بزرگسالانتیمیچند نفرهحکمکارتیآموزش حکم شش نفره: سه روش برای پاسور ۶ نفره

۱۴۰۰-۰۶-۱۴ ۶:۰۶به قلم بازیکوش0
https://bazikoosh.com/wp-content/uploads/2021/09/six-friends-playing-cards-game_23-2147718821.jpg

همانطور که می‌دانید بازی حکم محبوب‌ترین بازی‌ ورق یا همان پاسور در ایران است و اصالت ایرانی هم دارد. ولی شاید مهم‌ترین اشکال آن این باشد که نسخه کلاسیک آن، فقط با تعداد نفرات مشخصی یعنی به صورت چهار نفره انجام می‌شود و در صورتی که چهار نفر همزمان حاضر نباشند، قابل انجام نیست. به...

همانطور که می‌دانید بازی حکم محبوب‌ترین بازی‌ ورق یا همان پاسور در ایران است و اصالت ایرانی هم دارد. ولی شاید مهم‌ترین اشکال آن این باشد که نسخه کلاسیک آن، فقط با تعداد نفرات مشخصی یعنی به صورت چهار نفره انجام می‌شود و در صورتی که چهار نفر همزمان حاضر نباشند، قابل انجام نیست. به همین دلیل، نسخه‌های دیگری نیز برای این بازی طراحی شده است؛ مثلاً حکم دو نفره و حکم ۶ نفره. هرچند لذت اصلی بازی حکم، در حالت تیمی و به همان صورت چهار نفره است، ولی کسانی که تجربه این بازی را دارند، معمولاً علاقه‌مند هستند که بتوانند با تعداد نفرات مختلف نیز این بازی را تجربه کنند. ضمن اینکه همیشه جمع چهارنفره میسر نیست. بنابراین در نوشتار پیش رو به آموزش حکم شش نفره می‌پردازیم. گفتنی است که بهترین روش برای بازی حکم شش نفره، بازی کردن به صورت دو تیم سه نفره است.

 


 

مشخصات بازی

زمان بازی: هر دور پنج الی ده دقیقه

رده سنی: +۱۰

تعداد نفرات: ۶

درصد توزیع شانس: حدود ۷۰ درصد


 

دستورالعمل بازی

روش اول: حکم شش نفره تکی
  • هر بازیکن ۹ ورق
  • همراه با جوکر سیاه و قرمز

در این روش، هر بازیکنی تلاش می‌کند تا خودش به تنهایی برنده بازی شود و هیچ یاری در زمین ندارد. برای اینکه بتوان از حداکثر کارتها استفاده کرد، در این حکم شش نفره از هر دو کارت جوکر نیز استفاده می‌شود. جوکرها حکم هستند و ارزش جوکر سیاه بالاتر از تک، و ارزش جوکر قرمز بالاتر از جوکر سیاه است.

ابتدا با روش آس کشی، حاکم تعیین می‌شود. سپس دست‌دهنده پس از بر زدن کارت‌ها، به هر بازیکن چهار ورق می‌دهد. حاکم باید فقط با دیدن چهار ورق، حکم را تعیین کند.

حالا در مرحله بعد دست دهنده به هر بازیکن، ۵ ورق دیگر می‌دهد و بازی حکم شش نفره به صورت تکی آغاز می‌شود. از اینجا به بعد بازی فرقی با حکم دو نفره ندارد و هر بازیکن تلاش می‌کند تا بیشترین کارت را جمع کند. طبیعتاً بازی تا اتمام همه کارت‌ها ادامه می‌یابد و بازیکنی که بیشترین دست را گرفته باشد، برنده است.

بازی را می‌توان برای هفت دست متوالی ادامه داد و کسی که بیشترین تعداد برد را داشته باشد برنده کل است.

روش دوم: حکم شش نفری تیمی
  1. سه تیم دو نفره

در روش اول حکم شش نفری ، ابتدا با قرعه‌کشی، سه تیم دو نفره شکل می‌گیرد. به این صورت که شش ورق از یک خال (مثلاً شش کارت پیک) میان نفرات تقسیم می‌شود؛ سپس کسی که بالاترین خال را آورده است، با کسی که پایین‌ترین خال را آورده، تیم اول را تشکیل می‌دهد؛ کسی که دومین خال را از نظر ارزش آورده با کسی که پنجمین خال را آورده، تیم دوم را تشکیل می‌دهد و دو نفری که خال وسط را آورده اند هم تیم سوم را تشکیل می‌دهند.

 

حالا به همان روش بالا، یعنی با آس کشی، حاکم تعیین می‌شود و دست دهنده ابتدا ۴ ورق به هر بازیکن می‌دهد و حاکم باید با همان ۴ ورق، حکم را تعیین کند.

پس از تعیین حکم، دست‌دهنده بقیه ورق‌ها را نیز تقسیم می‌کند و بازی به روش تیمی (مشابه حکم چهار نفره) بازی ادامه می‌یابد و تیمی که بیشترین دست را بگیرد برنده است.

 

نقاط ضعف این روش:

  1. امکان مساوی شدن بازی: ممکن است در این روش، همزمان دو تیم بیشترین دست را در یک دور به دست آورند که بازی به تساوی می‌انجامد. در این صورت با توجه به اینکه پیک ارزش بالاتری دارد، تیمی برنده است که پیک بیشتری داشته باشد.
  2. درجه رقابت پایین: در این بازی، به دلیل سه طرفه شدن بازی، جنبه رقابت و هیجان بازی کاهش می‌یابد و جنبه تفریحی آن افزایش می‌یابد.

