آموزش بازی تخته نرد (Backgammon) تخته نرد را به صورت آنلاین بازی کنید: برای بازی تخته نرد آنلاین نرمافزارهای فارسی بسیار خوبی طراحی شده است که به طور ضمن آموزش تخته نرد را نیز در بر دارد. در ادامه فهرست چند نمونه از بهترین آنها را مشاهده میکنید: لینک دانلود تخته نرد آنلاین اندروید...
ایرانیبردگیمبزرگسالانداخل خانهدونفرهفکریآموزش جامع تخته نرد + فیلم آموزشی و لینک دانلود تخته نرد آنلاین
آموزش بازی تخته نرد (Backgammon)
تخته نرد را به صورت آنلاین بازی کنید:
برای بازی تخته نرد آنلاین نرمافزارهای فارسی بسیار خوبی طراحی شده است که به طور ضمن آموزش تخته نرد را نیز در بر دارد. در ادامه فهرست چند نمونه از بهترین آنها را مشاهده میکنید:
لینک دانلود تخته نرد آنلاین اندروید
لینک دانلود تخته نرد آنلاین برای آیفون (iOS)
لینک دانلود رایگان تخته نرد برای کامپیوتر (ویندوز)
آنچه در آموزش تخته نرد می خوانید:
فهرست مطالب
تاریخچه تخته نرد
پیش از آموزش تخته نرد بد نیست کمی از تاریخچه ابداع تخته نرد بدانیم. به ویژه اینکه تخته نرد یک بازی اصیل ایرانی است.
تخته نرد یا بک گامون (backgammon) یکی از قدیمیترین بردگیمها یا بازیهای رومیزی تاریخ است که الگوهای بازیهای فراوانی پس از خود از جمله منچ و پارچیزی بوده است. در برخی کتابهای تاریخ همچون تاریخ طبری، داستانی که تا حدودی اغراقآمیز به نظر میرسد، درباره تخته نرد ذکر شده است؛ به این مضمون که هنگامی که یک دانشمند هندی شطرنج را اختراع و تقدیم پادشاه هند کرد، پادشاه هند شطرنج را به ایران فرستاد تا دانایی دانشمندانش را به رخ ایرانیان بکشد. بنابراین پادشاه وقت ایران به داناترین وزیرش بزرگمهر دستور داد تا او نیز یک بازی بسازد. بزرگمهر نیز که از دانشمندان بزرگ و باهوش روزگار خود بود نیز بازی تخته نرد را ساخت و به عنوان پاسخ برای پادشاه هندوستان فرستادند. هرچند ممکن است در جزئیات این داستان، اغراقهایی صورت گرفته باشد، ولی شکی نیست که تخته نرد امروزی، یک بازی باستانی ایرانی است و کهنترین اسناد موجود در جهان بر این موضوع دلالت دارند.
محتویات تخته نرد
- تخته: یک بُرد لبه دار چوبی با سطح صیقلی و نگارههای مخصوص
- پانزده مهره سیاه و پانزده مهره سفید
- دو عدد تاس
- جام تاس یا تاسریز
- تاس دو (داو) یا دوبل (از جام تاس و تاس دوبل در ایران کمتر استفاده میشود، اما در کشورهای دیگر بیشتر رواج دارد).
هدف بازی
برای آموزش تخته نرد ، بسیار مهم است که در آغاز بدانید که هدف نهایی هر یک از بازیکنان چیست!
در واقع هدف بازی تخته نرد، جمع کردن یا رساندن همه مهرههای خود به خانه خودی است. حال فرض کنید ما تمام مهرهها را به خانه خودی رساندیم. باید چه کنیم؟ پس از جمع شدن همه مهره ها به خانه، هدف ما خارج کردن مهرهها به بیرون تا آخرین مهره است و بازیکنی که زودتر همه مهرههای خود را از خانه خارج کند، پیروز بازی خواهد بود.
لیست قیمت انواع تخته نرد (شروع قیمت از ۳۵ هزار تومان)
چگونه تخته نرد بازی کنیم؟
چیدن مهرهها روی تخته
دو راه برای چیدن مهرهها بر روی تخته دو راه وجود دارد که البته هر دو راه کاملاً یکسان است. همانطور که در تصویر میبینید، اگر شما مهره سفید را انتخاب کرده باشید، نحوه حرکت شما روی زمین بر خلاف جهت عقربههای ساعت خواهد بود.
چیدن مهرهها بر روی تخته نرد وقتی مهره سفید شما باشید:
در صورتی که مهره سیاه را انتخاب کرده باشید، نحوه حرکت شما روی زمین در جهت عقربههای ساعت خواهد بود و چینش مهرهها نیز برعکس میشود.
تاس ریختن و شروع بازی
برای شروع بازی تخته نرد هر دو بازیکن تاس میاندازند و هر کدام تاس بیشتری آورد، میتواند رنگ مهرهها و نحوه چیدن مهرهها را انتخاب کند و همچنین آغازکننده بازی خواهد بود.
حالا هر یک از بازیکنان در نوبت خود تاس میریزد و مهره های خود را به درب خروجی، یعنی دقیقاً خانه آخر در سمت مقابل نزدیک میکند؛ به این ترتیب که با ریختن هر تاس جدید، یکی از مهرههای خود را به اندازه شماره تاس خود، به جلو میبرد.
دقت کنید که اعداد هر تاس را میتوانید هم به صورت جداگانه استفاده کنید و هم به صورت یک جا.
برای مثال اگر تاسها شما ۲ و ۵ بیاید، هم میتوانید یک مهره را دو خانه و مهره ای دیگر را پنج خانه جلو ببرید و هم میتوانید یکی از مهرهها را هفت خانه به جلو ببرید.
در این بین، بازیکن مقابل نیز در نوبت خود همین کار را تکرار میکند. گفتنی است که بازیکن میتواند مهره های خود را روی هم نیز بچیند.
در مرحله اول، بازیکن باید سعی کند همه مهرههای خود را به یک چهارم پایانی زمین، یعنی شش خانه آخر برساند. در صورتی که موفق به چنین کاری شد، آنگاه میتواند با ریختن تاس و به اندازه تاسی که آورده، یک به یک مهرههای خود را از زمین خارج کند، تا زمانی که همه مهرههایش خارج شود.
زدن مهره حریف
یکی از مهمترین مسائل بازی تخته نرد، زدن مهره های حریف است. چنانچه شما عددی بیاورید که بتوانید یکی از مهره های خود را به خانه ای ببرید که مهره تکی حریف در آنجاست، آنگاه آن مهره را می زنید و حالا رقیب شما باید صبر کند تا بتواند با آوردن شماره مناسب، دوباره آن مهره را از خانه صفر وارد بازی کند.
معطلی برای بازگشت، بهترین فرصت برای حریف!
بنابراین مهم است که همیشه بتوانید مهره های خود را حداقل به صورت جفت نگه دارید تا هیچ کدام از مهره هایتان در موقعیت « تک» قرار نگیرد و حریف نتواند آن را بزند؛ وگرنه کار بسیار سخت می شود. زیرا تا زمانی که نتوانید مهره خود را به زمین بازی بازگردانید، اجازه حرکت جدید ندارید.
بازیکن زمانی میتواند مهره زده شدۀ خود را به زمین بازگرداند که یکی از تاسها یا مجموع عدد تاسهایش به یک خانه خالی روی صفحه برسد.
برای مثال اگر خانه های یک، سه، چهار و پنج شما توسط حریف بلاک شده باشند (یعنی حریف در آنها بیش از یک مهره دارد)، شما باید بتوانید دو یا شش بیاورید. مثلاً ۱ و ۱، یا ۲ و ۴، یا ۲ و ۴ یا ۲ و ۶.
در غیر این صورت باید آن قدر منتظر بمانید تا بتوانید به رقم های یادشده برسید و این میتواند شما را کاملاً عقب بیندازد. بنابراین باید تا حد ممکن مراقب باشید که حریف مهره شما را نزند و در مقابل نهایت دقت خود را به خرج دهید تا بتوانید مهره حریف را بزنید.
نکته مهم: اگر مهره شما خورده باشد و در بازگرداندن آن، بتوانید آن را به یک خانه تک مهره ای حریف برسانید، هم زمان با ورود خود به بازی میتوانید مهره حریف را نیز بزنید.
جفت آوردن
اگر هر دو تاس شما یک عدد بیاید، اصطلاحاً جفت آورده اید.
در این صورت جایزه شما این است که آنها را دو برابر بازی میکنید. یعنی اگر جفت شش بیاورید، باید چهار بار از «شش» استفاده میکنید. یا اگر جفت یک بیاورید، میتوانید چهار مهره خود را هر کدام به اندازه یک خانه جلو ببرید.
جفت آوردن در بازی تخته نرد بسیار مهم است و میتواند شما را شدیداً از حریف جلو بیندازد. چراکه علاوه بر اینکه تعداد خانه بیشتری به جلو میروید و سرعت شما بیشتر میشود، تعداد حرکت شما نیز از دو حرکت به چهار حرکت افزایش پیدا میکند.
خارج کردن مهرهها از زمین
اما زمانی که بتوانید همه مهرههای خود را به زمین حریف، یعنی شش خانه آخر (یک چهارم پایانی) برسانید و هیچ یک از مهره های رقیب شما در آنجا حاضر نباشد، آنگاه مجاز خواهید بود که یک به یک مهره های خود را از زمین خارج کنید.
خروج مهرهها به این صورت است که باید مجموع اعداد تاس های شما یک رقم بیشتر از خانه مقصد باشد. برای مثال اگر مهره شما سه خانه مانده به آخر است، با آوردن مجموع ۴ می توانید آن مهره را خارج کنید.
با این حال هیچ ترتیب خاصی برای خروج وجود ندارد.
دقت کنید که اگر در مواردی نتوانستید با آوردن تاس، مهره ای را خارج کنید، این امکان را دارید که سایر مهرههای خود را پشت در خروجی مرتب کنید. به این ترتیب میتوانید کار را برای نوبتهای بعدی آسانتر کنید.
نحوه تعیین برنده بازی
در ادامه آموزش بازی تخته نرد ، باید گفت حالتهای مختلفی برای پیروزی پیش میآید که امتیازشماریهای متفاوتی دارد. بهترین نوع پیروزی سگ مارس کردن است، سپس مارس کردن و پس از آن، بردن با حالت معمولی:
سگ مارس: هنگامی که شما همه مهرهها را خارج کردید و حریف هنوز در زمین شما مهره دارد!
مارس: هنگامی که شما تمام مهرههای خود را از بازی خارج کردید و حریف هنوز هیچ مهره ای برنداشته است.
برد معمولی: زمانی که هر دو به خانه رسیدهاید و مهره از زمین برداشتهاید ولی شما زودتر توانستهاید همه مهره ها را خارج کنید.
کیوب یا تاس دوبل
در سال ۱۹۲۰ زمانی که نرد در اروپا و امریکا رونق گرفته بود، یک نراد باذوق در کلوپهای امریکا روشی تازه و بیسابقه ای را ابداع کرد؛ بدین صورت که هروقت هرکدام از دو بازیکن فکر کنند که برنده هستند نتیجه ی بازی را دوبرابر میکنند. تا پیش از آن بازیکنان مجبور بودند تا اخر بازی کنند و ممکن بود در این بین، شانس دخالت زیادی در بازی داشت. حال انکه با دو برابر کردن (دبل) این شانس کشته میشد و بازیکنی که به واسطه ی بازی ضعیف عقب بود، تسلیم میشد.
کیوب یا تاس دبل به تاسی می گویند که برای عمل دبل کردن به کار می رود و یک مقدار از تاسهای بازی بزرگتر است و بر روی آن شماره های ۲ ۴ ۸ ۱۶ ۳۲ و ۶۴ درج شده است.
نحوه استفاده از تاس دوبل
در آغار بازی کیوب در جایگاه خودش در بار یا کنار زمین بازی و در بین دوبازیکن قرار میگیرد. تاس را بر روی عدد ۶۴ قرار میدهیم و این عدد صرفاً تزیینی است؛ چون یک بازی تخته نرد نهایتا در ۱۱ یا ۱۳ دست انجام میشود.
در طول بازی هر بازیکن که فکر میکند شایسته پیروزی است، میتواند عمل دبل را انجام دهد و تنها میتواند یک بار و قبل از تاس ریختن این چالش را برای حریفش رقم بزند. پس از اینکه دبل از سوی هر یک از بازیکنان پیشنهاد شد، حریف حق دارد دبل را قبول یا رد کند. اگر دبل رد شود، یعنی حریف شکست را قبول کند، ست بعدی بازی شروع میشود. ولی اگر دبل را قبول کرد، بازی ادامه مییابد و امتیاز بازی در عدد کیوب ضرب میشود و در این هنگام تاس دبل طرف بازیکنی میرود که دبل را قبول کرده و عدد شماره ۲ کیوب رو قرار میگیرد. همچنین اختیار دبل دوباره با اوست. بازیکنی که پیشنهاد دبل را داده دیگر با کیوب کاری نخواهد داشت.
بازی ادامه مییابد تا زمانی که بازیکنی که دبل را قبول کرده احساس کند این بار او شایستگی پیروز شدن را دارد و بر روی دبل حریف دبل میدهد و این بار کیوب روی عدد ۴ میرود. باز هم حریف حق انتخاب دارد که کیوب را بگیرد یا رد کند. اگر رد کند ۲ امتیاز واگذار کرده است واگر قبول کند امتیاز بازی روی عدد ۴ میرود و نتیجه هر ست در عدد کیوب ضرب خواهد شد. یعنی اگه شما مارس شدید و کیوب روی ۴ باشد، ۸ امتیاز دارید و اگر یک دست معمولی باختید و کیوب روی ۲ باشد ۲ امتیاز به حریف خواهید داد.
ممکن است پرسیده شود که آیا وقتی کشته دارم و مهره من بیرون است و حریف ششدر کرده میتوانم دبل بدم؟ پاسخ مثبت است و میتوانید.
قوانین بازی تخته نرد
- هیچگاه در بازی تخته نرد مقصد یک مهره نمیتواند یک خانه بسته باشد. خانه بسته به خانه ای میگویند که بیش از یک مهره حریف در آن وجود داشته باشد.
- اگر مثلاً ۳ و ۵ بیاورید، میتوانید یک مهره را هشت حرکت به یک خانه باز ببرید و یا یک مهره را پنج حرکت و مهره دیگر را سه خانه حرکت دهید.
- مهره سفید روی مهره سفید قرار می گیرد (برای حریف هم به همین صورت) اما مهره سفید را نمی توانید به خانه ای که حداقل دو مهره حریف در آن وجود دارد حرکت کند و اگر مقصد حرکت، خانه بسته بود باید مهره دیگری را برای حرکت انتخاب کنید.
- بازیکنی که تاس جفت می آورد (مانند ۲و۲ یا ۳و۳ یا ۶و۶ و…) باید ۴ بار آن عدد را بازی کند. مثلاً کسی که جفت ۶ (۶ و ۶) می آورد باید چهار بار ۶ را بازی کند. تاس جفت بهترین تاس در بازی تخته نرد است و شما را در بازی از حریف جلو می اندازد.
- در بازی تخته نرد هر بازیکن باید تاس بریزد و حتما مهره هایش را حرکت بدهد مگر اینکه، حریف خانه هایش را بسته باشد و بازیکن قادر به حرکت دادن مهره نباشد.
- اگر بازیکنی امکان بازی هر دو تاس را داشته باشد، باید هر دو تاس را بازی کنید، مگر آنکه هیچ راهی وجود نداشته باشد گاهی اوقات شما ممکن است یک تاس را بازی کنید به طوری که تاس دیگر شما از بین برود و شما بگویید من دوست ندارم تاس دیگر را بازی کنم و این حرکت من است.
اصطلاحات رایج تخته نرد
چیدن: قرار دادن مهره در زمین برای شروع بازی
افشار: به خانه شماره پنج زمین خود و حریف، خانه افشار میگویند
افشارگیری: گرفتن خانه پنج خود و یا حریف
اسیر در تخته نرد: دو مهرهای که در زمین حریف و در خانه ۲۴ هستند
فرار: برداشتن مهره در تیررس حریف و بردن بر روی دیگر مهره های خودی ، مخصوصا مهرهای اسیر در زمین حریف
جفت: وقتی دو تاس مانند هم به زمین میشینند مثلا ۲۲ – ۳۳ ۱۱ و….
دو کور: تاس جفت یک ۱۱
درب خانه: خانه شماره هفت هر بازیکن
خال خان: خانه شماره یک در زمین خودی
دو شش: جفت شش
کوه خانه: خانه ای بیشتر از ۵ مهره در ان قرار گرفته باشد
معنی پل در بازی تخته نرد: به مهره های خانه شماره ۱۳ که نقش پل را برای فرار دو اسیر ایفا میکنند
تاس ریز: استوانه هایی مانند لیوان که تاس را در آن قرار میدهند و روی صحفه میریزند.
نراد: کسی که نرد بازی میکند
نرد: به معنای جنگ و منظور بازی تخته نرد است
گشاد دادن: وقتی شما مهره ای را به صورت تک در خانه ای قرار می دهید و حریف قادر است آن را بزند. به تصویر زیر دقت کنید، اگر شما مهره ی سفید باشید به مهرهای نشان داده شده گشاد گویند.
قات کردن: فرار کردن یا بردن مهر روی مهرههای خودی
خانه مرشد: خانه شماره ۳ زمین خودی
ته خانه: خانههای اخر زمین خودی ( خانه ۱ و ۲ )
مایه: مهره ای که به صورت یدکی بر روی دومهره خود یا تک باشد و با تاس بعدی اماده گرفتن خانه های ازاد باشد
دش: مخفف دو شش
مارس: هنگامی که شما تمام مهرههای خود را از بازی خارج کردید و حریف هنوز هیچ مهره ای برنداشته
سگ مارس: هنگامی که شما همه مهرهها را خارج کردید و حریف هنوز در زمین شما مهره دارد
ماره: همان سگ مارس
آموزش بازی تخته نرد : نگارهای قدیمی از بازی تخته نرد در اروپا
زدن: کشته شدن مهره تک که باید برگردد و بازی را از زمین حریف آغاز کند
گشایش: حرکت اول بازی
خانه آزاد: خانه هایی که مهره ای در انها قرار نگرفته
داو ( دو ): دو برابر کردن نتیجه بازی
دوبرگرد: برگرداندن داو (دو یا دبل) حریف به خودش
بازی به دو: بازی که داو یا دبل ردو بدل شده و امتیاز برد آن بازی ۲ شده است
نشستن: قرار گرفتن مهره کشته شده از روی پیشخوان به روی زمین
کعبتین: تاس
تاس گرفتن: حیله و نیرنگ به منظور نشستن تاس روی عدد خاص
تاس موافق: تاس مورد علاقه و خواسته شده
تاس مخالف: تاسی که مورد نیاز بازیکن نیست
تاس ریختن: پرتاب تاس از درون تاس ریز به روی زمین
تاس بالا: تاسهایی که عدد بزرگتری دارند مثل چهار و پنج شش
تاس پایین: تاسهایی که اعداد کمتری دارند مانند یک و دو و سه
حکم تاس در تخته نرد: بازی که به اجبار و برای بازی کردن هر دو تاس باشد
دست به مهره: طبق قوانین ایرانی دست شما هر مهره ای را لمس کرد باید همان ار بازی کند
خوردن مهره: برداشتن مهرهها در انتهای بازی از زمین و خارج کردن آنها از بازی
گشاد بازی: بازی ای که به دلیل احتمال باخت زیاد همه مهرهها را تک بدهید و ریسک بازی را بالا ببرید
بازی تاخیری: بازی که در قسمت بیرونی زمین حریف مانند خانه های ۷ -۸ -۹ -۱۰ خانه گرفتید و منتظر گشاد دادن حریف هستید
تاس آینه: تاسی که به روی لبه زمین بازی یا مهره قرار بگیرد و عدد آن مشخص نباشد
وینشیر: نام قدیمی بازی تخته نرد
نردشیر: نام قدیمی بازی تخته نرد
لنگر پایین: گرفتن خانه های یک – دو – سه حریف با دو مهره و بیشتر
لنگر بالا: گرفتن خانه های چهار- پنج – شش حریف با دو مهره و بیشتر
خان: منظور هر یک از ۲۴ خانه بازی تخته نرد است
پیشخوان یا بار: به قسمت بلند میان زمین بازی که زمین را به دو نیم تقسیم می کتد پیشخوان گویند. معمولا مهره های کشته ی بازی تخته نرد را در این قسمت قرار می دهند.
بستن خانه خودی: اگر شما بتوانیدخانه های ۱ تا ۶ خود را ببندید و اگر از حریف هم کشته گرفته باشید می شود گفت کار حریف شما تمام شده است و از این به بعد فقط شما باید تا پایان بازی تاس بریزید.
ششدر کردن: بستن شش خانه متوالی که در هر خانه نیز دو مهره قرار گرفته باشد؛ چنانکه شما بتوانید این عمل را انجام دهید،حریف با بزرگترین تاس (۶) هم قادر به گذشتن از مهره های شما نیست و به اصطلاح ششدر شده.
حمله برقآسا: بازی هجومی وگرفتن کشته از حریف در زمین خودی که با بستن خانهها همراه است
پوشش: بستن یک مهره تک با مهره دیگر
شستن بازی: وقتی دو حریف با توافق بازی رو مساوی تمام میکنند
تعطیل است: مهره کشته شده در زمین حریف ننشیند
شش بش: تاس شش پنج
باز کردن خانه: برداشتن یک مهره و آزاد ساختن خانه ای برای نشستن یا زدن حریف
مفت بر: کسی که بازیای را بهراحتی میبرد
مفت باز: کسی که به راحتی بازی را واگذار میکند
شکستن: نصف کردن مهرههای موجود در یک خانه و قرار دادن آنها در خانه یا خانههای دیگر
استراتژیهای تخته نرد
استراتژیهای دفاعی
- تا حد ممکن مهرههای خود را به صورت «تک» قرار ندهید؛ حتی اگر به قیمت کندتر شدن حرکت شما تمام شود و نتوانید سریعتر خانه حریف را اشغال کنید.
- دو مهره اول خود را در خانه ۱ حتیالامکان دیرتر از سایر مهرهها حرکت دهید. این کار به شما کمک میکند تا زمین خود را به راحتی تسلیم حریف نکنید.
- تفکیک مهرهها: تعداد خانههای «دومهرهای» خود را به حداکثر برسانید. در این صورت امکان مانور را از حریف میگیرید. با این استراتژی میتوانید حداکثر هفت خانه را اشغال کنید.
- استراتژی Back Game یکی از پیشرفتهترین استراتژیها در بازی تخته نرد به شمار میآید. بر اساس این استراتژی باید حداقل دو خانه را در زمین حریف اشغال کنید. این روش به تکنیک تهاجمی Holding Game (که در ادامه معرفی کردهایم) اجازه میدهد تا پیشروی بیشتری داشته باشد. ازآنجاکه شما فقط با دو مهره در خانه حریفتان شروع میکنید، بنابراین فقط وقتی باید از استراتژی Back Game استفاده کنید که مهرههای شما پشت سر هم به بار میروند. این روش یک استراتژی عمدی محسوب نمیشود، بلکه فقط راهی برای نجات و دفاع در لحظاتی است که مهرههای شما مدام زده و خورده میشوند. از سوی دیگر اشغال دو خانه یا بیشتر در زمین حریف موجب تهاجمیتر شدن بازی می شود. وقتی شما خانههای حریف را اشغال میکنید روی روند بازی او تأثیر منفی میگذارید و به این ترتیب اوضاع را به نفع خودتان تغییر میدهید.
- وقتی در بازی عقب هستید بهترین راه می تواند این باشد که باز هم عقب بیفتید. این کار باعث می شود زمان بدست بیاورید تا بتوانید سر فرصت از استراتژی Back Game یا crunch ( موقعیتی که باعث می شود Prime یا یک موقعیت قدرتمند و قوی شکسته شود) استفاده کنید.
- در همان اوایل بازی، روی خانههای ۴ و ۵ زمین خودتان تمرکز کنید.
- خانه های شماره ۶ بهترین خانههای سمت حریف شما هستند. برای اینکه مورد حمله حریف قرار نگیرید بهتر است یا لنگر بیندازید و یا فرار کنید.
استراتژیهای تهاجمی تخته نرد
- در هر نوبت از ریختن تاس، ابتدا زدن مهره حریف را بررسی کنید و در صورتی که امکان زدن دارید، همین کار را انجام دهید.
- حمله رعد آسا: این حمله در واقع تهاجمی است که روی مهرههای آسیب پذیر حریف انجام میشود. استراتژی این حمله به این شکل است که به جای اشغال خانهها روی این مساله تمرکز کنید که مهرههای حریف را در هر فرصتی به «بار» منتقل کنید. با این کار نهتنها حریفتان مجبور میشود که چند پیپ به عقب برود، بلکه حتی اگر او نتواند تاس لازم برای ماندن در صفحه را بریزد هم می توانید مهره های او را به سمت بار بکشانید.
- لنگر انداختن در خانه حریف یا هولدینگ: از خانه خودتان دور شوید و در خانه حریف لنگر بیندازید و منتظر شوید تا مهره حریف را به چنگ بیاورید. با اینکه عاقلانه ترین کار این است که اول مهرههای عقب تر را جلو ببرید تا در دام حریف نیفتید؛ ولی یادتان باشد که لنگر انداختن در خانه حریف دو مزیت بزرگ برایتان به همراه می آورد:
- اول اینکه از لحاظ دفاعی در صورتی که مهره هایتان به سمت بار فرستاده شده باشند این کار سبب می شود بقیه مهره ها جای امنی داشته باشند و مانع از شکست اتوماتیک شما می شود.
- علاوه بر این لنگر انداختن در خانه حریف تهدیدی جدی برای مهرههای حریف به وجود میآورند، اگر بتوانید خانه حریف را اشغال کنید، حتی اگر حریفتان مهرهتان را بگیرد باز هم پیپ های شما جلوترند.
- وقتی حریفتان در خانه شما لنگر می اندازد اینکه شما هم بتوانید همین کار را در خانه رقیب انجام بدهید اهمیت بیشتری مییابد. حریف شما میتواند حرکاتی انجام بدهد که واقعا خط دفاعی شما را متزلزل کند.
- اگر در بازی جلو هستید همچنان فاصله تان را با حریف حفظ کنید. وقتی جلو هستید تلاش کنید خانههای حریف را دور بزنید (Break contact) و روی دستاوردهایتان تکیه کنید.
- اگر فرصت زدن مهره حریف را دارید و دو به شک هستید، این کار را انجام دهید. یادتان باشد در همه بازیها زدن مهرههای حریف باید اولویت اول شما محسوب شود؛ مخصوصاً در خانه حریف. چون این کار باعث میشود اختلاف شما با حریفتان بسیار بیشتر شود و جلو بیفتید.
- اگر در بازی عقب هستید و منتظر به دست آوردن یک فرصت برای حمله اید، خانهها را به ترتیب روی زمین خودتان بچینید.
مسابقات بینالمللی تختهنرد
با توجه به طرفدارهای زیاد بازی تختهنرد در سال ۱۹۶۴ میلادی (۱۳۴۳ خورشیدی) اولین مسابقه بینالمللی تختهنرد در جزیره باهاما ترتیب داده شد. نفر اول این مسابقهجان کرافورد نام داشت که بعدها در این خصوص به شهرت فراوانی رسید. این مسابقه برای سال بعد هم تمدید شد و هر سال به علاقهمندان و شرکتکنندگان آن افزوده میشد.
این مسابقات توسط (WBF) یا همان فدراسیون جهانی تخته نرد تایید شد و به صورت رسمی ادامه یافت. بر این اساس هر ساله حدود صد نفر برای شرکت در مسابقه بینالمللی تخته نرد حضور مییابد.
همچنین شهر بورسا از جمله مراکزی است که جایگاه مهمی در بازی تخته نرد دارد و همه ساله مسابقات را به طور رسمی برگزار میکند.
برای دیدن لیست قیمت تخته نرد و خرید و سفارش آن میتوانید به اینجا و اینجا مراجعه کنید:
تخته نرد را به صورت آنلاین بازی کنید:
برای بازی تخته نرد آنلاین نرمافزارهای فارسی بسیار خوبی طراحی شده است که در ادامه فهرست چند نمونه از بهترین آنها را مشاهده میکنید:
لینک دانلود تخته نرد آنلاین اندروید
لینک دانلود تخته نرد آنلاین برای آیفون (iOS)
لینک دانلود رایگان تخته نرد برای کامپیوتر (ویندوز)
همچنین برای خرید تخته نرد ، اینجا را کلیک کنید.
