بازی محلی میخ به دیوار که به میخ به دیفال یا میخ به تیفال* نیز شناخته میشود، اصالتاً یک از بازیهای قمی است که در شهر قم و روستاهای آن رواج دارد. بازی کاملاً بدنی و فیزیکی است و تا حدی به قدرت بدنی نیز وابسته است. با این حال جنبه کار تیمی در این...
بازی محلی میخ به دیوار که به میخ به دیفال یا میخ به تیفال* نیز شناخته میشود، اصالتاً یک از بازیهای قمی است که در شهر قم و روستاهای آن رواج دارد. بازی کاملاً بدنی و فیزیکی است و تا حدی به قدرت بدنی نیز وابسته است. با این حال جنبه کار تیمی در این بازی بسیار قوی است و به دلیل تماس فیزیکی ای که میان بازیکنان برقرار میکند، میتواند عامل ایجاد صمیمیت میان بازیکنان نیز باشد.
تقابل دو تیم برای حفظ اتحاد و بر هم زدن اتحاد است. تیم مهاجم برهم زننده اتحاد بازیکنان است. وجه تسمیه بازی یعنی «میخ به دیوار»، میتواند نماینده استحکام بازیکنان باشد؛ یعنی بازیکنان باید همانطور که میخ روی دیوار سفت و محکم ایستاده است، دست در دست هم بمانند و از هم جدا نشوند. از طرف دیگر این احتمال هست که میخ به دیوار، به معنای رفتار مهاجمان است. به هر حال بازی برای هر دو طرف، یک چالش جدی است؛ هم کسانی که میخواهند اتحاد را حفظ کنند، باید به شدت مراقب خود و نفر قبلی باشند و هم بازیکنانی که مهاجماند باید نهایت تلاش خود را برای گسستن این اتحاد انجام دهند.
* گفتنی است که در لهجه اصیل قمی، دیوار را دیفال یا تیفال نیز تلفظ میکنند.
مشخصات بازی
رده سنی: +۱۰
مدت زمان: هر دور ۵ – ۱۰ دقیقه
وسایل مورد نیاز: هیچی
هدف: اتحاد و بر هم زدن اتحاد
اصالت: قم
دستورالعمل بازی میخ به دیوار
برای شروع بازی میخ به دیوار ابتدا یارکشی کنید (برای انجام این کار میتوانید از روش شوری و پری استفاده کنید). پس از یارکشی و مشخص شدن تیمها، قرعهکشی کنید که کدام تیم چه نقشی داشته باشد.
گروه بازنده قرعه، حلقهای تشکیل میدهد و بازیکنان شانههای یکدیگر را میگیرند و تیم برنده سعی میکند با پریدن روی دست آنها، این اتحاد را به هم بزند.
در واقع بازیکنان باید سعی کنند حلقه اتحاد را از بین ببرند تا برنده بازی باشند، در غیر این صورت آن دور بازی را میبازند و جای تیمها عوض میشود.
بازیهای مشابه:
تنور گرمه
اوستا میندی
تازادان انزلی
از طریق این لینک، به اینستاگرام بازیکوش بپیوندید.