 

۲. دو تیم سه نفره (بهترین روش حکم شش نفره)

در ابتدا کارت‌ها توسط یکی از بازیکنان تقسیم می‌شود (حاکم قبل از شروع بازی تعیین نمی‌شود)؛ سپس بازیکنان به ترتیب دریافت ورق‌ها با توجه به قدرت و تعداد کارت‌هایشان و در نظر گرفتن کمک هم‌تیمی‌ها اعلام می‌کنند که در صورت حاکم شدن، توانایی گرفتن چند دست را دارند؟

مرحله اعلام

حداقل تعداد دست اعلامی ۵ است و حداکثر نیز ۹ دست می‌باشد. هر بازیکن می‌تواند فقط عددی بزرگتر از عدد اعلام شدهٔ نفر قبلی اعلام کنند. برای مثال اگر اولین شخص اعلام کنند که ۵ دست خواهد گرفت نفر دوم می‌تواند اعداد بزرگتر از ۵ را اعلام کند، در غیر این صورت باید بگوید که «معاف» است و نوبت را به نفر بعدی بدهد.

کسی که بیشترین اعلام را داشته باشد حاکم می‌شود و حکم را با توجه به دست خودش تعیین می‌کند.

شروع بازی

روال بازی همانند حکم ۴ نفره است، به این تفاوت که جوکرها اضافه شده‌اند. اگر تیم حاکم تعداد دست‌های اعلامی را بگیرند یا مازاد بر آن دستی بگیرند به همان تعداد امتیاز کسب می‌کنند؛ مثلاً اگر ۵ را اعلام کرده باشند و ۷ دست بگیرند، ۷ امتیاز کسب می‌کنند، ولی اگر ۹ دست را بگیرند ۱۸ امتیاز کسب می‌کنند. اگر حاکمی ۹ دست اعلام کند و تیمش ۹ دست را بگیرد ۳۶ امتیاز می‌گیرد. اما اگر تیم حاکم و تیمش نتوانند تعداد دست اعلام‌شده را بگیرند تیم مقابل امتیازی حداقل دو برابر تعداد اعلامی کسب می‌کند (اصطلاحاً حاکم جریمه شده‌است) که مقدار این امتیاز از فرمول زیر حساب می‌شود:

اگر تعداد دست اعلامی را X در نظر بگیریم و تعداد دست‌هایی که تیم حاکم گرفته را (که در این حالت کمتر از اعلام می‌باشد) را Y در نظر بگیریم، امتیاز دریافتی تیم مقابل به این صورت زیر است:

(۱- X – Y)*۲ * X + 2 =امتیاز تیم مقابل≦۱۸

برای مثال اگر حاکم عدد ۵ را اعلام کرده باشد و تیمش تنها ۴ دست را بگیرند در این حالت تیم مقابل ۵*۲=۱۰ امتیاز می‌گیرد. اگر تیم حاکم ۳ دست بگیرد، تیم مقابل ۱۲ امتیاز می‌گیرد. اگر ۷ دست اعلام کند و ۵ دست بگیرد، تیم مقابل ۱۶ امتیاز. به همین دلیل گاهی ریسک نکردن عاقلانه تر به نظر می‌رسد.

نکته ای در محاسبه این امتیاز باید در نظر گرفت این است که اگر طبق فرمول امتیاز حساب شده از ۱۸ بیشتر شد همان عدد ۱۸ در نظر گرفته می‌شود و نه بزرگتر از آن. تیمی که امتیاز کمتری قبل هر دست دارد، دست می‌دهد. اگر تمام بازیکن‌ها معاف اعلام کنند و حاکمی وجود نداشته باشد یک امتیاز به تیمی که دست می‌دهد اضافه شده و دوباره دست می‌دهند. بازی تا هنگامی که تیمی به امتیاز ۱۲۴ برسد ادامه می‌یابد. تیمی که به امتیاز ۱۲۴ برسد برنده بازی است.

.

آموزش بازی حکم دو نفره

 

 

 

قوانین
  1. قانون ده لوی کم: اگر هنگامی که پنج کارت اول به حاکم داده می‌شود، هیچ کارتی در آن بالاتر از ده (سرباز، بی‌بی، شاه، آس) نباشد، حاکم می‌تواند دست خود را نشان دهد و از فردی که دست را پخش می‌کرده بخواهد تمام کارت‌ها را دوباره بُر بزند. در مواردی اگر دست دو نفر از بازیکنان به صورت ده لو کم باشد و حاکم نباشند می‌توانند درخواست تعویض دست دهند که مشروط به قبول کردن حاکم است.
  2. بر زدن نهایی: دست‌دهنده پس از بُر زدن دسته ورق‌ها را جلوی حاکم  می‌گیرد تا او بُر نهایی را بزند.
  3. قانون سَرَس و نَرَس: در بازی سرس و نرس، خال حکم وجود ندارد و به همین دلیل در این بازی برش وجود ندارد. در بازی سرس برگ‌ها از تک تا دو ارزش گذاری می‌شوند همانند حکم عادی، اما در بازی نرس دو لو بالاترین و تک کمترین امتیاز را دارد. در بازی سرس و نرس، کت وجود ندارد.

تخلفات

تخلفات پاسور چهار نفره و شش نفره در بازی حکم تفاوتی ندارند که به شرح زیر می باشد:

  1. حرف زدن درباره ورق‌ها
  2. برداشتن کارت سوخته از زمین
  3. در زمان دست دادن، کمتر یا بیشتر از ۱۳ ورق به بازیکنان داده شود. اگر این تخلف در وسط بازی مشخص شود آن دور متوقف می‌شود و باید از نو بازی شود.

 

بیشتر بخوانید:
پرطرفدارترین بازی‌های پاسور: معرفی و آموزش ۱۵ بازی جذاب‌ ورق

 

برای عضویت در صفحه اینستاگرام بازیکوش اینجا را کلیک کنید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

دو × 3 =