیده شود.

۲. سپس هر دو گروه رو به یک طرف می‌ایستند و یک نفر از بازیکنان به قید قرعه، تکه چوب را بدون آنکه نگاه کند، به پُشت سر خود پرتاب می‌کند. بازیکن باید تلاش کند چوب را به دورترین نقطه ممکن بیندازد تا بازی جذاب‌تر شود.

۳. پس از سه ثانیه مکث (یا با اعلام داور) همه بازیکنان به طرف چوب هجوم می‌برند و به دنبال یافتن چوب می‌گردند. ضمناً باید مراقب گروه دیگر باشند تا اگر آن را یافتند فوراً آن فرد را بگیرند و چوب را پس بگیرند.

۴. اگر کسی چوب را پیدا کرد، باید پنهان‌کاری کند و به نحوی اعضای گروه خود را باخبر کند و کم کم آنها را به کناری بکشد و آماده فرار به سوی محل نشانه‌ای که از قبل تعیین شده بشوند.

۵. به محض آماده شدن گروه، حالا بازیکن با صدای بلند می‌گوید: «یافتم» و به سوی نشانه، فرار می‌کند. هم‌تیمی‌های او نیز باید همراه با او به سمت نشانه فرار کنند. اگر بازیکن صاحب چوب به نشانه برسد، برنده است.

۶. اگر در حین فرار، بازیکنی از تیم رقیب بتواند بازیکن صاحب چوب را بگیرد و چوب را از او پس بگیرد، می‌تواند به سمت نشانه فرار کند و تیم خود را برنده کند.

 

از این لحظه مثل بازی کِلاوروِان یا کلاه پران افراد هر دو گروه تلاش می‌کنند تا چوب را به محل نشانه ببرند و آن را پس بگیرند. امتیازدهی این بازی نیز شبیه بازی کلاوروان است.

 

بازی‌های مشابه:

ترکه بازی

کلاه پران

 

برای عضویت در اینستاگرام بازیکوش، اینجا را کلیک کنید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

ده + 9 =