بزرگسالانچند نفرهحکمکارتیآموزش حکم پنج نفره: همراه با قوانین و اصطلاحات پاسور حکم

۱۴۰۰-۰۷-۲۶ ۲۲:۰۷به قلم بازیکوش1

چنانکه می‌دانید بازی حکم محبوب‌ترین بازی‌ ورق یا همان پاسور در ایران است و اصالت ایرانی هم دارد. ولی شاید مهم‌ترین اشکال آن این باشد که نسخه کلاسیک آن، فقط با تعداد نفرات مشخصی یعنی به صورت چهار نفره انجام می‌شود و در صورتی که چهار نفر همزمان حاضر نباشند، قابل انجام نیست. به همین...

چنانکه می‌دانید بازی حکم محبوب‌ترین بازی‌ ورق یا همان پاسور در ایران است و اصالت ایرانی هم دارد. ولی شاید مهم‌ترین اشکال آن این باشد که نسخه کلاسیک آن، فقط با تعداد نفرات مشخصی یعنی به صورت چهار نفره انجام می‌شود و در صورتی که چهار نفر همزمان حاضر نباشند، قابل انجام نیست. به همین دلیل، نسخه‌های دیگری نیز برای این بازی طراحی شده است؛ مثلاً حکم دو نفره و حکم پنج نفره. هرچند لذت اصلی بازی حکم، در حالت تیمی و به همان صورت چهار نفره است، ولی کسانی که تجربه این بازی را دارند، معمولاً علاقه‌مند هستند که بتوانند با تعداد نفرات مختلف نیز این بازی را تجربه کنند. ضمن اینکه همیشه جمع چهارنفره میسر نیست. بنابراین در نوشتار پیش رو به آموزش حکم پنج نفری می‌پردازیم. گفتنی است که پاسور حکم پنج نفره به صورت غیرتیمی و فردی انجام می‌شود و به همین دلیل احتمالاً هیجان کمتری نسبت به حکم چهارنفره داشته باشد.

 


 

مشخصات بازی

زمان بازی: هر دور پنج الی ده دقیقه

رده سنی: +۱۰

تعداد نفرات: ۵

درصد توزیع شانس: حدود ۷۰ درصد


 

در حکم پنج نفره هر شخص، به نفع خود بازی می‌کند و بردن بازی، با گرفتن هفت دست انجام می‌شود.

این بازی تفاوت زیادی با حکم دو نفره یا چهارنفره ندارد و همه قوانین و استراتژیهای حکم ۳ نفره همانند حکم معمولی است.

تنها کاری که باید انجام داد این است که پیش از بازی، دو خال دو را از بازی خارج کنیم (مثلاً ۲ لوی خشت) تا تعداد ورق‌ها بر پنج بخش پذیر شود. حالا به هر بازیکن ده ورق می‌رسد.

طبق معمول، حاکم را با آس کشی تعیین می‌کنیم و پس از بُر زدن ورق‌ها توسط یکی از بازیکنان، دست‌ها در ۱ سری ۴ تایی و۲ سری ۳ تایی تقسیم می‌شود و در پایان، هر شخص، ده ورق در دست خود دارد.

حالا بازی آغاز می‌شود و شخصی که ۷ دست بگیرد، برنده بازی می‌شود.

 

در نظر داشته باشید که حکم ۵ نفره نیز قابلیت کُت کردن دارد (هرچند بسیار بعید است) و اگر یکی از بازیکنان بتواند هفت دست را پشت سر هم بگیرد، دو دست از سایر بازیکنان جلو می افتد.

 

پایان بازی

در پایان بازیکنی برنده است که هفت دست گرفته باشد.

البته لازم به ذکر است که چون در حکم پنج تایی بازیکنان به صورت تکی بازی میکنند، احتمال اینکه تعداد دست هایی که بازی می‌شود، دورقمی و حتی بیش از بیست دست شود بسیار زیاد است و بنابراین بازیکنان میتوانند روی رقم‌های پایین‌تر مانند پنج دست یا سه دست توافق کنند.

 

بیشتر بخوانید:
پرطرفدارترین بازی‌های پاسور: معرفی و آموزش ۱۵ بازی جذاب‌ ورق

یک نظر

  • تا ابد عزادار حسین

    ۰۲/۰۸/۱۴۰۰ در ساعت ۱۹:۵۳

    اگه اینه که به درد نمیخوره حکم پنج نفره بهتره همون یه نفر بیرون بشینه تا چهار نفر بقیه حالشونو بکنند… والا

    پاسخ

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

سه × 4 =