سفارش بازی اسکربل
13 نظر
Rasti
۰۷/۰۳/۱۴۰۰ در ساعت ۱۷:۱۶
اگه ممکنه برندهای خوب تخته رو هم معرفی کنید و اینکه از کجا میشه تهیه کرد. من یه بی کیفیتش رو دارم، ولی دنبال یه تخته نرد عالی و عمری میگردم.
بازیکوش
۰۷/۰۳/۱۴۰۰ در ساعت ۲۳:۳۴
سلام دوست گرامی. وقت شما به خیر.
از اینکه از وبسایت بازیکوش دیدن میکنید، بسیار متشکریم.
بازی تخته نرد همانند شطرنج در اندازهها، شکلها و قالبهای بسیار متنوع و متعدد و توسط شرکتهای مختلف تولید میشود که برندهای خوب این بازی، عمدتاً برندهای خارجی هستند.
ازآنجاکه بازیکوش در زمینه فروش و تبلیغ این بازی فعالیت نمیکند، از معرفی برندهای آن نیز معذور هستیم. ولی با جستوجوی عبارت backgammon در وبسایت آمازون، میتوانید با آخرین و جدیدترین انواع مختلف این محصول آشنا شوید و در صورت امکان سفارش دهید.
با آرزوی شادترین لحظه ها.
M.b
۰۹/۰۳/۱۴۰۰ در ساعت ۰۸:۳۲
تاس خوب تخته میخوام ندارید شما؟ توی چت هم نوشتم جواب ندادید.
بازیکوش
۰۹/۰۳/۱۴۰۰ در ساعت ۲۱:۴۲
سلام دوست عزیز.
رویکرد این سایت، فقط معرفی بازیهای مختلفه، و غیر از محصولات تولید خودمون، فعلاً در زمینه فروش سایر بازیها فعالیت نداریم.
درباره چت هم معمولاً بین پنج تا سی دقیقه طول میکشه تا کاربر به شما پاسخ بده.
با آرزوی شادترین لحظه ها.
رضا
۱۳/۰۶/۱۴۰۰ در ساعت ۰۶:۲۱
تخته نرد آنلاین اندروید عالی بود. فقط مهلت کم میده یه مقدار دیر بجنبی خودش حرکت میکنه. بقیه اش خوبه واقعا، ممنون.
مهدی
۲۷/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۱۴:۱۳
تخته نرد خوب از کجا میشه خرید؟ ندارید شما؟
بازیکوش
۲۷/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۱۴:۱۵
سلام دوست عزیز.
متأسفانه ما در زمینه فروش تخته نرد فعالیت نداریم.
مهدی
۲۷/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۲۲:۳۶
ممنون. من دنبال یه تخته نرد مرغوب و باکیفیت میگردم ولی خودم شناخت دقیق ندارم که چه جنسی توی بازار قابل اعتماده. ممنون میشم اگه اطلاعات داشتید برام ایمیل کنید🙏🙏🙏
حسین
۱۴/۰۹/۱۴۰۰ در ساعت ۰۰:۰۹
نرم افزار عالی بود👌
رستمی نیا
۲۹/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۱۸:۳۸
نمی دونستم تخته نرد بازی ایرانی هست. واقعا یک افتخار برای ایران باستانه که بازی اصیل ایرانی جزو پرفروشترین بازیهای دنیاست و همه جای اروپا و امریکا این بازی رو انجام میدن. خیلی ممنون که یادآوری کردید.
رضا
۳۰/۰۷/۱۴۰۰ در ساعت ۲۱:۵۲
در مجموع استراتژی تهاجمی و درگیری بهتره یا استراتژی سرعتی و بدون درگیری؟ بررسی آماری داریم که نشون بده در مجموع کدوم روش در تخته نرد موفق تره؟
شفیعی
۰۱/۰۸/۱۴۰۰ در ساعت ۱۸:۵۰
چرا اصطلاح همه مهره ها رو خارج کنی و حریف مهره داشته باشه توی زمین میگن سگ مارس؟ ربطش به سگ چیه؟
hamed
۰۴/۱۱/۱۴۰۱ در ساعت ۱۲:۲۳
جالب بود به سایت اسپرت مال هم سر بزنید