معمولاً بازیکنانی که برای اولین بار با بازی حکم آشنا میشوند به زودی متوجه میشوند که بازیکنان دیگر با اصطلاحات مخصوص بازی حکم صحبت میکنند که چنانچه مفهوم آنها را به خوبی یاد نگیرند ممکن است مرتباً در بازی دچار اشتباه شوند. یکی از این اصطلاحات مهم در بازی پاسور حکم اصطلاح بریدن است. چه...
معمولاً بازیکنانی که برای اولین بار با بازی حکم آشنا میشوند به زودی متوجه میشوند که بازیکنان دیگر با اصطلاحات مخصوص بازی حکم صحبت میکنند که چنانچه مفهوم آنها را به خوبی یاد نگیرند ممکن است مرتباً در بازی دچار اشتباه شوند. یکی از این اصطلاحات مهم در بازی پاسور حکم اصطلاح بریدن است. چه زمانی میگوییم بازی را برید؟ چه زمانی است بهتر است برش زده شود؟ چه مواقعی بریدن به ضرر تیم ما میشود؟ با ما همراه باشید تا احکام مختلف بریدن در بازی ورق حکم را با هم مرور کنیم.
بریدن در حکم یعنی چه؟
بریدن با حکم : اگر وقتی یک کارت بازی میشود، بازیکن از آن خال نداشته باشد و در عوض خال حکم داشته باشد، میتواند خال حکم خود را بازی کند و دست را ببرد. چنانکه میدانید ارزش هر یک از ورقهای خال حکم (حتی ۲ لو) بالاتر از همه کارتهای خالهای دیگر حتی آس است. بنابراین دست به کسی تعلق میگیرد که بتواند در حضور خالهای غیر حکم، خال حکم بازی کند.
حال اگر دو نفر از بازیکنان به دلیل این که خال بازی را ندارند ببُرند، آن وقت دست به کسی تعلق میگیرد که خال حکم او ارزش بیشتری داشته باشد.
چه زمانی نباید ببریم؟
در شرایط و حالات زیر، بهتر است که برش انجام نشود:
- وقتی نفر دوم در دست هستیم و مطمئنیم که یار ما (نفر چهارم)، میتواند ورق فعلی را سَر کند. در این صورت اگر ببریم، یک کار او را سوزاندهایم. برای مثال فرض کنید که حکم، پیک باشد و نفر اول سرباز گیشنیز را بازی کرده است و تک و شاه هم قبلا بازی شده است. اگر شما مطمئن شده باشید که «بی بی» در دست یار شماست و رقیب هم قابلیت بریدن ندارد، به هیچ وجه نباید ببرید. بلکه باید اجازه دهید که یار شما با بی بی، دست را جمع کند.
- وقتی به اواخر بازی نزدیک شده ایم و نفر دوم یا سوم هستیم و فقط میتوانیم با خال پایین حکم برش بزنیم، بهتر است که این کار را انجام ندهیم؛ چون در این حالت، به احتمال زیاد نفر بعد ما نیز توانایی بریدن دارد و چون ما با خال پایین بریده ایم، این کار سوخت میشود. در این حالت اصطلاحا باید رد بدهیم تا بتوانیم از خال حکم خود بهتر استفاده کنیم.
- زمانی که مطمئن شده ایم یار ما دیگر هیچ حکمی ندارد و ما فقط آس حکم برایمان باقی مانده، بهتر است در آن دست از ترفند بریدن استفاده نکنیم و آس خود را در دستهای بعدی برای کشیدن حکمهای تیم رقیب استفاده کنیم.
چه زمانی حتما باید ببریم؟
در شرایط و حالتهای زیر حتما باید ببریم و نباید رد بدهیم:
- زمانی که نفر دوم باشیم و مطمئن شده باشیم که یار ما (نفر چهارم) نه قابلیت سر کردن دارد و نه توانایی بریدن. یعنی از ورقی که در حال بازی شدن است، در دست دارد ولی ورقش سر نیست. برای مثال فرض کنید که بازی تازه آغاز شده است، حکم پیک است و رقیب با آس دل بازی را شروع میکند. در این صورت اگر من «دل» ندارم، حتما باید با پایینترین پیک خود ببرم.
- زمانی که در همان وضعیت بالا، نفر چهارم دور باشیم و با بریدن بتوانیم دست را جمع کنیم.
قوانین بریدن در بازی حکم
- چنانچه یک بازیکن اشتباهاً ببرد و بعداً مشخص شود که از خال در حال بازی داشته است، کل آن دور بازی را باختهاند. بنابراین بازیکنان باید مراقب باشند به هیچ وجه در بریدن اشتباه نکنند.
- اگر همزمان سه بازیکن ببرند، دست برای کسی است که با بالاترین حکم بریده است.
- بریدن در بازی حکم، اختصاصی به بازی چهارنفره ندارد و در همه انواع دو نفره، سه نفره، پنج نفره و… قابل اجراست.
در همین زمینه بخوانید: